Resultaten voor mosselsoep

Jeroen Meus - Mosselsoep met kervel, spinazie en courgette - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mosselsoep-met-kervel-spinazie-en-courgette

... mosselsoep met kervel, spinazie en courgette - In deze mosselsoep gebruikt Jeroen de jus die overblijft nadat hij de mosselen gekookt heeft. Door spinazie door de soep te mixen, wordt ze prachtig groen. - 0. Smelt een klont boter in een soepketel.  1. Pel de uien en ...

Mosselsoep met bonen - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/soep/meer-soep/mosselsoep-bonen

... onder in de borden een bruschetta (een droog gebakken of gegrilde boterham, ingewreven met een teen knoflook) en schep daarop de mosselsoep. Garneer met een paar mosselen in de schelp. Extra benodigd Staafmixer TipsNog beter is om de bonen in een speciale bonenpot te koken, die van boven smaller wordt (een fagioliera). Alternatief voor gedroogde cannellini- of borlottibonen: een pot gekookte witte bonen. KookboekHet recept 'Mosselsoep met bonen' is afkomstig uit het kookboek... VinazzaDiane LensinkDiane Lensink opende een paar jaar geleden een trattoria con camere, een restaurant met kamers. Je leest haar verhalen en anekdotes, maar Lensink geeft je ook... lees verder© Kosmos Uitgevers. ...

Jeroen Meus - Mosselsoep - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mosselsoep

... mosselsoep - Billy by is de officiële naam voor deze mosselsoep gemaakt met in witte wijn gekookte mosselen, visfumet, ui en bleekselder. Er bestaan twee verhalen over de naam van de soep. Het eerste gaat over de chef van Chez Maxim’s die de soep creëerde voor Billy, ...

Recept voor mosselsoep met pompoenballetjes | njam!

http://www.njam.tv/recepten/mosselsoep-met-pompoenballetjes

... bereiden: Snijd de ui, prei, venkel en pompoen grof en fruit deze glazig. Voeg de selderij, knoflook, laurier en tijm toe en fruit even mee. Giet er de helft van de witte wijn bij en laat 10 minuten op klein vuur trekken. Maak de mosselen schoon. Doe de mosselen bij de ...

Jeroen Meus - Mosselsoep met broodkorstjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mosselsoep-met-broodkorstjes

... mosselsoep met broodkorstjes - Het mosselseizoen is de uitgelezen tijd om creatief te zijn met onze favoriete weekdiertjes. Zonder een sterrenchef te zijn, bereid je er een feestelijke soep mee die ongetwijfeld in de smaak valt bij elke mosselliefhebber. Zachte mosselen ...

Jeroen Meus - Gegratineerde mosselen met chorizo - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gegratineerde-mosselen-met-chorizo

... r de mosselen. Lepel ook een klein beetje van de jus in elke schelp. 19. Hou de rest van de jus bij voor een extra gerechtje: een mosselsoepje voor bij het aperitief. (zie onder) 20. Zet de ovengrill aan. 21. Neem de basis voor de korst erbij en pluk er kleine porties af. Leg zo’n stukje mals broodkruim bovenop elke mossel. Druk het laagje broodkruim een beetje plat. 22. Schuif de mosselen onder de hete grill. Plaats ze niet pal tegen de gloeiende staven! 23. Laat de mosselen ongeveer 4 tot 5 minuten gratineren. De regel is: Hou ze goed in het oog. De tijd tussen perfect en om zeep is beperkt! 24. Neem een ruime vlakke schaal en strooi er een dikke laag grof zout op. (bv. Sel de Guérande). Zo kan je de gegratineerde mosselen aan je gasten presenteren. Het zout zorgt ervoor dat de bolle schelpen stabiel op de schotel liggen. 25. Zet de gegratineerde mosselen op het zout en serveer meteen. 26. Zeef de mosseljus en breng ze aan de kook op een zacht vuur. 27. Voeg een klontje boter toe en een flinke scheut room. Zet er de staafmixer in. Mix de mosselsoep tot ze glanst en zacht schuimt. 28. Schenk kleine porties warme mosselroomsoep in bv. espressokopjes. 29. Serveer ze warm. ...