Resultaten voor palmkool
Jeroen Meus - Arancini met Hervekaas en palmkool - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/arancini-met-hervekaas-en-palmkool
... Arancini met Hervekaas en palmkool - Italiaanse gevulde rijstballetjes met palmkool, maar toch met een Belgisch tintje want Jeroen gebruikt ook Flandrien Oud kaas en een vulling van Hervekaas. Gewoon maken en genieten! - Laat een scheutje olijfolie heet worden in een pot. ...
http://lepeltjeliefde.blogspot.be/2013_05_01_archive.html
... oemen en tomaten. Ja, ik kan niet wachten. Ik ben vooral benieuwd naar het komkommerkruid (met z'n blauwe bloemen), de Italiaanse palmkool en de patisson, een pompoenachtige die ik veel heb gegeten in Australië. Alle drie zaai ik voor het eerst. Succes of niet, je gaat het hier wel lezen. Nu de zaadjes zijn geplant, is het wachten op de eerste oogst. En hoe kan dat nou beter dan met deze groene taco's! Meer lezen » Geplaatst door Lies Smits op 00:17 1 reacties Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Faceb ...
Jeroen Meus - Pasta met schelvis, boerenkool en mascarpone - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pasta-met-schelvis-boerenkool-en-mascarpone
... Pasta met schelvis, boerenkool en mascarpone - Boerenkool wordt ook palmkool genoemd omdat ze heel hoog kan worden. Zorg ervoor dat je ze goed gaarkookt in water met een snuif bicarbonaat. Zo behoudt ze haar groene kleur en verteert ze gemakkelijker. Perfect in een romige ...
Jeroen Meus - Bubble and squeak - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/bubble-and-squeak
... n en stoof ze aan in een pan met hete boter.Snijd of rasp de witte kool fijn met een mandoline. Laat meestoven in de pan.Snijd de palmkool (boerenkool) fijn en roer ze onder de gestoofde groenten in de pan. Voeg een scheutje water toe en laat alles rustig verder garen onder een deksel.Breng een pot met water en natuurazijn aan de kook.Haal de gestoofde groenten van het vuur en doe er de gekookte aardappelen bij. Ga er kort door met een pureestamper en kruid met peper, zout en wat nootmuskaat. Laat het mengsel verder afkoelen.Smelt een klont boter en wat arachideolie in een grote pan.Rol burgers van het kool-aardappelmengsel en bak ze krokant in de hete vetstof.Pocheer ondertussen de eieren. Maak een draaikolk in het kokende water en laat het eitje er rustig in vallen. Laat gedurende 2 minuten garen in het water en schep ...
Jeroen Meus - Bubble and squeak - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/bubble-and-squeak
... n en stoof ze aan in een pan met hete boter.Snijd of rasp de witte kool fijn met een mandoline. Laat meestoven in de pan.Snijd de palmkool (boerenkool) fijn en roer ze onder de gestoofde groenten in de pan. Voeg een scheutje water toe en laat alles rustig verder garen onder een deksel.Breng een pot met water en natuurazijn aan de kook.Haal de gestoofde groenten van het vuur en doe er de gekookte aardappelen bij. Ga er kort door met een pureestamper en kruid met peper, zout en wat nootmuskaat. Laat het mengsel verder afkoelen.Smelt een klont boter en wat arachideolie in een grote pan.Rol burgers van het kool-aardappelmengsel en bak ze krokant in de hete vetstof.Pocheer ondertussen de eieren. Maak een draaikolk in het kokende water en laat het eitje er rustig in vallen. Laat gedurende 2 minuten garen in het water en schep ...
http://lepeltjeliefde.blogspot.be/2013/05/groene-tacos-met-bonen-radijs-avocado.html
... oemen en tomaten. Ja, ik kan niet wachten. Ik ben vooral benieuwd naar het komkommerkruid (met z'n blauwe bloemen), de Italiaanse palmkool en de patisson, een pompoenachtige die ik veel heb gegeten in Australië. Alle drie zaai ik voor het eerst. Succes of niet, je gaat het hier wel lezen. Nu de zaadjes zijn geplant, is het wachten op de eerste oogst. En hoe kan dat nou beter dan met deze groene taco's! Lekker bij aardappeltjes uit de oven. Maar deze makkelijke taco's doen het vast ook goed op een feestje, picknick of ...
Recept karbonaadjes met gorgonzola | | Onno KleynOnno Kleyn
http://www.onnokleyn.nl/recept-karbonaadjes-met-gorgonzola/
... aten moeten worden gepeld en ontpit, en de andere kant-en-klaar uit blik worden gehaald. De in Nederland vrijwel onverkrijgbare palmkool wordt als ingrediënt genoemd, in weerwil van de belofte in de inleiding om alternatieven aan te geven. Er wordt soep gekookt van hele kikkers. Maar het grootste bezwaar is dat veel recepten te simplistisch zijn opgeschreven; er zal bij veel kokers wat mis gaan. Of ze zijn domweg niet goed. Wie karbonaden 6 minuten per kant op hoog vuur in boter bakt, bewijst zijn gezondheid en de sappigheid van het vlees geen dienst. Nogmaals, het is een fantastisch boek om in de kast te hebben als je Italofiel bent en goed kunt koken. Maar het geeft geen enkel inzicht in het waarom van gerechten en van de ingrediëntenkeus, in de achtergrond. En sommige recepten zijn vreemd; welke Toscaan smeert boter op een crostino met kippenlevers? Nee, ik ben bang dat iedereen over dit boek juicht vanwege het hoge gewicht en de dikte. Veel is goed. Ik kies uit het boek de bracciole al gorgonzola, sympathiek kort en uiterst lekker, mits de bereiding wordt aangepast. Zout de karbonaden niet of ...
