Resultaten voor schelvis met prei en puree
Jeroen Meus - Gegratineerd vispannetje met schelvis - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gegratineerd-vispannetje-met-schelvis
... Gegratineerd vispannetje met schelvis - Jeroen wordt zowaar nostalgisch van dit vispannetje. Het is een klassieker uit het begin van zijn kookcarrière waar hij met plezier aan terugdenkt.Ovenvaste schaaltjes worden gevuld met kervelpuree, smeltende prei en gestoomde schelvis. ...
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/gegrilde-schelvis-met-stoemp
... Gegrilde schelvis met stoemp - Gegrilde schelvis met stoemp - Was de prei grondig en snijd ze in kleine stukjes.De courgette snijden we vervolgens ook in kleine stukjes. De verzamelde groenten mogen vervolgens in een pot. Giet een klein scheutje water in de pot en voeg ...
Vispannetje van hondshaai met prei
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/vispannetje-van-hondshaai-met-prei-tomaat-en-ui
... nnetje, dat is snel, lekker én je hebt er weinig afwas aan. Kan je geen hondshaai vinden? Vervang dan door kabeljauw, schelvis of steenbolk. - Verwarm de oven voor op 180°C.Spoel de prei en snijd in fijne ringen. Stoof ze kort aan in wat boter. Leg de prei in ingevette ovenschoteltjes. Leg er de rauwe visfi ...
Schelvis met pistachekorstje en slaatje
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/schelvis-met-pistachekorstje-en-slaatje
... slaatje - Voor het pistachedeeg: mix alle ingrediënten in een blender tot een kruimelig deeg kruid met peper en zout.Dep de schelvis goed droog. Beleg de bovenkant van de visfilets met de pistachedeeg leg ze in een met olijfolie ingevette ovenschotel en sprenkel er olijfolie over. Gaar 15 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C ...
Schelvis met gremolata en puree
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/schelvis-met-gremolata-en-crunchy-puree
... schelvis met gremolata en crunchy puree - Op zoek naar een visgerecht bomvol smaak? Deze schelvis met gremolata en crunchy puree is precies wat je zoekt. Verras je vrienden met deze heerlijke combinatie van smaken. - Schil de citroen met een dunschiller en hak de ...
Recept voor romige schelvis & aardappelsoep | njam!
http://www.njam.tv/recepten/romige-schelvis-aardappelsoep
... adjes toe en breng de soep op smaak met zout en peper. Kook dit 15 minuten zachtjes door. Verwijder de laurierblaadjes en voeg de schelvis toe. Kook het nogmaals 15 minuten zachtjes door. Breng de soep op smaak met de room, de mosterd en roer de aardappelpuree erdoor. Laat dit zachtjes doorverwarmen en roer tot slot de peterselie door de soep. Tip: Lekker met vers en knapperig stokbrood. Ingrediënten voor 4 personen 2 elbloem 1 scheutje melk 75 gongezouten boter 1 gesnipperde ui 1 prei in ...
Soep met schelvis en schelpjes
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/fluwelen-soepje-met-schelvis-en-schelpjes
... Fluwelen soepje met schelvis en schelpjes - Soepjes zijn soms puur verwennerij. Deze zachte soep met schelvis en schelpjes is 100% genieten. - Maak de prei schoon en snijd in ringen. Schil de aardappelen en knolselder en snijd in blokjes. Snijd de ui en knoflook fijn stoof ...
Jeroen Meus - Schelvis met geplette aardappel en gestoofde prei - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/schelvis-met-geplette-aardappel-en-gestoofde-prei
... n grote pan. Stoof de prei aan en breng op smaak met peper, zout, laurier en tijm. Laat verder stoven onder een deksel.Verdeel de schelvis in porties en kruid ze op de velkant met zout en witte peper.Smelt een klont boter samen met een scheutje olie in een tweede pan. Bak de stukken vis op de filetkant in de hete vetstof.Haal het deksel van de pan met prei en vis de takjes tijm en blaadjes laurier eruit. Het vocht is nu verdwenen. Laat de prei nog even verder glaceren in de boter.Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en plet ze lichtjes met een vork. Er mogen nog grote stukken in zitten.Doe een klein klontje boter en een scheut karnemelk bij de geplette aardappelen en roer alles met een houten lepel onder elkaar.Draai de vis om en laat nog even op de velkant verder bakken. Haal de stukken vis ...
Jeroen Meus - Schelvis met geplette aardappel en gestoofde prei - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/schelvis-met-geplette-aardappel-en-gestoofde-prei
... n grote pan. Stoof de prei aan en breng op smaak met peper, zout, laurier en tijm. Laat verder stoven onder een deksel.Verdeel de schelvis in porties en kruid ze op de velkant met zout en witte peper.Smelt een klont boter samen met een scheutje olie in een tweede pan. Bak de stukken vis op de filetkant in de hete vetstof.Haal het deksel van de pan met prei en vis de takjes tijm en blaadjes laurier eruit. Het vocht is nu verdwenen. Laat de prei nog even verder glaceren in de boter.Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en plet ze lichtjes met een vork. Er mogen nog grote stukken in zitten.Doe een klein klontje boter en een scheut karnemelk bij de geplette aardappelen en roer alles met een houten lepel onder elkaar.Draai de vis om en laat nog even op de velkant verder bakken. Haal de stukken vis ...
Schelvis met uitjes uit de oven - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/vis/meer-vis/schelvis-uitjes-oven
... vet 9 g koolhydraten Ingrediënten 400 g wortel, in blokjes 100 g kleine zilveruitjes 4 bosuitjes, in stukken van 3 cm 4 stukken schelvisfilet van 150 g 1 eetlepel verse tijm, gehakt 200 ml droge witte wijn of visfond 1 rode paprika, in kleine blokjes 2 eetlepels olijfolie Bereiden Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de wortelblokjes 3 minuten, giet ze af en spoel er koud water over. Spoel de zilveruitjes af. Meng wortel, zilverui en bosui en leg dit al ...