Resultaten voor paneren van vlees

Kroketten maken zonder paneren | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/kroketten-maken-zonder-paneren

... Kroketten maken zonder paneren - schil de aardappelen en snij ze in gelijke delen kook ze gaar in gezouten water, giet ze af en zet even terug op het vuur om te drogen stamp de aardappelen tot puree en kruid bij met zout, peper en muskaatnoot. voeg het ei toe en meng. ...

Tournedos met pepersaus, kroketjes en witloofsalade | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/tournedos-met-groene-pepersaus-kroketjes-en-witloofsalade

... rsaus, kroketjes en witloofsalade - Schil de aardappelen. Stoom ze gaar.  Scheid ondertussen de twee eieren. Hou het eiwit om te paneren. Zet ondertussen drie schalen klaar, met respectievelijk bloem, eiwit en paneermeel. Doe de twee eidooiers met een goede eetlepel mosterd, peper, z ...

Kaaskroketten | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/kaaskroketten

... oem, losgeklopte eigelen en paneermeel. Haal de kroketjes eerst door de bloem, dan eigeel en vervolgens paneermeel. Daarna dubbel paneren, opnieuw door het eigeel en het paneermeel. Zet de friteuse op 180° en leg voorzichtig 4 kroketten in het mandje. Niet meer dan 4, want anders koelt het vet te snel af. Bak gedurende ongeveer 4 minuten tot ze komen bovendrijven. Serveer met een partje citroen. Ingrediënten ½ l melk 2 dl groentenbouillon 250 gr gemalen kaas 100 gr bloem 100 gr boter 6 gelatineblaadjes 50 gr Parmezaan 3 eierdooiers 1 dl room paneermeel bloem om te paneren 1 citroen ...

Varkensgebraad met erwten, wortelen en zelfgemaakte kroketjes | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/varkensgebraad-met-erwten-wortelen-en-zelfgemaakte-kroketjes

... amp tot puree. Kruid met peper, nootmuskaat en zout. Scheid vier eieren. Doe de eidooiers in de puree. Hou het eiwit opzij om te paneren. Meng alles goed onder elkaar. Doe in een spuitzak. Spuit lange slierten op het werkblad. Portioneer in kroketjes.  Vul drie schalen met respectievelijk bloem, het losgeklopt eiwit en paneermeel. Paneer de kroketjes. Haal ze eerst door de bloem, klop wat af en haal ze dan door het eiwit en tenslotte door het paneermeel. Zijn ze iets te slap om te paneren? Laat de puree dan even opstijven in de koelkast. Voeg de erwtjes en gare worteltjes toe aan het vlees. Blus met 250ml kippenbouillon. Laat nog een paar minuutjes pruttelen. Frituur de kroketjes ongeveer 3 minuten op 180 graden Celsius. Laat even uitlekken op keukenpapier. Versnijd het vlees. Serveer het vlees met wortelen, erwtjes en kroketjes. Werk af met een lepeltje jus. Ingrediënten 800 g varkensgebraad peper zout 1 takje tijm 1 blaadje laurier 1 klont plantaardige bakboter (lactosevrije) 250 ml kippenbouillon 400 g erwten (vers of diepvries) 1 bot jonge wortelen 1 ui 1 handvol peterselie 1 sjalot peper en zout plantaardige boter voor de kroketten 1 kg aardappelen (loskokend) zwarte peper zout muskaatnoot 4 eieren 1 klontje plantaardige boter 200 g paneermeel 200 g bloem ...

Pittige gefrituurde gehaktballetjes met duivels lekkere dipsaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/pittige-gefrituurde-gehaktballetjes-met-duivels-lekkere-dipsaus

... Heb je geen friteuse, dan kan je ze ook frituren in een kookpot met gewone olie. Hou je het liever gezonder, bak ze dan zonder te paneren in de pan met wat boter of olijfolie. Of bak ze in de oven (25 minuten, 180°C). Je kan ze zelfs bakken op de barbecue. Serveer ze met een heerlijk pikante dipsaus. Snij de chilipeper, ui, look en zongedroogde tomaten fijn. Meng alles met de overige ingr ...

Orloffgebraad met kroketjes en archiducsaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/orloffgebraad-met-kroketjes-en-archiduc-saus

... kookpot. Blus met bruine fond en room.  Schil en stoom de aardappelen. Stamp tot puree.  Scheid de eieren. Hou het eiwit om te paneren. Meng met de dooiers, boter en breng op smaak. Maak een inkeping in het gebraad. Kleur aan in een klont boter. Plaats dertig minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden. Haal de puree door het krokettenmachine. Snij in kroketjes. Paneer in bloem, eiwit en paneermeel. Haal het vlees uit de oven. Snij in schijfjes. Leg een sneetje kaas en hesp tussen elk sneetje vlees. Zet nog tien minuutjes in de oven op 190 g ...

Vleeskroketten | Start to Cook

https://koken.vtm.be/start-cook/recept/vleeskroketten

... at de kroketten niet zullen barsten. Doe de balletjes dan in het opgeklopte eigeel. In dit eigeel zit wat water. Daarna kan je ze paneren in paneermeel. Zet je frituur op 160°C. Bak de kroketten tot ze mooi goudbruin zijn. Ondertussen kan je een mosterdsausje maken. Smelt een lepel boter in een warme pan. Hak de ajuin fijn en bak in de pan. Voeg de mosterd en room toe en roer. Dresseer en dien op. Ingrediënten 250 gr gehakt (varkens- en kalfsgehakt) eieren water koriander peper en zout bloem paneermeel 3 el room ½ ajuin 1 el boter 1 el mosterd ...

Krokante kipnuggets

https://www.prinsessenboontjes.be/post/krokante-kiphapjes

... ereidingswijze:Doe 1 cm zonnebloemolie in een goede hoge pan of kookpot. (Ze bakken in een friteuse kan ook.)Neem 4 bordjes om te paneren. Eentje met bloem met z+p, eentje met een geklutst eitje en eentje met een half zakje crispy chickenmix, 3 el paneermeel en 3 el panko gemengd. Kruid nog bij met de kruiden die je lekker vindt. Wij deden nog 0.5 tl paprikapoeder.Snij de kipfilet in blokjes van 4 cm.Wentel ze eerst door de bloem, dan door het ei, en d ...

Vogelnestjes

https://www.prinsessenboontjes.be/post/vogelnestjes

... diënten Bereidingswijze:naar de stap voor stap foto's Tips:Dus in de oven kan het ook. Op 160’ 20 minuten. Dan moet je ze niet paneren. Maar dan wordt de dooier wel meer gaar.Lekker met gebakken champignons. In tomatensaus. Die vindt je in de map ‘sauzen’. Lekker met puree erbij.Bereidingstijd:Dit gerecht neemt wel een dik half uur in beslag. ...

Kalfslapjes alle Milanese

https://www.prinsessenboontjes.be/post/kalfslapjes-alle-milanese

... ertjes, de parmezaan, de rucola en de saus best mee op tafel.Smullen!Stap voor stap foto's Tips:Het vlees kan je gerust al vooraf paneren en terug in de koelkast zetten tot gebruik.De saus kan je vooraf maken. Of uit de diepvries toveren.De pan met het restje olie kan je de dag erna gebruiken om patatjes in te bakken. Zo lekker!Beter te dun vlees dan te dik! Klop desnoods met een vleeshamer of een pot choco op de lapjes. Bereidingstijd:Als je de tomatensaus niet meer moet maken, is dit lekkers op 10 minuten gepaneerd. Anders tel je er 20 minuten bij. ...