Resultaten voor mooie meid

Jeroen Meus - Heek met peperonata en polenta - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/heek-met-peperonata-en-polenta

... Heek met peperonata en polenta - Een heerlijk visgerecht met een zuiders temperament. Bak de ‘mooie meid’ of heek op het vel voor een krokante beet. Garneren doet Jeroen met twee typisch Italiaanse deelgerechten: polenta en peperonata met paprika, tomaat en ajuin. ...

Jeroen Meus - Heek 'Florentine' met sabayon - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/heek-florentine-met-sabayon

... Heek 'Florentine' met sabayon - Puree, spinazie en een stukje 'mooie meid' met daarover sabayon en Parmezaanse kaas. Dit is een echte klassieker om mee uit te pakken als er gasten komen. - 0. Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. 1. Plet ...

Spaanse vissoep met chorizo-soldaatjes | Hobbykok van Vlaanderen

https://koken.vtm.be/de-beste-hobbykok-van-vlaanderen/recept/spaanse-vissoep-met-chorizo-soldaatjes

... out en peper en laat je de bouillon 20 à 25 minuten zachtjes verder pruttelen. Ondertussen snij je de overige plakken chorizo in mooie staafjes en bak je deze op een middelhoog vuur mooi krokant. Zorg ervoor dat het vet dat uit de chorizo komt, niet aanbrandt. Doe de krokante staafjes chorizo uit de pan en je laat deze uitlekken op wat keukenpapier. Snij het brood in mooie, lange, dikke soldaatjes. Voeg een klein klontje boter bij het chorizovet en bak de soldaatjes hierin krokant. Neem de krokante soldaatjes uit de pan en laat deze ook uitlekken op wat keukenpapier. Terwijl de soep verder pruttelt, plet je de grofgehakte chilipeper met de teen knoflook en een snuf zeezout in een vijzel. Van zodra dit een grove pasta wordt, vervang je de stamper door een garde en roer je er de eierdooier onder. Hierna blijf je met de garde goed doorroeren en be ...

Jeroen Meus - Heek met stoemp van erwten en kropsla - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/heek-met-stoemp-van-erwten-en-kropsla

... Heek met stoemp van erwten en kropsla - Vandaag ligt er een smakelijke ‘mooie meid’ op het bord. Da’s een andere benaming voor heek. Deze witte vis is een heel goed alternatief voor kabeljauw. Samen met een eigenzinnige stoemp, kropsla en een zachte ...

Recept voor gegratineerde heek met andijvie | njam!

http://www.njam.tv/recepten/gegratineerde-heek-met-andijvie

... oor een mooi goudbruin korstje. (voor meer recepten van Johan Segers klik hier) Ingrediënten voor 4 personen 1 heek / mooie meid (ca.800g) voor de andijvie: 1 krop andijvie voor de aardappelen: 800 gaardappelen 20 gboter 2 eidooiers nootmuskaat voor de ...

Duo van filet pur | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/duo-van-filet-pur

... Duo van filet pur - Kuis de filet pur op en snij 4 mooie stukken van ongeveer 200 gr. Snij van de rest een fijne tartaar. Snij de sjalot fijn en doe ze onder de tartaar. Voeg de mayonaise, graanmosterd en de kappertjes toe. Meng en kruid af met peper en zout naar smaak. ...

Gazpacho van groene en witte asperges met melkschuim

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/555/gazpacho-van-groene-en-witte-asperges-met-melkschuim-1

... Gazpacho van groene en witte asperges met melkschuim - Ideaal voor op een mooie lentedag - Snij de groene asperges in grove stukken. Blancheer ze samen met de jonge spinazie en spoel onder ijskoud water om de mooie groene kleur te behouden. Maak de witte asperges schoon, ...

Appeltaart

http://dekeukenvanjohanna.blogspot.be/2015/09/appeltaart.html

... en vriendinnen mochten dan meegenieten. De traditie blijft dus in stand en gelukkig kan mijn moeder mijn baksels nog proeven. Het mooie van al is dat zij 'oordeelt' dat mijn taart ook erg lekker is.Toch wijkt deze taart af van het oorspronkelijke recept, want het is een taart geworden van een pak appeltaart mix van een bekende grootgrutter. Normaal gesproken zou ik een ander pak gekozen hebben, maar het assortiment blijkt weer eens beperkt te zijn. Een zijsprong dan maar. Dat niet alleen: de goudrenetten zijn er ook nog niet. Gelukkig was er een alternatief: De Buitenbeentjes. Deze appels had ik niet eerder gezien of geproefd, echter de buitenbeentjes zijn uitermate geschikt voor een appeltaart of -moes. Appeltaart Ingrediënten:1 pak appeltaartmix150 gram ongezouten roomboter1 losgeklopt ei (M)5 zure appels, geschild en in blokjes70 gram rozijnen35 gram suiker3 theelepels kaneel1 eetlepel paneermeel Attributen:Springvorm van 24 cm Bakpapier Mixer met deeghaken Deegkom Kwastje Werkwijze:Verwarm de oven voor tot 175 graden (heteluchtoven 165 graden).Doe de boter in de deegkom en mix met de deeg ...

Uit de keuken van Levine: Een klein meisje wordt groot

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2006/10/een-klein-meisje-wordt-groot.html

... Een klein meisje wordt groot Je bent 27 en je krijgt een prachtige dochter.Je bent opeens (nou ja opeens...? maar het ging wel snel !) 49 en die wolk van een dochter slaat haar vleugels uit en vertrekt naar Australie!Vannavond stond ik dus op Schiphol om haar uit te ...

After koffielikeur | Culinette: Cornette's Culinaire Weblog

http://www.culinette.nl/after-koffielikeur/

... De reden om After koffielikeur te kopen was eigenlijk de vorm van de fles. Gek ben ik op mooie flessen en aardewerk. Daar heb ik ook het verbod op nog meer ovenschotels aan te danken. Toen ik deze fles zag dacht ik: “Straks is hij leeg en dan? Olie? mooie kruidenazijn? ...