Resultaten voor scheermesjes huysentruyt
Gekonfijte kabeljauw, kroketje van brandade en mayonaise van chorizo - Recept | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/recept/gekonfijte-kabeljauw-kroketje-van-brandade-en-mayonaise-van-chorizo
... e molen bijdraaien. 6. Chorizo mayonaise op het bord dresseren, daarop de gekonfijte kabeljauw plaatsen. Mengeling van kokkels en scheermesjes, en eitjes van de vis erbovenop. Dresseren met een kroketje en espuma van tomaat. Garneren met geraspte parmezaan, tuinkers, bies ...
Gefrituurde hopscheut, scheermes en bloedworst | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/gefrituurde-hopscheut-scheermes-en-bloedworst
... Gefrituurde hopscheut, scheermes en bloedworst - Kook de quinoa gaar. Hak de dragon fijn. Verwijder het vlees van de scheermesjes en versnij dit fijn. Bak ze aan in een weinig boter. Voeg de quinoa en gehakte dragon toe. Kruid naar smaak met peper en zout. Vul het lege sc ...
Trilogie aan de zeerand | Hobbykok van Vlaanderen
https://koken.vtm.be/de-beste-hobbykok-van-vlaanderen/recept/trilogie-aan-de-zeerand
... wortelen en de venkel uit de bouillon en hou apart De groentebouillon niet weggieten, laat deze nog wat reduceren tot de helft De scheermesjes, schelpjes en kokkels onder koud stromend water goed schoonborstelen, spoelen tot het water zuiver is en laten uitlekken Verhit de Boter in een grote pan, samen met de wortel, knoflook, selder en sjalotten. Even glazig bakken en dan de prei erin strooien Voeg de scheermesjes toe en schenk er de witte wijn en groentebouillon over. Voeg een takje tijm en wat citroensap toe Sluit de pan met ee ...
Scheermesjes, gemarineerde sjalot, tomaat, vinaigrette met gekonfijte knoflook | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/scheermesjes-gemarineerde-sjalot-tomaat-vinaigrette-met-gekonfijte-knoflook
... Scheermesjes, gemarineerde sjalot, tomaat, vinaigrette met gekonfijte knoflook - Stoom de scheermesjes kort tot ze opengaan. Koel ze in ijswater en haal ze uit. Houd de schelp bij en spoel die in water. Houd enkel het vruchtvlees over en verwijder de rest. Snijd dit vruchtvlees ...
Scheermesjes met tomaat en zoetzure sjalotjes | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/scheermesjes-met-tomaat-en-zoetzure-sjalotjes
... scheermesjes met tomaat en zoetzure sjalotjes - Kook de scheermesjes kort in water tot ze opengaan. Schrik ze af in ijswater en haal ze uit. Houd de schelp bij en spoel die in water. Houd enkel het vruchtvlees over en verwijder de rest. Snij dit vruchtvlees in schuine schijfjes. ...
Soepje van aardpeer met gegrilde scheermesjes en chocoladebuche | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/soepje-van-aardpeer-met-gegrilde-scheermesjes-en-chocoladebuche
... Soepje van aardpeer met gegrilde scheermesjes en chocoladebuche - Wat is Het lievelingsgerecht van Sam De Bruyn? Sam is een grote fan van ... aardpeer. Sofie maakt er een feestelijk soepje mee, perfect als inspiratie voor de feestdagen. Lekker met gegrilde scheermesjes. Bovendien ...
Linguine met schaaldieren | Hobbykok van Vlaanderen
https://koken.vtm.be/de-beste-hobbykok-van-vlaanderen/recept/linguine-met-schaaldieren
... zout. Bak de langoustine kort aan in olijfolie. Voeg op het einde een klontje boter toe en verfris met beetje limoensap. Voor de scheermesjes met zoetzure sjalotjes: Marineer eerst de sjalotjes. Snij de sjalot in ultra-fijne ringen en laat marineren in olijfolie, een beetje water, zout, suiker en xeresazijn Was de scheermesjes grondig en zet ze aan in hete olie. Kruid met peper en voeg fijngesneden look, tijm en rozemarijn toe. Blus met witte wijn en laat kort garen. Haal ze uit de schelp, reinig en snij ze in stukjes. Maak verse mayonaise en voeg eventueel wat saffraan toe. Vul de schelp terug op, samen met de brunoise van tomaat en enkele toefjes mayonaise. Kruid af en werk af met de zoetzure sjalotjes. Was de kokkels grondig en volg dezelfde bereiding Kook de linguine beetgaar en meng met de olie van langoustines en wat fijngesneden peterselie Voor de afwerking: Draai de linguini rond een vork en plaats in het midden van bord, dresseer de gebakken langoustine erbovenop. Dresseer het sche ...
Scampi in lookboter - Recept | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/scampi-in-lookboter
... Scampi in lookboter By: Piet huysentruyt Gepubliceerd: 20 March 2012 1 of 5 stars 100 1 1 Totale tijd: - 15 minuten Yield: 4 persons Ingredients: citroen look : 5 teentjes boter : 150 gr scampi's : 500 gr peterselie lookkruiden Directions: 1. Doe boter in de pan en zet op ...
Kruidenslaatje met tofu - Recept | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/recept/kruidenslaatje-met-tofu
... Kruidenslaatje met tofu By: Piet huysentruyt Gepubliceerd: 20 September 2011 Totale tijd: - 15 minuten Yield: 4 persons Directions: 1. Maak de pan goed heet en doe er Alpro soya Cuisine Light in. 2. Meng de sla met olie, azijn en verse kruiden. ...
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/cafe-glace
... Café glacé - Meng ijs en koffie in een grote kom met een garde. Schep in glazen en giet er een beetje koude koffie over. Overstrooi de glazen nog eens met het Piet huysentruyt Vanillemolentje Ingrediënten 1 dl koude sterke koffie 8 bollen vanille-ijs een beetje gemalen ...