Resultaten voor romanesco soep
Krieltjessalade met romanesco, spekjes en geitenkaas
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/krieltjessalade-met-rucola-romanesco-spekjes-en-geitenkaas
... Krieltjessalade met rucola, romanesco, spekjes en geitenkaas - Krieltjessalade met rucola, romanesco, spekjes en geitenkaas - Spoel de krieltjes. Halveer grotere exemplaren. Kook ze 10 à 12 minuten tot ze beetgaar zijn in gezouten water. Giet af en laat afkoelen.Verdeel ...
Romanesco recept met truffel mayo - My Food Blog
https://myfoodblog.nl/recipe/romanesco-recept-met-truffel-mayo/
... zit. Wel zijn het altijd bijzondere groentesoorten én groenten die in het seizoen zijn. Deze maand zat er onder andere een mooie romanesco in. Misschien heb je ze weleens gezien. Ik vind het de aller- allermooiste groente die er is, maar heb het nog nooit daadwerkelijk gegeten. De romanesco heet ook wel groene torentjeskool en is familie van de bloemkool en broccoli. Qua smaak lijkt het dan ook op bloemkool, maar met een iets ...
Recepten - Geroosterde tong met Romanesco-bloemkool
http://www.lekkervanbijons.be/recept/Geroosterde_tong_met_Romanesco-bloemkool
... Bereidingswijze Fileer de tongen. Verdeel de romanesco in roosjes en blancheer ze in ruim gezouten water. Ontvel en ontpit de tomaten. Snij in kleine blokjes. Versnipper de basilicumblaadjes. Haal de tongfilets door olijfolie en rooster ze op een matig vuur, breng op smaak ...
Gerookte kalkoen met gegrilde romanesco, radijzen en notensla | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/gerookte-kalkoen-met-gegrilde-romanesco-radijzen-en-notensla
... Gerookte kalkoen met gegrilde romanesco, radijzen en notensla - Snijd de roosjes van de romanesco en snijd ze in hele fijne plakjes. Zet een grillpan op het vuur met wat olijfolie en grill ze langs beide kanten. Spoel de notensla en zwier droog. Spoel ook de radijzen ...
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/varkenskroontje-op-de-barbecue-met-romanesco
... Varkenskroontje op de barbecue met romanesco - romanesco is een heel gezonde groente die mooi oogt en lekker smaakt met een varkenskroontje. - Snijd het varkenskroontje in sneden of vraag dit aan je slager.Haal het vlees op tijd uit de koelkast. Zo kan het op ...
Pladijs met bloemkool en romanesco
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/pladijs-in-de-oven-met-bloemkool-radijs-en-romanesco
... Pladijs in de oven met bloemkool, radijs en romanesco - Pladijs in de oven met bloemkool, radijs en romanesco - Snijd de pladijs doormidden van kop naar staart. Gebruik hiervoor best een broodmes. Snijd de vinnen eraf. Leg de vissen in een ovenschotel met 1 l koolzaadolie ...
Recepten - Varkenskroontje op de barbecue met romanesco
http://www.lekkervanbijons.be/recept/Varkenskroontje_op_de_barbecue_met_romanesco_1
... de BBQ. Zo krijgt het vlees die typische rooksmaak. Laat eventjes rusten zodat de sappen zich in het vlees kunnen verdelen.Crème romanesco: Snijd een romanesco in stukjes. Houd de roosjes en de kern gescheiden. Blancheer de roosjes in kokend gezouten water. Laat ze afkoelen in ijswater en dep ze droog. Snijd de roosjes in twee en haal ze door de olijfolie. Grill ze op de BBQ. Kook de rest van de romanesco gedurende enkele minuten in licht gezouten water. Mix met enkele eetlepels olijfolie en kerriepoeder tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.Tip:Schik de licht gerookte varkenssnede op het bord enwerk af met de crème van romanesco en de roosjes van de romanesco. Recept: Michaël Vrijmoed ...
https://koken.vtm.be/de-beste-hobbykok-van-vlaanderen/recept/kalfsvlees-met-creme-van-romanesco-gemarineerde-romanesco-en
... Kalfsvlees met crème van romanesco, gemarineerde romanesco en saus met Vanderghinste Oud Bruin bier - Saus: Bak de kalfsschenkel aan in boter, voeg prei, wortel, selder, ajuin, look, tijm, rozemarijn en een beetje gember toe en blus met bruin bier Vanderghinste en kip ...
Jeroen Meus - Romanescosoep met brie en spekjes - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/romanescosoep-met-brie-en-spekjes
... nt die gebruiken we later als garnituur. Versnijd die laatste tot heel fijne roosjes. 8. Zet het vuur wat hoger en doe de stukken romanesco in de pot. Stoof de roosjes en de steeltjes gaar. 9. Maak een bouquet garni van laurierblad, tijm en (eventueel) peterseliestelen. Bind alles samen en laat het tuiltje meestoven. 10. Schenk de kippenbouillon in de pot tot alle groenten onder staan. Laat de soep zo’n 30 minuten zacht sudderen. 11. Snij de dikke sneetjes spek in fijne reepjes. 12. Smelt een klontje boter in een pan op een matig vuur. Bak de reepjes spek goudbruin. 13. Giet het gebakken spek door een zeef, zodat het braadvet verdwijnt. Laat de stukjes vlees voldoende uitlekken. 14. Haal het bouquet garni uit de soep en mix ze glad met de staafmixer. 15. Zeef de romanescosoep. 16. Halveer het stuk Brie en snij de korst van dit stuk kaas. Doe dit in de soep en mix opnieuw tot de kaas ‘verdwenen’ is. Proef de soep en kruid ze met peper en zout. 17. Snij de rest van de Brie in stukjes. 18. Strooi de overgebleven roosjes romanesco en de spekjes in de soep. Laat de stukjes kool even garen. 19. Leg in elk bord enkele stukjes kaas en schenk er een flinke lepel soep over. ...
Recept voor risotto met romanesco en tijm | njam!
http://www.njam.tv/recepten/risotto-met-romanesco-en-tijm
... bereiden: Snijd de uien en knoflook heel fijn. Rasp twee eetlepels van de topjes van de romanesco fijn en houd apart. Snijd de rest van de bloemkool grof. Voeg de bloemkool, drie takjes tijm en de bouillon toe aan de uien. Breng de ‘soep’ aan de kook, verwijder de tijm ...