Resultaten voor pi huysentruyt rundstong in madeirasaus
Rundstong in Madeirasaus | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/rundstong-in-madeirasaus-0
... nu lager en laat de saus ongeveer 30 minuten pruttelen. Zeef de saus en zet ze even opzij. Smelt de boter en stoof hierin de champignons. Kruid met peper en zout. Giet de gezeefde saus erbij en breng alles opnieuw aan de kook. Werk het geheel af met een glaasje madeira en wat verse peterselie en laat pruttelen tot de gewenste sausdikte. Dien de rundstong op in plakken van een 0,5 cm dik en overgiet met de saus. Serveer met aardappelpuree. Ingrediënten voor de rundstong 1 rundstong 5 l water 1 kg soepgroenten (prei, selder, wortel, ui en kruidentuiltje) peper en zout voor de madeirasaus 1 dikke wortel, in brunoise 1 ui 2 tomaten 70 gr tomatenpuree 2 el bloem bouillon van de versgekookte rundstong 250 gr verse champignons 1 glas madeirawijn 50 gr boter verse peterselie peper en zout ...
Rundstong in madeirasaus met duchesseaardappelen
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/rundstong-in-madeirasaus-met-duchesseaardappelen
... tong en zet op in koud water met een kruidentuiltje. Laat een 3-tal uren koken op een zacht vuur met het kruidentuiltje.Pel en ontpit de tomaat. Snijd in blokjes.Stoof de champignons in water citroensap en een lepel boter.Giet de tong af en pel. Snijd ze in plakjes.Kook voor de saus de Madeira in voor de helft. Voeg de bouillon toe breng op smaak met tomatenpuree peper en zout en voeg de tomaat en champignons toe. Warm door.Warm de duchessetorentjes op in de oven ze mogen een kleur krijgen.Serveer de tong op warme borden overgiet royaal met saus en serveer er de aardappelen langs. ...
Kalfstong in Madeirasaus | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/kalfstong-in-madeirasaus
... Kalfstong in madeirasaus - Kook de tong gaar met de wortel, de prei, de ajuin, de look en selder in ongeveer 3 uur. Was de champignons en snijd ze in schijfjes. Bak ze aan in wat boter. Maak ondertussen een roux en bevochtig met de bouillon. Roer tot een saus, voeg ...
Recept voor rundstong in madeirasaus | njam!
http://www.njam.tv/recepten/rundstong-madeirasaus
... bouquet garni toe. Snijd de tomaten in vier en voeg ze eveneens toe. Laat de saus verder sudderen op een zacht vuur. Maak de champignons schoon, snijd ze in schijfjes en stoof aan in een klontje gesmolten boter. Giet de madeira bij de champignons en laat uitkoken tot de alcohol verdampt is. Giet de tomatensaus door een zeef bij de champignons. Breng op smaak met peper en zout. werk af: Haal de tong uit de bouillon en spoel af onder koud stromend water. Pel de tong en snijd in schijfjes. serveren: Leg een paar sneetjes tong op een bord en schep er de madeirasaus over. Serveer met aardappelpuree. Ingrediënten voor 6 personen 1 rundstong 1 bouquet marmite (prei, selder, tijm, laurier) 3 wortelen 2 ajuinen 3 teentjes look 2 eltomatenpuree 1 elbloem 4 takjes selder 6 tomaten 1 bouquet garni (peterselie, tijm, laurier) 250 gchampignons 10 clmadeirawijn boter - peper - zout ...
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/tong-in-madeirasaus
... l ze nog warm is en kuis ze op indien nodig.Maak balletjes van het kalfsgehakt en pocheer ze in gezouten water. Snijd de champignons in plakjes. Smelt boter in een pan. Voeg de bloem toe en roer om. Blus met de kalfsfond en maderawijn. Voeg de tomatenpuree toe en roer glad. Voeg de champignons en gehaktballetjes toe. Breng op smaak met peper en zout.Snijd de tong in plakjes van 0 5 cm. Serveer met de warme saus.Lekker met puree. ...
Rundertong in Madeirasaus | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/rundertong-in-madeirasaus
... a eraan toe. Laat dit vervolgens opkoken. Kruid met peper en zout Voeg de tomatenpuree eraan toe en roer deze eronder. Bak de champignons apart in een pan. Schroei de champignons goed dicht. Blus met de overgebleven madeira. Kruid met peper en zout en voeg deze toe aan de saus. Ingrediënten 1 rundertong 250 ml madeira 1 stengel prei 1 stengel selder 1 teentje look 1 ui tijm en laurier 50 gr bloem 50 gr boter peper en zout 750 ml runderbouillon ½ el PH runderbouillon 60 gr tomatenpuree 250 gr champignons ...
Gebakken duif met erwtencrème, gebakken sla, krieltjes en Madeirasaus | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gebakken-duif-met-erwtencreme-gebakken-sla-krieltjes-en-madeirasaus
... rwtenpuree, gebakken sla en krieltjes. Bovendien geeft ze je het recept van Madeirasaus. Een feestelijk combinatie, ideaal als inspiratie voor Kerstmis of Nieuwjaar. Voor de duifjes: brand de pluimen van de duifjes. Kruid de binnenkant met flink wat peper en zout. Wrijf de buitenkant van de duifjes in met een klontje boter. Kruid ook die kant met peper en zout. Hak de kleine vleugeltjes van de duif. Smelt een klontje boter in een pot. Bak de duifjes in d ...
Jeroen Meus - Kippendijen in madeirasaus - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kippendijen-in-madeirasaus
... et het lekkerste stukje van de kip: het vlees van de bouten. Hij bereidt het kippenvlees in een fluweelzachte tomatensaus met champignons, veel kruiden en een scheutje madeira. Wat kroketten of denappeltjes erbij en je zit op rozen voor het avondeten. - Kruid het kippenvlees met de kippenkruiden, een snuif zout en w ...
Ossentong in madeirasaus met kroketjes | VTM Koken
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/ossentong-in-madeirasaus-met-kroketjes
... en voeg de bloem toe. Roer droog tot het naar koekjes ruikt. Voeg wat bouillon toe. Breng aan de kook en laat dikken. Voeg de champignons en twee eetlepels tomatenpuree toe. Werk af met een scheutje Madeira. Snij de tong in reepjes. Overgiet met de saus. Bak de kroketjes krokant op 185 graden. Serveer alles warm. Ingrediënten 1 ossentong 250 g paddenstoelen 1 citroen 1 klontje boter voor de kroketten 800 g bloemaardappelen peper zout muskaatnoot 8 eidooiers 30 g boter bloem paneermeel eiwit Voor de bouillon 4 wortels 3 takken selder 2 uien tijm laurier 1 teen look peper zout kruidnagels voor de saus 80 g boter 80 g bloem 1½ l bouillon peper en zout 2 el tomatenpuree 6 cl Madeira 2 el peterselie ...
Scampi in lookboter - Recept | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/scampi-in-lookboter
... Scampi in lookboter By: Piet huysentruyt Gepubliceerd: 20 March 2012 1 of 5 stars 100 1 1 Totale tijd: - 15 minuten Yield: 4 persons Ingredients: citroen look : 5 teentjes boter : 150 gr scampi's : 500 gr peterselie lookkruiden Directions: 1. Doe boter in de pan ...