Resultaten voor roodlof recept

Karbonades met knoflook en tijm, roodlof en doperwten - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/karbonade/karbonades-knoflook-tijm-roodlof-doperwten

... Karbonades met knoflook en tijm, roodlof en doperwten 4 personen 5 min voorbereiden 15 min bereiden 1 uur wachten waardering7.5obv 6 waarderingen HoofdgerechtVleesHollands Ingrediënten 4 varkenskarbonades 400 g gedopte doperwten of 1 kg doperwten in de peul 1 stronkje ...

Konijn met gegrilde groenten

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/gebraden-konijnenrug-met-gegrilde-groenten

... .Snijd de aubergine courgette en peterseliewortel in repen. Rasp de wortelen maar laat het groen eraan. Verwijder de kern van het roodlof en snijd in vier. Stoom de groenten - op het roodlof na - beetgaar neem uit en houd warm. Verdeel als de rug gaar is de groenten en het roodlof errond in de ovenschaal.Druppel er wat olijfolie over bestrooi met tijm en zet even onder de grill. Zet de schaal op tafel verwijder de koordjes en snijd de rug in plakken.Serveer met krielaardappelen. ...

Jeroen Meus - Salade met witte boontjes, roodlof en lauwe spekvinaigrette - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/salade-met-witte-boontjes-roodlof-en-lauwe-spekvinaigrette

... Salade met witte boontjes, roodlof en lauwe spekvinaigrette - Een lekkere maaltijdsalade op basis van witte boontjes, roodlof en andijvie. Afwerken doet Jeroen met een lauwe vinaigrette op basis van spekjes. Een overheerlijke herfstsalade! - Laat de zilveruitjes enkele ...

Witlofsalade met coquilles en sinaasappelgremolata - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/salade/witlofsalade/witlofsalade-coquilles-sinaasappelgremolata

... ¼ kop verse bladpeterselie, fijngesneden 1 eetlepel sinaasappelschil, geraspt 1 teentje knoflook, gekneusd 2 struikjes witlof of roodlof, in vieren 16 coquilles, zonder kuit Bereiden Meng voor de sinaasappeldressing de olijfolie en het sinaasappelsap in een kleine m ...

Simpele roodlofsalade (vegetarisch) - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/simpele-roodlofsalade-vegetarisch/

... Simpele roodlofsalade (vegetarisch) Ik vind witlof dus niet lekker als het gekookt is. MAAR, rauw vind ik het dus wel heel lekker. Misschien nog wel lekkerder vind ik roodlof. Ziet er vrijwel identiek uit, maar dan met een rood-paarse bovenkant. Het leent zich perfect ...

Jeroen Meus - Witloofsalade met blauwe kaas - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/witloofsalade-met-blauwe-kaas

... erd. Geheel terecht, want je kunt er alle kanten mee uit. In deze maaltijdsalade combineert Jeroen witloof met twee familieleden: roodlof en radicchio. Sinaasappel, granaatappel en een dressing van blauwe kaas maken het af. - 0. Snijd de korst van de kaas. Houd een stukje kaas apart voor de afwerking. Snijd de rest in stukken en giet er kokend water over zodat de kaas smelt. Plet met een vork tot de kaas volledig opgelost is. Je kunt ook een staafmixer gebruiken. 1. Doe mosterd, frambozenazijn, olijfolie en walnotenolie ...

Jeroen Meus - Salade van kippenlevertjes, peer en blauwe kaas - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/salade-van-kippenlevertjes-peer-en-blauwe-kaas

... peer en blauwe kaas vormt dit gerecht een ware smaakbom! - Kuis en was de krulandijvie, de spinazie, de waterkers en het roodlof en meng alles onder elkaar. Het roodlof snijd je in kleinere stukken.Laat een klont boter smelten in een pan. Snijd het brood in blokjes en bak ze in de bruisende boter. Bak ze krokant en laat ze vervolgens afkoelen en uitlekken op een bordje met keukenpapier.Dep de levertjes droog met wat keukenpapier. Kruid met peper en zout. Laat een klont boter smelten in een pan en leg de levertjes er een voor een en bak ze kort. Kan in dezelfde pan als de croutons.Pel en snijd de sjalo ...

Jeroen Meus - Salade met witloof en gebakken inktvis - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/salade-met-witloof-en-gebakken-inktvis

... ceerd met een pittige oosterse marinade.Voor de salade gebruikt Jeroen mosterdblad. De zachte, wat pikante smaak past perfect bij roodlof en witloof. Gebruik voor dit type salade witloof uit de volle grond dat een lekker uitgesproken smaak heeft. - 0. Spoel het mosterdblad en laat het uitlekken in een vergiet. 1. Haal de harde kern uit het witloof en het roodlof en snijd het in repen. Haal de kropslah ...

Recept voor risotto met radicchio | njam!

http://www.njam.tv/recepten/risotto-met-radicchio

... lderstengel in grove stukken 1 tomaat in grove stukken 1 scheutje olijfolie 1 tlzwarte peperbolletjes voor de saus: 1 radicchio / roodlof 200 gsalsiccia ( Italiaanse varkensworstjes met venkel) 1-2 el olijfolie 2 dlrode wijn voor de risotto: 2 elolijfolie 1 fijngehakte rode ui 500 grisottorijst 1 elboter 2 elparmezaan 2 elolijfolie versgemalen zwarte peper - zeezout voor de afwerking: enkele blaadjes roodlof ...

Jeroen Meus - Bocconcini met gegrilde groenten en witloofsalade met yoghurtdressing - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/bocconcini-met-gegrilde-groenten-en-witloofsalade-met-yoghurtdressing

... ersgemalen peper. Schep alles door elkaar. 13. Doe er de ontpitte olijven bij. 14. Verwijder de harde kern van het witloof en het roodlof. Snipper de stronken fijn. 15. Maak de lente-ui schoon en snipper de stengels fijn. 16. Meng het witloof en het roodlof met de lente-ui. Doe er de kappertjes bij. 17. Hak de walnoten grof. Doe ze bij de salade. 18. Roer de yoghurt glad met honing en graanmosterd. Schep de dressing door de salade. 19. Verdeel de salade over kleinere kommen. ...