Resultaten voor rapen en wortelen
Jeroen Meus - Maaltijdsoep met soepvlees, kool en rapen - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/maaltijdsoep-met-soepvlees-kool-en-rapen
... Maaltijdsoep met soepvlees, kool en rapen - Dit is eigenlijk een klassieke hutsepot, maar dan in soepvorm. Jeroen maakt ze met een zelfgetrokken groentebouillon met soepvlees en rapen, groene kool, pastinaak en boerentenen. Die laatste zijn grote witte bonen die je ...
Soep met linzen | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/soep-met-linzen
... el tomatenconcentraat toe aan de stoofpot. Giet de helft van de linzen erbij en laat verder pruttelen tot alles gaar is. Schil de rapen. Snij ze ‘en brunoise’ (in kleine blokjes). Snij de lente-uitjes in fijne stukken. Doe een scheutje olijfolie in een pan en stoof de rapen en de lente-uitjes hierin. Voeg de andere helft van de linzen er aan toe en laat deze mee stoven. Kruid met peper. Verwijder de laurierblaadjes en vul de blender halfvol met soep uit de stoofpot. Blend alles onder elkaar. Vul de bodem van het bord met de gestoofde rapen, lente-uitjes, linzen en giet er de gemixte soep over. Werk af met fijngehakte peterselie Ingrediënten 2 l kippenbouillon 200 gr splitlinzen 2 uien 3 lente-uitjes 2 teentjes look 2 aardappelen 2 wortels 1 el tomatenpuree 1 blik stukjes tomaat 2 ...
Couscous met kippenbouten | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/couscous-met-kippenbouten
... entjes look en 2 chilipepers fijn en voeg deze bij de kippenbouten. Schil de gember. Snij de ui en gember in schijfjes en snij de rapen, wortelen en courgetten in grove stukken. Voeg alles bij de kippenbouten en roer goed door. Bevochtig de kippenbouten en groentjes met de kippenbouillon. Voeg er 1 eetlepel raz el hanout, fijngemalen kurkuma en wat harissa aan toe. Laat alles langzaam verder pruttelen. Hak de koriander en de munt fijn en voeg ze samen met de gele rozijnen toe aan de couscous. Doe er tenslotte de kikkererwten bij. Kruid af met peper en zout. Ingrediënten 500 gr couscous 1 ...
Recepten - Winterstoofpotje met kip
http://www.lekkervanbijons.be/recept/Winterstoofpotje_met_kip
... Bereidingswijze Bak de kipfilets aan in boter. In een andere pan de uienringen zachtjes aanbakken. Voeg daarbij de wortelen, rapen en een seldertakje. Blus dit alles met de bouillon. Voeg de aangebakken en in stukjes gesneden kipfilets toe. Kruid met peper, zout , ...
Jeroen Meus - Winterse minestrone - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/winterse-minestrone
... Winterse minestrone - Seizoensgroenten als rapen, spruiten, savooikool, pastinaak en peterseliewortel geven de volle smaak aan deze Italiaanse klassieker. Voeg de korst van een stuk Parmezaan en een stevige ‘runderbavette’ toe aan de winterse minestrone ...
Tajine met rundsvlees | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/tajine-met-rundsvlees
... lijf 1 piet huysentruyt rundsbouillon 2 el olijfolie 1 chilipeper olijven 2 verse tomaten 1 teentje look 1 ajuin 1 rode paprika 2 rapen 1 courgette 2 wortelen 600 gr rundstoofvlees peper zout pikante paprika ...
Jeroen Meus - Borsjt - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/borsjt
... en verse ketel bouillon klaarmaken. 1. Pel de uien en snijd ze in stukken. Kneus en pel de knoflook en snipper hem fijn. Schil de rapen en de wortelen en snijd ze in (niet te kleine) stukken. Maak de spitskool schoon en snijd ze in reepjes. 2. Schil de aardappelen en snijd ze in hapklare stukken. Schil de rode bieten en snijd 3 bieten in stukken. 3. Verhit een klont boter in een grote kookpot. Fruit de uien op een middelhoog vuur. 4. Doe er look, rapen, wortelen en spitskool bij en roer goed om. Laat de groenten even stoven. 5. Voeg er de aardappelblokjes en de bietenblokjes aan toe. Rasp d ...
Jeroen Meus - Oosterse noedelsalade met rode biet, raap en misovinaigrette - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/oosterse-noedelsalade-met-rode-biet-raap-en-misovinaigrette
... met rode biet, raap en misovinaigrette - In dit gerecht gaat Jeroen aan de slag met zijn favoriete wintergroenten: rode bieten en rapen. Hij brengt ze op smaak in een marinade en serveert ze met glasnoedels en een zoetzure misovinaigrette. Een winterlunch om u tegen te zeggen. - Begin me ...
Lentegroentjes met kruidensaus | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/lentegroentjes-met-kruidensaus
... lle) toe. Laat het geheel opkoken en kruid met peper en zout. Werk af met een beetje citroensap. Ingrediënten 8 jonge wortelen 2 rapen 2 groene asperges 2 witte asperges 8 peultjes 1 minivenkel 2 minicourgettes 4 broccoliroosjes 4 bloemkoolroosjes 2 el erwten (facultatief) bakboter 2½ dl light room citroensap ...
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/bouillie
... deksel. Ingrediënten 2 kg bouillievlees (mét vet uit 1 stuk van de rib) peper en zout tijm en laurier 2 wortelen 2 pastinaken 4 rapen ¼ knolselder 2 stengels selder 2 ajuinen 1 prei ...