Resultaten voor rijstpapier

Nem met kip | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/nem-met-kip

... en in een grote kom en meng grondig. Kruid met vissaus, suiker, zout en peper. Zet een grote kom met heet water klaar. Dompel het rijstpapier erin en haal het er onmiddellijk weer uit. Leg het rijstpapier op een vochtige doek. Leg een grote eetlepel vulling aan de bovenzijde van het rijstpapier. Plooi de onderzijde van het rijstpapier over de vulling. Plooi dan de zijkanten dicht. Rol op tot een rolletje. Bak de nems in de friteuse op 180°C. Serveer met kropsla en verse muntblaadjes. Gebruik vinaigrette van vissaus (zie bij recept ‘Lenterolletje van kwartel’) als dipsaus. Deze nems kunnen ook bereid worden met varkensvlee ...

Springrolls met gemarineerde vis

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/springrolls-met-gemarineerde-vis

... urende 15 minuten.Snijd intussen de wortel lente-uitjes komkommer en avocado in reepjes.Vul een kom met lauwwater. Dompel een vel rijstpapier 10 seconden onder.Maak een keukenhanddoek lichtjes nat en leg het vel rijstpapier op de handdoek. Beleg in het midden met groentjes en vis.Vouw de twee zijkanten naar binnen en rol op. Snijd de rolletjes in 2 en serveer met de dipsaus. ...

Lenterolletjes van kwartel | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/lenterolletjes-van-kwartel

... per. Laat nog een minuut bakken. Houd apart. Maak nu de rolletjes: vul een grote kom met heet water uit de kraan. Dompel een stuk rijstpapier in het hete water en haal het er onmiddellijk weer uit. Leg het rijstpapier op een bord of op een natte handdoek (anders plakt het). Leg slablaadjes op het rijstpapier. Leg dan de komkommer, wortel, lente-ui, 2 muntblaadjes, de koriander en een kleine eetlepel mengsel van de kwartel op de sla. Vouw eerst de onderzijde over de vulling. Vouw dan de twee zijkanten over de vulling. Rol alles dan op tot een rollet ...

Gefrituurde springrolls

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/gefrituurde-springrolls

... oe de oestersaus sojasaus en suiker. Kruid met peper en zout en meng goed. Doe alles in een kom en laat iets afkoelen.Leg een vel rijstpapier tussen een natte handdoek en laat 3 minuten rusten.Borstel alle randen in met het losgeklopte ei. Leg een lepel van de vulling in het midden van het rijstpapier.Vouw het rijstpapier dicht en duw het flapje onder de vulling. Vouw de zijkanten naar binnen borstel nog wat extra ei op het einde en rol verder op. Druk goed aan. Werk zo alle vulling en rijstblaadjes op.Verhit de resterende olie op een middelmatig vuur. Bak een kleine hoeveelheden van de spring rolls goudbruin in 2-tal minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.Serveer met zoetzure saus of andere saus naar keuze. ...

Recept voor vietnamese nems met chilidipsaus | njam!

http://www.njam.tv/recepten/vietnamese-nems-met-chilidipsaus

... peper en suiker. Meng goed en doe het geweekte engelenhaar erbij.                     voor de nems: Week het rijstpapier kort in een kom met heet water. Leg een vel rijstpapier op een nattte handdoek en leg een grote eetlepel vulling aan de bovenzijde van het rijstpapier. Rol op en plooi diagonaal dicht. Bak de nems voor in arachideolie gedurende 2 à 3 minuten op een temperatuur van 180°C. Haal de nems uit de olie en laat ze even afkoelen. Bak ze een tweede keer zodat ze een mooi krokant korstje krijgen. voor de dipsuas: Snijd de Spaanse peper in 2. Haal de zaadjes eruit en snijd de peper in julienne. Plet het teentje look.             Doe het limoensap en de suiker in een kom en meng tot alle suiker is opgelost. Voeg de vissaus, look en ...

Vietnamese lenterolletjes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/vietnamese-lenterolletjes

... celli in kleine stukjes zodat ze in de lenterol van 4 tot 8 cm passen. Vul een kom met lauw/warm water en week zeer kort een blad rijstpapier. Leg het blad op een propere en vochtige theedoek. Op het rijstblad leg je een blaadje salade. Daarop leg je van alle ingrediënten – behalve de komkommer – wat.  Rol het rijstpapier zeer strak op, tegen de groenten aan.  Eens je 2/3de gerold hebt, leg je de plakjes komkommer met een stengel lenteui als garnering tussen de rol. Rol het papier nu volledig strak op. Serveer met een sweet chili saus.  Ingrediënten 1 teen look 1 ajuin 1 tl sojasaus ½ tl hoisinsaus 125 g tofu 1 el arachideolie peper zout 1 pakje rijstpapier 1 handvol sojascheuten 5 verse takjes munt 5 takjes Thaise basilicum 1 komkommer 1 bot koriander ...

Cannelloni van gemarineerde zalm, wakame en curryvinaigrette | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/cannelloni-van-gemarineerde-zalm-wakame-en-curryvinaigrette-0

... ot een mooie homogene massa. Kruid af naar smaak en voeg eventueel wat currypoeder bij voor de pittigheid. Koel bewaren. Week het rijstpapier even in koud water en leg het open op tafel. Leg het reepje zalm (ongeveer 15 cm lang, 2 op 2 cm dik) in het midden. Leg hierop dunne plakjes (met snijmachine of mes) granny smith, vervolgens een beetje curryvinaigrette en dan de wakame. Rol strak op en bewaar enkele uren in de koeling. Portioneer op voorhand, druk eventjes in de sesam en serveer met nog wat extra puntjes curryvinaigrette. Ingrediënten 1 reep ...

Ongebakken lenterolletjes met kip | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/ongebakken-lenterolletjes-met-kip

... , daikon en komkommer in reepjes. Trek de blaadjes van de slakropjes en snij er de nerven uit. Week gedurende 15 seconden een vel rijstpapier in warm water. Leg op een proper werkblad. Leg op het rijstpapier een blaadje sla, hierop wat van de groentjes en de kip en wat van de verse kruiden, eindig met nog een blaadje sla en rol de loempia’s strak op. Snij middendoor met een scherp mes. Serveer met de dipsaus. Ingrediënten 1 dubbele kipfilet 3 little gem slakropjes 2 grote wortelen (geschild) 1 daikon (gesch ...

Jeroen Meus - Groenterolletjes met ei en daikon - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/groenterolletjes-met-ei-en-daikon

... s zijn een lichte maaltijd of een lekker aperitiefhapje op oudejaarsavond. Jeroen verpakt dunne omeletten en knapperige salade in rijstpapier en geeft er een Thaise vinaigrette bij. Het ziet er chique uit, maar is heel gemakkelijk klaar te maken. - 0. Klop de eieren los met een scheutje melk. Breng op smaak met vissaus en sambal ...

Nem van kip met pikante saus | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/nem-van-kip-met-pikante-saus

... enstoelen en het engelenhaar fijn. Voeg eenzelfde hoeveelheid sojascheuten als wortelen toe. Vermeng met het ei. Dompel de vellen rijstpapier onder in warm water. Leg ze in ruitvorm op een handdoek en leg ongeveer 1 eetlepel van de vulling in het midden. Rol de onderkant op, vervolgens rol je de zijkanten naar binnen en rol je de nem verder op. Voor de pikante saus, hak de Spaanse pepers en de look fijn. Vermeng met de vissaus en het sap van een halve limoen in een kom. Vo ...