Resultaten voor perengelei j

Blanc Manger | VTM Koken

https://koken.vtm.be/glamour-puds/recept/blanc-manger

... ngsel. Laat volledig afkoelen. Als de perenstroop opgesteven is in de vorm, giet je het blanc-mangermengsel door een zeef over de perengelei. Laat een nacht opstijven in de koelkast. Vlak voordat je de blanc-manger wilt serveren, reduceer je de bewaarde perenvloeistof tot een dikke stroop. Haal de blanc-manger uit de vorm, zet hem op een serveerschaal en overgiet met de perenstroop. Ingrediënten Gepocheerde peren 6 stevige peren 1 citroenen (sap) 500 gr suiker 300 gr heldere honing 1 kaneelstokje 2 steranijszaden 1 vanillestokje zwarte peper 5 gelatineblaadjes Blanc-manger 750 ml melk 125 gr gemalen amandelen 100 gr suiker 2 eidooiers 8 gelatineblaadjes 1 vanillestokje 2 druppels amandelessence ...

Stoofvlees

https://www.prinsessenboontjes.be/post/stoofvlees

... en peterselie bij. Je kan dit vast binden met keukentouw, maar het is niet erg dat het los in de pot zit.Voeg een grote eetlepel perengelei toe, 1 kruidnagel en een blokje vlees bouillon. Besmeer 2 bruine boterhammen met mosterd en leg die met de mosterdkant naar beneden op het stoofvlees.Laat 3 uur sudderen op een heel zacht vuurtje of in de oven op 90’. Liefst wel met het deksel op de pot.Wij houden van stoofvleessaus, altijd lekker bij een vers frietje, dus als je het deksel op de pot laat liggen, verlies je minder vocht. Dat dikken wij in met een zakje voor stoofvlees.Je kan nog 1 a 2 lepels natuurazijn toevoegen voor een mooi evenwicht.Stap voor stap recept Tips:Stoofvlees met friet is het allerlekkerst. Of toch klassiek.MAar als er vrienden komen eten, dan zit ik liever gezellig mee aan tafel. Dus hoe lekker verse friet ook is, gratin is dan perfect! 😍Die gratin staat ook bij de posts.Er zijn zoveel manieren: dit is er gewoon eentje van @jerremeus, maar met minder kruidnagel en bier, en meer saus. Kies de versie ...