Resultaten voor langoustinestaarten koken

Gestoomde langoustine met radijs, plattekaas en basilicum

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/gestoomde-langoustine-met-radijs-plattekaas-en-basilicum

... ustines. Pel de staart volledig maak een kleine insnijding op de rugkant aan het staarteinde en verwijder het darmkanaal.Stoom de langoustinestaarten in een stoomoven gedurende 1 minuut of in een stoommandje boven kokend water. Bewaar de langoustinestaarten warm en werk ze af met olijfolie.Snijd de rammenas in een mooie balk en kook gedurende 2 minuten in gezouten water.Kuis de radijsjes en was ze. Snijd in vierkante blo ...

Krokantje met gekonfijte foie gras, slaatje van waterkers, witte selder en Granny Smith met langoustines tandoori. | VTM Koken

https://koken.vtm.be/masterchef/recept/krokantje-met-gekonfijte-foie-gras-slaatje-van-waterkers-witte-selder-en-granny

... - Stoom de foie gras in de vacuümverpakking 5 minuten in een stoomoven van 100°. Koel onmiddellijk af in ijswater. Pel de rauwe langoustinestaarten en meng met wat tandoorikruiden en olijfolie. Blancheer enkele stukjes (2cm op 2cm) witte selder in water met zout en suiker. Snij een tiental kleine juliennes van de granny smith appel en marineer in wat citroensap. Snij 4 plakjes appel. Van 1, ...

Recepten - Gevulde eierdopjes

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Gevulde_eierdopjes

... akproces stoppen door er de melk onder te roeren. De eischalen vullen met wat roerei en naar wens afwerken met de reuzengarnalen, langoustinestaarten, Noordzeegarnalen, zalmeitjes en de garnituur. ...

Recept voor Papillot met langoustines en jonge prei | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/papillot-met-langoustines-en-jonge-prei/

... te darmkanaal. Strijk 4 stukken aluminiumfolie in met wat Solo Vloeibaar. Verdeel de prei over de 4 stukken. Leg op elke portie 5 langoustinestaarten. Bestrooi met fijngehakte verse munt. Giet over elke portie wat citroensap. Giet een streepje olijfolie over de langoustines. Kruid met peper en zout. Plooi de papillotten toe zodat ze luchtdicht worden. Laat 5 minuten bakken in de voorverwarmde oven die staat afgesteld op 210° C. Geniet van Papillot met langoustines en jonge prei ...

Gevulde Sint-jakobsschelp met langoustines en een roomsausje | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gevulde-sint-jakobsschelp-met-langoustines-en-een-roomsausje

... e en breng aan de kook. Kook de langoustines twee minuten in de bouillon. Pel de langoustines, verwijder het darmkanaal en leg de langoustinestaarten in de schelpen.  TIP: om te voorkomen dat de saus uit de schelpen loopt, terwijl ze in de oven staan, meng je grof zeezout met eiwit (ongeveer 1 eiwit per 350 gram) en maak je hiermee hoopjes op een bakplaat. Leg hier de schelpjes op.  Zeef voor de saus het mengsel van ajuin en witte wijn bij de ingekookte room en meng goed. Kruid eventueel bij met peper en zout. Doe de roomsaus bij de schelpen en bestrooi ze daarna met gemalen kaas. Zet de schelpen daarna gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden. Haal ze daarna uit de oven en serveer dadelijk! Voor het 'Earl Grey Fizz' drankje: Zorg dat alle ingrediënten ijskoud zijn. Doe alle ingrediënten voor het drankje in een glas. Werk af met een paar schijfjes limoen. Ingrediënten 350 g zeezout 1 eiwit 8 Sint-jakobsschelpen voor de court-bouillon (niet verplicht) 1 wortel 1 stengel selder 2 sjalotten een paar zwarte peperbolletjes 1 takje tijm 1 blaadje laurier 1 scheutje witte wijn voor het 'Earl Grey Fizz' drankje 7 cl champagne 1 cl suikersiroop 2 cl Earl Grey thee (ijskoud) 4 cl Zubrowka vodka 1 limoen een handvol ijsblokjes voor de roomsaus 2 sjalotten 1 takje tijm 1 blaadje laurier ½ bot peterselie 250 ml witte wijn (droge) 250 ml visfond (bv. Lacroix) 250 ml room voor de sint-jakobsschelpen 8 verse Sint-jakobsvruchten 8 langoustines (gekookt of vers) 200 g zalmhaasje 200 g gemalen Gruyère kaas 150 g witte paddenstoelen klont boter peper en zout ...

Zo maak je een Ile flottante | VTM Koken

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/zo-maak-je-een-ile-flottante

... Bereiding Neem 4 eiwitten en 8 el suiker en doe ze in een mengkom. Klop alles op tot een stevig geheel. Verwarm 1 l melk en doe er een vanillestokje in. Als de melk begint de koken, zet je het vuur lager. Vorm quenelles van de meringue en leg ze voorzichtig op de melk. Laat ze 4 ...

Jeroen Meus - Open ravioli met verse langoustines - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/open-ravioli-met-verse-langoustines

... lten en zet de staafmixer in de pan. Mix de saus licht schuimig. 23. Verhit een scheut olijfolie in een (kleine) braadpan. Bak de langoustinestaarten kort en krachtig. 24. Laat de gare rondjes lasagnedeeg uitlekken en leg in elk diep bord één vel. 25. Schep er een portie gebakken venkel met lamsoor bovenop. 26. Leg per soepbord drie kortgebakken langoustinestaartjes op de groenten. 27. Bedek het voorgerecht met een tweede rondje pasta. Lepel er wat saus over en rond. 28. Rasp tenslotte een beetje fijne citroenzeste over de bordjes en serveer meteen. ...

Varkenskop koken | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/varkenskop-koken

... Varkenskop koken - Kook de twee halve varkenskoppen gedurende 5 à 6 uur in de bouillon van groenten en kruiden tot al het vlees van het been valt. Snijd in stukken, kruid, voeg gesneden groenten toe en steriliseer (2 uur op 100°C in een pot kokend water). Ingrediënten 2 halve ...

Ile flottante | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/ile-flottante

... Ile flottante - Neem 4 eiwitten en 8 el suiker en doe ze in een mengkom. Klop alles op tot een stevig geheel. Verwarm 1 l melk en doe er een vanillestokje in. Als de melk begint de koken, zet je het vuur lager. Vorm quenelles van de meringue en leg ze voorzichtig op de melk. Laat ...

Patatas Bravas | VTM Koken

https://koken.vtm.be/piet-speelt-met-vuur/recept/patatas-bravas

... Patatas Bravas - Aardappelen in de schil koken en deze op de bbq krokant grillen. Deze vervolgens in een grote kom scheppen. Voor de tomatensaus: de passata koken met cayennepeper en Italian Mix. Doe hierbij de balsamicoazijn en geplette look. Deze saus voor het serveren over de ...