Resultaten voor liaison
Jeroen Meus - Liaison - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/liaison
... en culinaire toets zorgt in je soep. - 0. Giet de room samen met de eigelen samen in een pot. 1. Roer het mengsel los. 2. Voeg de liaison toe bij de soep die je maakt. Let op: Wacht tot je soep bijna klaar is en niet meer kookt voor je de liaison toevoegt. Als de soep op dat moment wel nog kookt, gaat het eigeel stollen en je soep schiften. ...
Recept voor mossel - kerriesaus | njam!
http://www.njam.tv/recepten/mossel-kerriesaus
... t mosselvocht. Laat 4 dl mosselvocht met de witte wijn, ui, kerriepoeder en kruidenboeket tot 1/3 inkoken ('reduceren'). Maak een liaison van de room en eidooiers. Kruid met peper en zout. Haal de saus van het vuur en werk af met de liaison. Serveer met korianderblaadjes. Ingrediënten voor 4 personen 2 kgmosselen 1 wortel in blokjes 3 takken selder in schijfjes 1 grote ui in fijne ringen 1 fijn ...
Pasta Quattro Formaggi | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/pasta-quattro-formaggi
... s beetje per beetje toe. Hou de Gorgonzola apart. Verfris met citroensap en kruid met peper en zout. Maak een tweede binding (een liaison) door de room met het eigeel te mengen. Doe deze liaison op het einde bij de saus. Kook de pasta gaar. Giet af. Meng met de saus en de verkruimelde Gorgonzola. Werk af met een beetje peterselie of basilicum of gedroogde oregano. Ingrediënten 1 dl melk 2 dl witte wijn ½ citroen 25 gr bloem 25 gr boter 30 gr gemalen Emmenthal 30 gr Gorgonzola 30 gr Provolone 30 gr gemalen P ...
Eetplezier: Vegetarische quiche
http://eetplezier.blogspot.be/2011/09/vegetarische-quiche.html
... omkwamen, heb ik een springvorm van 23 Ø gebruikt. Hieronder heb ik ook de hoeveelheden voor het deeg hierop aangepast.voor de liaison:3 eieren 125 ml slagroom fijngesneden peterselie zout/pepervoor het deeg:75 gr. bloem35 gr. boter 1 ei snufje zoutvoor de vulling:2 sjalotjes1 paprika 1 prei 3 wortelen 3 stengels bleekselderij Werkwijze Kneed het deeg tot een bol en laat het daarna 2 uur in de koelkast rusten. Snijd alle groenten in kleine blokjes en bak ze aan in een koekenpan. Klop de eieren met de slagroom los, doe er de peterselie door en kruid af met peper en zout.Na 2 uur rol je het deeg uit tot een dunne lap. Leg deze in ...
Recept voor gentse waterzooi | njam!
http://www.njam.tv/recepten/gentse-waterzooi
... us iets dikker is dan een gebonden soep; voeg dus eventueel wat extra bouillon toe. Meng de room met de eidooier; dit heet een ‘liaison’. Roer er van het vuur de liaison door. Laat de saus niet meer koken nu. Voeg de groentjes toe aan de saus. serveren: Leg in een groot, diep bord een stuk borstfilet. Lepel er de saus over en schik 3 aardappeltjes rond de kip. Bestrooi met de peterselie. Leg de bouten in een soepterrine en lepel er de rest van de saus over. Schik er de aardappeltjes rond en strooi er nog wat peterselie over. Ingrediënten voor 4 personen 2 kippen (ca. 1kg/stuk) 2 preien 3 takken witte selder 1 ui 1 takje tijm 1 laurierblaadje 20 vastkokende aardappelen 1 wortel 40 gboter 45 gbloem 1 dl room 1 eidooier 1 elgehakte peterselie ...
