Resultaten voor pralines maken voor moederdag

Ile flottante met roze pralines | VTM Koken

https://koken.vtm.be/glamour-puds/recept/ile-flottante-met-roze-pralines

... Ile flottante met roze pralines - Doe de melk in een grote pan, voeg het vanillestokje toe en breng aan de kook. Klop de eiwitten met de 30 g suiker stijf. Schep er telkens een lepel van in de kokende melk. Laat 2 minuten koken, keer ze om met een vork en laat nog eens ...

Marsepein pralines | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/marsepein-pralines

... Marsepein pralines - Rol de marsepein uit. Zet hem ijskoud. Smelt de chocolade Snijd de marsepein in figuurtjes en dip die in de gesmolten chocolade. Overstrooi met de gehakte amandelen en pijnboompitten. Ingrediënten marsepein pure chocolade witte chocolade gehakte amandelen ...

Pralines maken | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/pralines-maken

... pralines maken - Hak de pure chocolade in kleine, gelijkmatige stukjes en smelt de chocolade au bain marie tot lichaamstemperatuur. Giet de gesmolten chocolade in de pralinevorm en draai hem goed rond. Giet de chocolade er terug uit en schraap de overtollige chocolade ...

Jeroen Meus - Pralines - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pralines

... voudige praline kan maken op basis van donkere chocolade en hazelnoten. Zullen we wedden dat die eens zo goed zal smaken? - 0. De pralines vullen we met een ganache van chocolade. 1. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een mengkom. 2. Voeg de boter toe, samen met de chocopasta met hazelnoot. 3. Zet een pot op een matig vuur en verwarm hierin de room. Laat de room even tegen het kookpunt komen en giet hem in de mengkom. Roer voortdurend ...

Tip voor Moederdag: ontbijt op bed | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/tip-voor-moederdag-ontbijt-op-bed

... Tip voor Moederdag: ontbijt op bed - Bak pannenkoeken. Steek ze uit in hartjevorm. Lekker schattig. Vul een kom met croissants, koffiekoekjes en pistolets. Ga voor de miniversie.  Vul een potje met aardbeien, stukjes banaan of mandarijn. Smelt chocolade en doe ook dit ...

Pralines van sint-jakobsvruchten en tonijn

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/188/pralines-van-sint-jakobsvruchten-en-tonijn

... pralines van sint-jakobsvruchten en tonijn - Het oogt zeer mooi en is bovendien verrukkelijk - Snij de tonijn in plakjes. Pers de limoen. Maak een sausje van limoensap, sojasaus, gemberpoeder en een scheutje olie. Giet over de sint-jakobsvruchten, meng en laat een uur ...

Moederdag Oreo Mon Choutaart met aardbeien - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/moederdag-oreo-monchoutaart/

... moederdag Oreo Mon Choutaart met aardbeien Het is a.s. zondag 10 mei alweer Moederdag! De dag waarop we onze moeders en oma's eventjes extra in het zonnetje zetten. Ik zet mijn mama zondag in het zonnetje door haar te trakteren op deze heerlijke Oreo Monchoutaart. Toevallig ...

Café Belverdere | Culinette: Cornette's Culinaire Weblog

http://www.culinette.nl/cafe-belverdere/

... in trakteerde op een lekkertje bij de thee en wij kozen een “Brussels momentje.” Volgens de kaart een schaaltje met Belgische pralines, roomtruffels en koekjes. Wat wij kregen was een schaaltje met After Eight (???), chocolade boontjes, koekjes en pepermuntjes. Vriendin hing onmiddelijk in de gordijnen want slagroomtruffels en Belgische pralines staan hoog in haar top tien. Navraag leerde echter dat die op waren en dus kregen wij, ongevraagd en zonder mededeling, iets anders dat nergens op sloeg. Nee, wij snoepten er niet van en nee, wij hoefden het niet te betalen. En thuis ontdekten wij dat die overheerlijke thee ook via internet te koop is. En dan thuis maken volgens de regelen der theekunst. Met kokend water en met slagroomtruffels. Leuk? Delen dan: ...

Carolines blog: Olala Chocola!

http://carolinebrouwer.blogspot.be/2013/03/olala-chocola.html

... ke foto's en voorbeelden laat ze zien hoe je chocolade moet tempereren. Verder een uitgebreide uitleg hoe je de vormen waar je de pralines in maakt moet vullen en hoe je de heerlijke vullingen kunt maken, alles weer voorzien van foto's. Ook besteedt ze veel aandacht aan de afwerking; hoe je de pralines kunt decoreren. Ze geeft zelfs nog tips wat je met de overgebleven gesmolten chocolade kunt doen. Veel recepten voor de verschillende soorten vulling: heel aparte combinaties, bv een ganache van gedroogde abrikoos met rozemarijn. Het is een ontzettend handig boekje met veel foto's en plaatjes en een duidelijke uitleg hoe je alles moet doen, zelfs voor beginners. Eva geeft op het einde ook nog tips hoe je de bonbons goed kunt bewaren (als je dat lekkers tenminste niet meteen opeet). Je kunt zien dat het boekje met veel enthousiasme en liefde gemaakt is. Het ziet er heel verzorgd uit. Wil jij ook eens zelf proberen bonbons te maken? Neem dan een kijkje op het blog van Eva:"Eva's Smulhuisje", daar kun je zien hoe je het boek kunt bestellen. Print Friendly Geplaatst door Caroline Brouwer op 07:38 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: chocoladeboek ...

Appelroosjes

https://www.prinsessenboontjes.be/post/appelroosjes

... Appelroosjes Met dit lekkers scoor je sowieso.Zanddeeg of bladerdeeg: net wat je lekkerder vindt. Met dunne schijfjes appel. En daartussen nog een lekker laagje speculaaspasta, abrikozenconfituur of kaneelsuiker.Ingrediënten Bereidingswijze:naar de stap voor stap foto's ...