Resultaten voor maïskolven grillen in de oven

Gegrilde maïskolf met boter op de barbecue | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/gegrilde-maiskolf-met-boter-op-de-barbecue

... Gegrilde maïskolf met boter op de barbecue - Een lekker bijgerechtje voor een barbecuefestijn! Borstel de maïskolven en verwijder desgewenst de groene bladeren. Kook de maïskolven gedurende 10 minuten gaar in ongezouten kokend water. Laat uitlekken en een beetje afkoelen.  ...

Maïskolven op het vuur | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/maiskolven-op-het-vuur

... maïskolven op het vuur - Week de maïskolven gedurende 30 minuten in water en droog goed af. Smelt de boter maar laat niet pruttelen en roer er de chili- of texmexkruiden onder. Trek de bladeren naar beneden (haal ze er niet af) en verwijder het hooi. Wrijf de kolf in met ...

Maïskolven, Maredsous en tomaatjes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/maiskolven-maredsous-en-tomaatjes

... g vuurtje. Dien de maïs kolven op met de Maredsous saus, enkele blokjes tomaat en de paprika poeder. Aan tafel! Ingrediënten 4 maïskolven 2 tomaten 250 g Maredsous® smeerkaas Dubbelroom 5 cl melk paprikapoeder ...

Mexicaanse nacho schotel - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/mexicaanse-tortilla-salade/

... is heel erg gemakkelijk te maken en ook leuk om te maken voor grotere groepen mensen. Het lekkerste is het overigens als je verse maïskolven gebruikt, maar uiteraard kun je ook 'cheaten' met maïs uit blik! Instructies Zet een pan met ruim water op en breng deze aan de kook. Voeg een beetje zout toe en kook de maïskolven in 10 minuten gaar. Verwarm intussen de oven voor 0p 200 C. Snijd als de maïs gaar is de maïs van de kolf af (verticaal) Spoel de bonen af. Verdeel de chips op de bodem en leg hier de maïs en bonen op. Tot slot verdeel je de kaas er overheen. Zet enkele minuten in de oven, totdat de kaas is gesmol ...

Recept voor geroosterde maïs met zoete chiliboter | njam!

http://www.njam.tv/recepten/geroosterde-mais-met-zoete-chiliboter

... bereiden: Kook de maïskolven in ruim ongezouten water in 15 minuten beetgaar. Laat ze goed uitlekken. Rooster de ancho chile 30 seconden boven een open vlam. Laat afkoelen, verwijder de zaadjes en snijd in stukjes. Maal de ancho chile in de keukenmachine, hij zal niet helemaal ...

Kipburgers met gegrilde mais - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/kipburgers-met-gegrilde-mais/

... grild en dan wordt geserveerd met een klontje roomboter en kruiden. Voilà: het recept voor Aziatische kipburgertjes met gegrilde maïskolven. Instructies Maal de kip in de blender of met de staafmixer fijn. Voeg de bosui, peper, koriander en sojasaus toe. Verdeel het gehakt wat je nu hebt in twee porties en maak van beiden een bal. Druk ze nu plat tot een burger. Zet de pan op hoog vuur. Laat deze heet worden en giet de olie erin. Bak de burgers gaar. Bak vervolgens de maïskolven enkele minuten, totdat ze licht beginnen te ve ...

Risotto van haver en gebakken lotte | De Keuken van Sofie

https://koken.vtm.be/sofie-in-de-keuken-van/recept/risotto-van-haver-en-gebakken-lotte

... haver  op voorhand een uur laat wellen in koud water, gaart deze sneller. Verwarm de oven voor op 190°. Voor de maïs: Kook de maïskolven 10 minuten in een grote pot met zout en olijfolie. Beleg een bakplaat met bakpapier voor de maïskolven. Snij de jalapeño pepers fijn en strooi ze over de maïskolven, rasp er Parmesaan over en kruid af met zwarte peper en zeezout. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Voor de spiesjes: Snij de lotte in blokjes, de citroenen in schijfjes en maak er spiesjes van ...

Mexicaanse streetsalade met courgette, paprika en mais | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/mexicaanse-streetsalade-met-courgette-paprika-en-mais

... eventueel zout. Verdeel de groenten en mais erover.  Lekker met stokbrood, zure room en stukjes Manchego (kaas). Ingrediënten 2 maïskolven 2 rode paprika's 1 courgette 2 rode pepers 6 el olijfolie 800 g kidneybonen (blik) 2 tenen knoflook 15 g verse koriander 1 tl komijnpoeder 1 citroen 1 krop ijsbergsla ...

Recept voor lamskoteletten met chutney | njam!

http://www.njam.tv/recepten/lamskoteletten-met-chutney

... e kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Doe de suiker erbij en laat indikken. grill de lamskoteletten & maïs: Snijd de maïskolven in stukken van 2 cm. Wrijf in met boter en breng op smaak met peper en zout. Grill de maïs en koteletten mooi bruin op de BBQ. serveer: Verdeel de lamskoteletten over de borden, leg er de maïs bij en werk af met een flinke klodder chutney. Ingrediënten voor 4 personen 12 lamskoteletten 4 maïskolven 4 klontjes boter versgemalen peper - zout voor de marinade: 125 mlzonnebloemolie 60 mlmangochutney 30 mlcitroensap 1 elketchup 1 teentje knoflook, fijngesneden 1 kleine rode chilipeper, fijngesneden 1 cm gember, fijngesneden 1 tlkerriepoeder 1 mespnootmuskaat 1 handvol verse koriander, gehakt voor de chutney: 3 ...

Jeroen Meus - Mexicaanse barbecue - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mexicaanse-barbecue

... Schil de komkommer en snijd overlangs in vier en daarna in schuine stukken. Meng de komkommer onder de ijsbergsla.Leg de gekookte maïskolven in een schaal en halveer ze. Wrijf ze in met olijfolie. Breng vervolgens op smaak met paprikapoeder en cajunkruiden.Meng de ketchup met de barbecuesaus, het paprikapoeder en de cajunkruiden. Warm de saus even op in een steelpannetje.Rijg de gemarineerde kippendijen op een satéprikker en leg ze klaar om te grillen.Haal tenslotte ook de ribbetjes uit de oven en verwijder de aluminiumfolie. Plaats de ribben op het ribbenrekje en zet het op de grill van een voorverwarmde barbecue op 200°C. Laat ze nog een half uurtje indirect garen. Draai de ribben af en toe in het rekje.Leg de brochetten, de merguezworstjes en de maïskolven op de barbecue en grill ze goudbruin op een hoge temperatuur.Haal de kipsaté van de grill, haal het vlees van de spies en snijd het vlees in reepjes. Snijd ook de ribben in stukken.Serveer het vlees met een halve maïskolf, de rijstsalade, een toef guacamole en wat tortillachips. Drink er een ijskoud Mexicaans biertje bij! ...