Resultaten voor lamskroon. bakken in de pan
Jeroen Meus - Lamskroon met kruidenkorstje - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lamskroon-met-kruidenkorstje
... Lamskroon met kruidenkorstje - Een lamskroon is het favoriete stukje vlees van heel veel mensen. Het is mals en ziet er tegelijk altijd feestelijk uit. Bovendien is peuzelen toegestaan. Jeroen stopt de lamskroon in de oven met een heerlijke kruidenkorst, hij serveert daarbij ...
Lamskroon met portosaus | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/lamskroon-met-portosaus
... Lamskroon met portosaus - Zet een gewone pan met de boter op een middelmatig vuur. Kruid het vlees met peper en zout en snij in 2 om de pan mooi te vullen. Laat het vlees 3 Ã 4 minuten aan elke kant bakken. Smeer de vleeskant van de kroontjes in met mosterd. Bestrooi met ...
Lamskroon met muntpesto | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/lamskroon-met-muntpesto
... Lamskroon met muntpesto - Marineer de lamskroon kort met de rozemarijn, fijn gesneden look, peper, zout en wat olijfolie. Schil de worteltjes en kook of stoom ze beetgaar, verfris in ijswater en grill ze à la minute met een beetje olijfolie. Doe de munt, suiker, pijnboompitten, ...
Crème van artisjokken, lamskroon en knolselder | VTM Koken
https://koken.vtm.be/club-camping/recept/creme-van-artisjokken-lamskroon-en-knolselder
... Crème van artisjokken, lamskroon en knolselder - Maak de artisjokken schoon en kook het hart in wat gezouten water met een halve citroen, dit om de kleur mooi te bewaren. Eens afgekoeld doe je deze in een cutter en maal je dit zeer fijn, afkruiden met peper en zout en een ...
Lamskroon met rozemarijnsaus, geplette aardappel en chorizo | Jeroen Meus
https://koken.vtm.be/met-meus-en-vork/recept/lamskroon-met-rozemarijnsaus-geplette-aardappel-en-chorizo
... Lamskroon met rozemarijnsaus, geplette aardappel en chorizo - Kleur de lamskroon in een pan en gaar ze 5 minuten in de oven op 220°C. Haal ze uit, draai ze om en laat ze 5 minuten onder aluminiumfolie rusten. Stoof in boter de sjalotten, look en rozemarijn aan. Blus af ...
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gegrilde-lamskroon-met-griekse-salade-tzatziki-en-geroosterde-krieltjes
... Gegrilde lamskroon met Griekse salade, tzatziki en geroosterde krieltjes - Een perfect gegrilde lamskroon op de barbecue met geroosterde krieltjes, een knapperige Griekse salade en de frisse smaak van tzatziki. Dit is het ideale gerecht op een zalig zonnige barbecuedag! ...
Jeroen Meus - Lamskroon met groentekrans en boontjes in spek - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lamskroon-met-groentekrans-en-boontjes-in-spek
... Lamskroon met groentekrans en boontjes in spek - Vandaag bereidt Jeroen een echt feestgerecht. de lamskroon met in ganzenvet gekonfijte aardappeltjes en in spek gerolde prinsessenboontjes zou niet misstaan als hoofdgerecht op een communie- of lentefeest. - 0. Haal het vlees ...
Jeroen Meus - Lamskroon met wortelrisotto - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lamskroon-met-wortelrisotto
... u garen op een zacht vuur, zonder er in te roeren. Reken ongeveer 10-12 minuten gaartijd. 12. Controleer op tijd de garing van de lamskroon. de zijkanten moeten veerkrachtig aanvoelen. Haal het vlees uit de oven, draai het om en bedek de ovenschaal met wat aluminiumfolie. Het vlees hoort ‘rosé’ gebakken te zijn. 13. Schil de wortelen, snij ze in twee gelijke stukken, vervolgens in fijne reepjes en tenslotte in hele kleine stukjes. (brunoise) 14. Spoel de selder en snij de stengels eerst in lange repen en vervolgens in zeer kleine stukjes. (brunoise) 15. Laat de opgelegde artisjokharten even uitlekken en hak ze fijn. 16. Verhit een scheutje olijfolie in een pot op een matig vuur. Stoof daarin de mengeling van wortel, selder en artisjokharten. 17. Rits de blaadjes van de tijm (tenzij je met jonge tijm werkt). Hak de verse tijm fijn en doe het kruid bij de groentenmix. 18. Na een paar minuten kan je het vuur al afzetten. Proef en kruid de fijne groenten met wat peper en zout. 19. Zodra de rijst gaar is, doe je een klont boter in de pot. Roer de smeltende boter voorzichtig doorheen de risotto. Gebruik bij voorkeur een houten lepel. 20. Voeg de gestoofde groentjes toe aan de risotto. 21. Rasp de Parmezaanse kaas in de risotto en roer met een houtenlepel. Indien de risotto wat te stevig is, voeg dan een extra schepje kippenbouillon toe. 22. Roer voorzichtig en proef. Kruid het resultaat met wat peper van de molen. (Extra zout is in principe overbodig.) 23. Neem de beker van de blender en doe er de augurken, de kappers en de mosterd in. 24. Spoel de verse kruiden. 25. Pluk de blaadjes basilicum en platte peterselie en doe ze in de beker van de blender. 26. Schenk een deel van de fijne olijfolie erbij en mix alles tot een gladde groene salsa. 27. Voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe. 28. Proef en kruid de saus met een beetje peper en zout. Doe de salsa in een potje en zet ze koel. 29. Snij de lamskroon in lamskoteletjes. Zet het (scher ...
Jeroen Meus - Lamskroon met panisse, olijvenboter en tomatensalade - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lamskroon-met-panisse-olijvenboter-en-tomatensalade
... Lamskroon met panisse, olijvenboter en tomatensalade - Dit is een bijzondere bereiding van fijn lamsvlees met panisse. de basis van de panisse is meel van kikkererwten dat gekookt wordt in een kruidige bouillon. Je laat het opstijven, steekt er rondjes uit en bakt de †...
Lamskroon met gratin dauphinois | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/lamskroon-met-gratin-dauphinois
... Lamskroon met gratin dauphinois - Verwarm de oven voor op 190°C. Blancheer de sperzieboontjes kort in kokend, licht gezouten water. Laat daarna afkoelen in ijswater. Wrijf met een teentje look over de bodem van je ovenschotel. Snij de aardappelen in dunne schijfjes en leg ...