http://madamezsazsa.blogspot.com/2014/03/lang-leve-de-kool-seg.html
... Lang Leve de Kool seg!Ik ben dit (en vorig) jaar zwaar fan geworden van kolen. Vooral hun eeuwigdurend enthousiasme vind ik fantastisch. Er zijn weinig dagen dat er geen kool te eten is recht uit de tuin. Heel de zomer lang is er bladkool, bloemkool en broccoli, in het ...
http://madamezsazsa.blogspot.com/2014/06/10-tips-voor-kleine-tuintjes.html
... oen dan er naar kijken tot het moment is aangebroken om de kool te oogsten. Plant je daarentegen een bladkool zoals boerenkool of palmkool kan je na een paar maand al beginnen oogsten, in het begin oogst je met mondjesmaat de grootste bladeren, na een tijdje hou je het niet meer bij. Naast de grote bladeren aan de hoofdstengel maken bladkolen kleinere scheuten met fijne blaadjes die je zelfs rauw kan eten. En dit een heel jaar door!Je zou het op het eerste zicht niet zeggen maar broccoli is ook een plukgroente, de grote bloemknop verschijnt al vroeg in de zomer, maar daarna maakt de plant non-stop nieuwe kleine scheuten aan. En nog stopt het niet want van broccoli kan je ook de bladeren eten, bladkool én broccoli in één.Waauwie! Andere plukgroenten: Van elke slasoort kan je steeds de buitenste bladeren oogsten, zolang je een aantal bladeren aan de plant laat zal de plant blijven blad aanmaken. Ook van selder, snijbiet, paksoi, chinese kool oogst je steeds de buitenste bladeren voor een continue groei tot aan de eerste strenge vorst.En boontjes, erwten en courgette blijven veel langer productief als je regelmatig oogst. Truuk 5: Eet anders Hierboven las je al dat je van broccoli (en alle andere kolen) de bladeren kan eten, maar er zijn nog plantendelen die normaal op de composthoop belanden en eigenlijk gewoon zouden kunnen gegeten worden, van het loof van wortels kan je pesto maken, dat van radijzen kan mee door de pasta of stomp. Van bietjes, uien, sjalotten of knoflook kan je het loof oogsten zolang de planten in de tuin staan. En als die bladkool tot het voorjaar in de tuin blijft staan begint de plant net zoals bij een broccoli ook kleine scheuten aan te maken, de scheuten die niet geplukt worden, worden bloemetjes voor op de sla en wat later worden de bloemetjes zaadpeulen die lekker pittig smaken, een beetje zoals radijs.Ongekende mogelijkheden én smaken die moestuin. Truuk 6: Zaai in een kromme lijn Want kromme lijnen zijn langer dan rechte, iedereen die wel eens drinkt is al tot die conclusie gekomen, het duurt veel langer voor je thuis bent.En in de holtes die ontstaan kan je nog andere groenten zaaien, hier staat er selder bij de prei. Truuk 7: Oogst om en om Prei, bietjes en uien kan je veel dichter op elkaar zaaien of planten dan aangegeven als je om en om oogst. De overblijvende planten krijgen zo wel de ruimte die ze nodig hebben om uit te groeien tot stevige planten. Truuk 8: Kies voor niet-alledaagse of dure groenten En dat staat dan onder een foto met een courgetteplant. Maar het is waar, want wat verkopen ze in de winkel? Courgettes van 20 tot 25 cm groot, allemaal netjes op een rij, terwijl een courgetteplant zeer exclusieve groenten kan voortbrengen, wat te denken van kleine courgettes, zo dun gesneden dat ze rauw kunnen gegeten worden met juist wat olijfolie over zich heen, of courgettebloemen om gevuld of rauw op slaatjes te eten, wordt nergens verkocht, en als ze wel te koop aangeboden worden zijn ze schandalig duur. Hetzelfde met erwten, peultjes en mais. En wat te denken van palmkool en snijbiet, dat wordt zelfs niet verkocht in de winkel terwijl ze poepsimpel te telen zijn.Tomaten zijn dan weer niet zo poepsimpel te telen in de volle grond, zonder afdak krijgen ze al snel last van schimmels en andere miserie, voor tomaten schakel je best over op truuk 10. Nog eens truuk 2: Denk 3DEen courgetteplant vraagt veel ruimte, maar in plaats van de plant de nodige ruimte te geven kan je hem ook aanbinden, de vruchten verschijnen namelijk steeds boven elkaar zoals tomaten aan een tomatenplant, hopen plaats win je zo. Nog eens truuk 3: Benut alle vrije ruimte Rond de courgette en prei staat sla en spinazie, die zijn al lang geoogst tegen da ...
Herfstige salade van geschaafde spruitjes, venkel en pruimen
http://lepeltjeliefde.blogspot.be/2014/09/herfstige-salade-van-geschaafde.html
... e. Als bonus kregen we stralend weer. En natuurlijk was het geweldig om te zien wat er nu nog allemaal groeit. Rijen prei, sla en palmkool wisselden elkaar af. En niet te vergeten zag ik de mooiste venkel ooit. Het leken wel struiken, zo enorm was het loof. Doorgaans mag je blij zijn als je venkel uit de winkel een een zielig plukje loof heeft. Toch? Daar in het moestuinwinkeltje zou je verwachten dat het loof er nog royaal aan zit. Maar nee. Helaas. Het blijft gewoon niet lang goed. En dan de praktische kant: een venkel van een meter is ook een beetje lastig mee te nemen. En toch. Ik zag mijn kans schoon en vroeg of ik er een uit de tuin mocht hale ...