Resultaten voor roggenvleugels

Jeroen Meus - Rog met kappertjes en peterselie-aardappelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/rog-met-kappertjes-en-peterselie-aardappelen

... je (pommes chateaux). Kook de aardappelen net niet gaar in een pot gezouten water. 1. Strooi wat bloem op een groot bord. Haal de roggenvleugels uit de koelkast en kruid ze met peper van de molen en een snuifje zout. Wentel de vis door de bloem en klop er de overtollige bloem af. 2. Verhit een klont boter in een braadpan en bak de rog goudbruin aan beide zijden op een matig vuur (drie à vier minuten aan elke zijde). Vermijd dat de boter verbrandt door af en toe een klontje boter toe te voegen. 3. Schep tijdens het bakken regelmatig wat braadvet over de roggenvleugels, zodat de vis voldoende sappig blijft. 4. Versnipper de krulpeterselie. De steeltjes gebruik je niet. 5. Smelt een klontje boter in een pot en laat de aardappelen er zachtjes in ...

Rog met kappertjes en Gandaham | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/rog-met-kappertjes-en-gandaham

... de Gandaham, peterselie en kappertjes bij. Serveer met een gestoomd patatje. Ingrediënten belolive bakken en braden kappertjes 4 roggenvleugels boter 1 citroen 2 el gehakte peterselie 4 el kappertjes 4 el water Ganda ham ...

Jeroen Meus - Rog met peterseliesabayon en aardappelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/rog-met-peterseliesabayon-en-aardappelen

... et water en doe het in de beker van de blender, samen met een klein beetje kookvocht.Pureer de peterselie en de spinazie.Kruid de roggenvleugels met peper en zout.Smelt een klontje boter in een pan en bak de vleugels goudbruin aan beide kanten op een matig vuur.De sabayon Breek de eieren en verzamel de dooiers in een sauteuse of een hoge pan. Meet de hoeveelheid af met een eierdopje. (De regel is: 1 dopje vocht per dooier, waarvan de helft wijn en de helft visfumet.)Klopt eerst wat lucht onder het mengsel. Gebruik een grote garde en roer in de vorm van een 8.Zet de pan daarna op een zacht vuur en blijf ononderbroken kloppen met de garde tot je een schuimige sabayon krijgt.Afwerken en serveren Was de tuinkers en laat uitlekken op keukenpapier.Werk de sabayon af. Voeg de puree van peterselie en spinazie toe en roer met de garde. Kruid de saus naar smaak met peper en zout.Roer er de mosterd en het citroensap onder.Zet de pan met zachtgroene peterseliesabayon aan de kant, maar vermijd een ...

Roggenvleugel met wittewijnsaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/masterchef/recept/roggenvleugel-met-wittewijnsaus

... opmonteren met enkele klontjes boter voor een mooie glans. Ontdoe de rog van zijn graten en serveer met de saus. Ingrediënten 2 roggenvleugels 1 liter melk 1 sjalot in de pel 6 takjes tijm 2 sjalotjes, fijngesneden olijfolie 3 el venkel, fijngesneden ½ liter witte wijn 40 cl visfond 20 cl room enkele klontjes boter ...