Resultaten voor maïskolf grillen

Gegrilde maïskolf met boter op de barbecue | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/gegrilde-maiskolf-met-boter-op-de-barbecue

... Gegrilde maïskolf met boter op de barbecue - Een lekker bijgerechtje voor een barbecuefestijn! Borstel de maïskolven en verwijder desgewenst de groene bladeren. Kook de maïskolven gedurende 10 minuten gaar in ongezouten kokend water. Laat uitlekken en een beetje afkoelen.  ...

Kookblog Lepeltje Liefde

http://lepeltjeliefde.blogspot.be/2012/07/quinoa-met-avocado-mais-pistachenoten.html

... n óf radijsjes. Net zo lekker en gezond. En ideaal om mee te nemen naar je werk. Het enige wat je hoeft te doen is quinoa en een maïskolf koken, avocado en bosui snijden en dille fijnhakken. Simpel toch? En dan kan het in mijn geval blijkbaar toch nog mis gaan. Ik vergat de pistachenoten, terwijl ze gewoon op tafel lagen.Ingrediënten (lunch)salade voor 2 personen - 150 g quinoa - 1 avocado, gehalveerd en in plakjes gesneden - 1 maïskolf (of 150 g maïs uit blik) - handvol pistachenoten - handvol pittige kiemen, bijvoorbeeld sango- radijs- of rettichkiemen - 2 flinke el verse dille, fijngehakt - 2 stengels bosui, in dunne plakjes - 3 el vers citroensap - 2 el olijfolie van goede kwaliteit - zout en peper Bereiding Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Breng een pan met water aan de kook. Verwijder de bladeren van de maïskolf en kook de maïs 4 minuten. Laat ...

Gegrilde kip met nectarines en spinazie | Culinette: Cornette's Culinaire Weblog

http://www.culinette.nl/gegrilde-kip-met-nectarines-en-spinazie/

... Lekker en vooral makkelijk eten is vaak een kwestie van vooruitdenken. Als die BBQ toch aanstaat kun je net zo goed wat kipfilet grillen voor de volgende dag. Kipfilet lekker insmeren met een hartige marinade naar keuze en grillen maar. Volgende dag snij je het in dunne ...

Quesadilla's met vega kip - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/quesadillas-met-vega-kip/

... Quesadilla’s met vega kip Deze vegetarische quesadilla is gevuld met groenten en vegetarische kip. Ik gebruik heerlijke verse tomaten, ui, mais en veel kaas. Maar deze gemakkelijke en smaakvolle quesadilla is een geweldige manier om overgebleven groenten te gebruiken. ...

Biefstuk grillen | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/biefstuk-grillen

... Biefstuk grillen - Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Zet een grillpan op een hoog vuur. Kruid het vlees langs beide kanten met peper en zout en besmeer het met een klein beetje boter. Leg het vlees in de grillpan gedurende 2 minuten en ...

Visfilet met panade met jambon cru en parmesan | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/visfilet-met-panade-met-jambon-cru-en-parmesan

... Visfilet met panade met jambon cru en parmesan - Vis schoonmaken, spoelen en afdrogen. Tomaatjes : kruisje snijden en emonderen (een paar seconden in kokend water leggen met steeltje er nog aan), velletje over het kroontje trekken. De tomaatjes eventjes (30 sec) frituren ...

Mexicaanse kip tostada's - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/mexicaanse-kip-tostadas/

... Mexicaanse kip tostada’s Ik kan enorm genieten van gerechten die zó lekker zijn, dat je haast niet gelooft dat het nog gezond is ook! Deze Mexicaanse kip tostada's horen in dat lijstje. Nou ja, redelijk gezond. Dit recept is staat bol van de shortcuts, maar maakt het ...

Verrassende softshell tacos met verrassende vulling (vegetarische tacos) - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/softshell-tacos-vegetarisch/

... Verrassende softshell tacos met verrassende vulling (vegetarische tacos) Ik ben dol op de Tex Mex keuken! Toen Santa Maria mij vroeg een verrassend Tex Mex recept te delen, was ik dan ook meteen enthousiast! Ik gebruik hun producten namelijk heel graag. Omdat ik geen vlees ...

Jeroen Meus - Mexicaanse barbecue - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mexicaanse-barbecue

... grill, haal het vlees van de spies en snijd het vlees in reepjes. Snijd ook de ribben in stukken.Serveer het vlees met een halve maïskolf, de rijstsalade, een toef guacamole en wat tortillachips. Drink er een ijskoud Mexicaans biertje bij! ...

Sas Kookt!: Geroosterde maïs

http://saskookt.blogspot.be/2011/09/geroosterde-mais.html

... als bijgerecht: 2 kolven suikermaïs een flinke klont boter verse tijm grof zeezout (fleur de sel) Plooi de bladeren die rond de maïskolf zitten naar achter en was de kolf goed. Verwijder de baard (dit zijn de lange gele draden die tegen de maïs zitten). Plooi de bladeren terug en kook de kolven ongeveer 5 minuten in ruim water met een snufje zout. Laat de kolven even afkoelen en verhit ondertussen een grillpan (of de barbecue uiteraard). Zet de boter een minuutje in de microgolf zodat je er makkelijk wat tijm en grof zeezout door kan prakken. Plooi de bladeren van de maïs opnieuw naar achter en smeer de ...