Resultaten voor njam garde van gert met jan buytaert

Zelfgemaakte mayonaise

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/zelfgemaakte-mayonaise

... Zelfgemaakte mayonaise - Want alles wat je zelf maakt is toch veel lekkerder?  - Meng met een garde de eierdooiers met mosterd azijn en water.Klop met een garde de olie voeg deze in een straaltje toe en klop ondertussen met de garde. Je kan dit ook met een soepmixer ...

Spaghetti met kippenlevertjes, look en gebakken sla | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/spaghetti-met-kippenlevertjes-look-en-gebakken-sla

... Spaghetti met kippenlevertjes, look en gebakken sla - Levertjes! Niet iedereen lust het. Sofie probeert gert te overtuigen door ze lekker krokant te bakken en te flamberen. Het resultaat? Een heerlijke pasta met levertjes, look en gebakken sla. Pel en snij een ajuin ...

Recept voor de perfecte dijonaisesaus | njam!

http://www.njam.tv/recepten/de-perfecte-dijonaisesaus

... bereiden: Laat de boter op een zeer zacht vuur smelten in de steelpan. Doe de dooiers in de sauspan samen met het water, citroensap, peper en zout. Klop even los met de garde. Zet de sauspan op een matig vuur en klop de eidooiers krachtig op tot een schuimige massa ...

Recept voor bechamelsaus | njam!

http://www.njam.tv/recepten/bechamelsaus

... Bereiden: Maak een blanke roux: laat op een matig vuur de boter schuimig smelten maar niet kleuren. Neem de pan van het vuur, voeg de gezeefde bloem toe. Laat enkele min. doorkoken op een matig vuur. Meng de melk met de bouillon. Voeg straalsgewijs toe, blijf daarbij ...

Jeroen Meus - Sabayon - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/sabayon

... Sabayon - Met dit recept maak je een luchtige sabayon. - 0. Doe de eigelen in een steelpannetje en gebruik een halve eierschaal als maatbeker. 1. Voeg de dopjes kristalsuiker, vanillesuiker, de witte wijn en de poire williams toe aan de eigelen. 2. Klop het koude mengsel ...

Recept voor vijgen met suikerjasje | njam!

http://www.njam.tv/recepten/vijgen-met-suikerjasje

... prikker (want de stroop is heet!). Plaats de vijgen op bakpapier en laat afkoelen. serveren: Serveer met nougatijs. /> (Bron: njam!-magazine november - december 2011) Ingrediƫnten voor 4 personen 380 gfijne suiker 200 mlwater 1 kaneelstokje 1,5 limoen, het sap 4 vijgen 4 bolletjes nougatijs ...

Jeroen Meus - Mayonaise - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mayonaise-0

... Mayonaise - De verse mayonaise die je helemaal zelf maakt, smaakt zoveel beter dan dezelfde saus in potjes. Alleen: maak een bescheiden hoeveelheid, want zo'n lekkere huisbereide mayonaise is slechts een weekje houdbaar in de koelkast. - Mayonaise Doe de eierdooiers ...

Jeroen Meus - Bearnaisesaus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/bearnaisesaus-0

... Bearnaisesaus - De basis voor een traditionele bearnaisesaus is de gastrique. Hoe meer zorg je aan deze reductie besteedt, hoe fijner je saus zal smaken. - 0. Neem een maatbeker en doe er het water, de witte wijn en de dragonazijn in. Schenk het mengsel in een pot ...

Jeroen Meus - Vanillepudding met petit-beurrekoekjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/vanillepudding-met-petit-beurrekoekjes

... Vanillepudding met petit-beurrekoekjes - Als er grote haast mee gemoeid is, doet een pakje kant-en-klaar poeder met melk wonderen. Maar wie een klein beetje meer tijd heeft moet de pudding eens vers maken. De bereiding is bijzonder eenvoudig en er zit altijd een happy ...

Mojito sorbet | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/mojito-sorbet

... Mojito sorbet - Laat het water en de suiker samen opkoken in een kookpotje. Voeg de glucose toe en roer goed door met een garde. Pers de limoenen uit. Laat de suikersiroop afkoelen en voeg het limoensap toe en laat dit volledig afkoelen. Voeg het eiwit toe en roer ...