Resultaten voor mirabellen
Mirabellen plaatgebak met honingcrumble
http://creaymme.blogspot.be/2015/09/mirabellen-plaatgebak-met-honingcrumble.html
... k met honingcrumble Vorige week was het mijn beurt voor een traktatie bij onze handwerkgroep 't Vingerhoedje. Omdat ik nog genoeg mirabellen had die ik meebracht van Frankrijk, koos ik voor dit recept. mirabellen en pruimen vind je in de Elzas en ook in het Zwarte Woud in overvloed, meer dan ...
Mirabellentaartjes met amandel en kaneel | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/mirabellentaartjes-met-amandel-en-kaneel
... t. Bestrooi wat rietsuiker en Sweet Mix over de amandelen. Bak de amandelen op 195 graden in de oven gedurende 8 minuten. Giet de mirabellen af. Meng ze met de geroosterde amandelen. Rol het deeg uit. Leg in de antikleefbakvormpjes. (Heb je dit niet? Gebruik dan gewoon ...
Chocoladetaartjes en een Grog | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/chocoladetaartjes-en-een-grog
... t Hilde De Baerdemaeker hoe een lekker en schattig chocoladetaartje te maken. Het is helemaal niet moeilijk, wel glutenvrij en de mirabellen maken het extra lekker. Bovendien bereiden ze samen een lekkere verse grog. Deze warme alcoholische drank is ideaal op een koude ...
Jeroen Meus - Pruimentaart met nootjes en havermoutcrumble - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pruimentaart-met-nootjes-en-havermoutcrumble
... olen en cutter ze matig fijn. In de mix mogen nog grove stukjes noot zitten. Zet de gemalen noten even opzij. 15. Open de pot met mirabellen en giet de inhoud in een zeef. De siroop gebruik ik niet. 16. In mirabellen zit een steen. Daarom moet je de kleine pruimen ontpitten. Doe de ontpitte mirabellen in de hakmolen. 17. Voeg ook de pruimenconfituur toe en maal het fruit kort tot je een grove puree overhoudt. 18. Giet de gemalen noten bij de fruitcompote en roer. 19. Breng een bodempje water aan de kook in een kleine pan. Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en los ze op in het hete water. 20. Giet de opgeloste gelatine in de mix van fruit en noten, en roer zorgvuldig. 21. Weeg alle ingrediĆ«nten zorgvuldig. Doe de malse boter, de bloem, de suiker en de vanillesuiker in een mengschaal. 22. Voeg ook de havermoutvlokken en een snuif kaneelpoeder toe. 23. Was je handen en kneed alle ingrediĆ«nten met de vingers tot een kruimelig mengsel. 24. Neem de voorgebakken taartbodem erbij en hou de oven op temperatuur. (180°C) Verwijder de baklinzen en het bakpapier. Haal de bodem voorzichtig uit de vorm. OPMERKING: Controleer of de bodem van de taart voldoende gebakken is. Indien niet: zet de bodem dan nog even in de oven. 25. Zet de taartbodem op een ovenbakplaat. Giet het mengsel van pruimen en noten in de bodem. Strijk het oppervlak glad.TIP: Heb je een restje van de fruitvulling over? Bewaar ze koel in een bokaal en serveer de pruimencompote op een getoaste boterham of bij kaas. 26. Verdeel de brokjes crumble over de hele oppervlakte van de taart. 27. Zet de confituurtaart in de voorverwarmde oven van 180°C. Bak ze ongeveer een half uur tot de crumble knapperig goudbruin is. 28. Laat de taart op de ovenplaat afkoelen, tot de vulling is opgesteven. Bepoeder het gebak eventueel met een beetje bloemsuiker en snij ze in punten met een groot vlijmscherp mes. ...