Recept voor waterzooi - de klassieker | njam!
http://www.njam.tv/recepten/waterzooi-de-klassieker
... zout en de cayennepeper. Bevochtig met de kippenbouillon en breng aan de kook. Voeg de kip en de kasteelaardappelen toe. Maak een liaison van eidooiers en room. Voeg de liaison toe aan het geheel en breng het tot net onder het kookpunt. Kruid eventueel bij met peper en zout. Voeg het citroensap en de fijngesneden kervel toe. Ingrediënten voor 4 personen voor de kip: 4 kippenbillen 2 selderstengels 1/2 stengel preiwit 1 ui 1 takje tijm 1 laurierblaadje 1 teentje knoflook 4 peperbollen 800 mlkippenbouillon voor de aardappelen: 700 gBelle de Fontenay-aardappelen 1 klontje boter peterselie voor de saus: 1 wortel 3 selderstengels 1 stengel preiwit 15 gboter 1 mspcayennepeper 4 eierdooiers 160 mlroom 1/2 citroen, het sap 3 elkervel peper van de molen - zout ...
Jeroen Meus - Bloemkoolsoep met grijze garnalen en waterkers - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/bloemkoolsoep-met-grijze-garnalen-en-waterkers
... oor andere bereidingen.) 6. Verwijder het bouquet garni en mix de soep fijn. Om de soep een mooie binding te geven, bereid je een liaison van de dooiers en de room. Kluts de dooiers door de room in een mengkom. 7. Kruid de soep naar smaak met peper van de molen en zout. 8. Meng de liaison van ei en room met een garde door de soep. Let op: de soep mag niét meer koken. 9. Schep de soep in de borden. Werk ze af met een portie geblancheerde roosjes bloemkool. Strooi een gulle portie grijze garnalen in de soep en werk af met enkele blaadjes van de pittige waterkers. ...
Jeroen Meus - Preivelouté met gerookte zalm en bieslookroom - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/preiveloute-met-gerookte-zalm-en-bieslookroom
... . 14. Splits de eieren. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik. 15. Klop de eierdooiers los met de room tot een ‘liaison’. 16. Bind de soep met de liaison. 17. Snijd de gerookte zalm in reepjes. 18. Schep de velouté in kommen of diepe borden. Werk af met snippers gerookte zalm en een toef bieslookroom. ...
Sas Kookt!: Bloemkoolsoep met grijze garnalen en waterkers
http://saskookt.blogspot.be/2013/02/bloemkoolsoep-met-grijze-garnalen-en.html
... oveel krijg ik zelfs niet in mijn grootste kookpot en bovendien wordt je soep dan veel te waterig volgens mij. Ik heb ook niet de liaison (mengeling van eidooiers en room) gemaakt zoals hij voorschreef, maar de soep enkel met wat room gebonden. Met een liaison mag je de soep niet meer aan de kook brengen (dan stolt het ei) en dat riskeerde ik niet. Hieronder dus het aangepaste recept. Dit heb je nodig voor een grote pot soep: 1 bloemkool 500 g ongepelde grijze garnalen 2 dikke uien 1 preistengel (enkel het wit) 2 stengels bleekselder 1 bouquet garni (peterselie, laurier en tijm) 1 bussel waterkers 3 l kippenbouillon 2 dl room 1 klontje boter Snij de uien, de preistengels en de bleekselder grof. Was en ver ...
Jeroen Meus - Kalfsfricassee met kroketten - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalfsfricassee-met-kroketten
... matig vuur. 18. Maak de veldsla schoon. 19. Verwarm de friteuse tot 175 °C. 20. Meng de eierdooier met de room tot een ‘liaison’. 21. Doe de groenten met hun jus bij het vlees en roer er de liaison door. Laat niet meer koken. 22. Breng de fricassee op smaak met nootmuskaat, peper, zout en citroensap. 23. Bak de kroketten in de friteuse. Laat ze uitlekken op keukenpapier. 24. Meng de veldsla met een scheutje olijfolie en azijn. Breng op smaak met peper en zout. 25. Serveer de kalfsfricassee met kroketten en veldsla. ...