Resultaten voor lamsnek

Jeroen Meus - Stoofpot van lamsnek met kikkererwten-pompoenpuree - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/stoofpot-van-lamsnek-met-kikkererwten-pompoenpuree

... Stoofpot van lamsnek met kikkererwten-pompoenpuree - Een zalige stoofpot met Noord-Afrikaanse smaken en geuren die aanvoelt als een warm dekentje. Helemaal niet verkeerd in combinatie met de originele stoemp van kikkererwten en pompoen die Jeroen erbij serveert. - Laat ...

Iers stoofpotje | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/iers-stoofpotje

... ienen over het gerecht. Ingrediënten 800 gr aardappelen 30 gr peterselie 6 dl vleesbouillon peper 250 gr wortel 400 gr ui 800 gr lamsnek of schapennek 3 el olie zout ...

Harira met lamsvlees - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/soep/maaltijdsoep/harira

... wachten waardering8.2obv 13 waarderingen HoofdgerechtVleesMediterraan Ingrediënten scheut olijfolie 250 g lamsvlees zonder bot (lamsnek), in blokjes 2 uien, fijngehakt 200 g knolselderij, in blokjes 4 eetlepels peterselie, fijngehakt 6 eetlepels koriander, fijngehakt 2 blikken gepelde tomaten 1 mespunt kaneel 1 mespunt djinten ...

Stoofpotje van lam met rösti's van aardappel en bieslook | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/stoofpotje-van-lam-met-rostis-van-aardappel-en-bieslook

... bij. Dit stoofpotje is eenvoudig te maken en toch feestelijk. Perfect bij feestdagen en voor familiefeesten. Tip: Sofie gebruikt lamsnek. Je kan dit ook met gewoon lamsstoofvlees maken. Snij het vlees in stukken. Laat boter smelten in een pot. Kruid het vlees met peper en zout. Bak het vlees aan in de boter. Tip: heb je veel vlees, bak het dan in twee keer. Pel en plet de look. Was, schil en snij de ajuin, raap, knolselder en wortel fijn. Voeg toe a ...

Ierse stoofpot van lam, aardappelen en wortel | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/ierse-stoofpot-van-lam-aardappelen-en-wortel

... van generatie op generatie overgedragen te worden en moeten uw kinderen kennen voordat ze hun vleugels uitslaan. Ook heerlijk met lamsnek of stukken lamsbout. Vraag uw slager om het vlees in plakken van 4 cm te snijden. De stoofpot mag wat mager zijn, maar de smaak is er niet minder om. Verwarm de oven voor op 180 °C, ovenstand 4. Doe de bloem in een ondiepe schaal en breng het gul op smaak met kruiden. Kruid ...

Jeroen Meus - Aziatisch stoofpotje van lamsvlees met rijst - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aziatisch-stoofpotje-van-lamsvlees-met-rijst

... ne en courgette toe en laat de groenten kort bakken. Voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. 12. Schep de voorgebakken stukken lamsnek opnieuw in de pot. 13. Schenk de kokosroom of -melk erbij en voeg extra smaak toe onder de vorm van limoenblaadjes en een stengel citroengras. Kneus het citroengras, alvorens het in de pot gaat. 14. Zorg ervoor dat het vlees voor 2/3 onder staat in saus. Voeg eventueel een beetje water toe en doe een snuif zout in de pot. 15. Plaats het deksel op de stoofpot en schuif hem in de oven van 160°C. (Alternatief: gaar het gerecht op een zacht vuur.) Laat het lamsvlees zo’n anderhalf tot twee uur stoven. 16. Kook de rijst gaar, volgens de voorschriften van de fabrikant. Ik verkies basmati, maar kies gerust je favoriete soort. Rijst in gedoseerde kookbuiltjes zijn het meest gemakkelijk. 17. Spoel de takjes koriander schoon en pluk de blaadjes los. 18. Haal de stoofschotel met lam uit de hete oven. Verwijder de uitgekookte stengel citroengras en de limoenblaadjes. 19. Proef en roer een scheutje sojasaus door de bereiding. Ter vervanging van klassiek keukenzout. 20. Schep de gare rijst op een ruime serveerschaal en maak een kuiltje in het midden. Lepel daarin stukken lamsvlees met saus. 21. Werk de dampende schotel af met blaadjes koriander en krokante gefrituurde uisnippers. Je kent ze wellicht best als ‘Bicky-uitjes’ die de friturist gebruikt. ...