Resultaten voor kan kalfstong ook met witte saus
Kalfstong 'Ravigotte' | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/kalfstong-ravigotte
... kalfstong 'Ravigotte' - Kook de tong in een bouillon gaar: laat 3 à 4 uur koken, afhankelijk van de grootte. Maak een vinaigrette met een eigeel, mosterd, azijn, water, olie en voeg de kappertjes, een beetje room, de peterselie, de sjalot en de look hieraan toe. ...
Zee- en kalfstong met waterkers
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/duo-van-gebakken-zee-en-kalfstong-met-waterkers
... Duo van gebakken zee- en kalfstong met waterkers - Duo van gebakken zee- en kalfstong met waterkers - Maak de zeetong schoon. Verwijder de ogen de kieuwen en het vel. Spoel na en dep droog op keukenpapier. Fileer de vissen. Bak de vis in een pan met boter en ...
Kalfstong in Madeirasaus | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/kalfstong-in-madeirasaus
... kalfstong in Madeirasaus - Kook de tong gaar met de wortel, de prei, de ajuin, de look en selder in ongeveer 3 uur. Was de champignons en snijd ze in schijfjes. Bak ze aan in wat boter. Maak ondertussen een roux en bevochtig met de bouillon. Roer tot een saus, voeg ...
Recept voor zwezeriken | njam!
http://www.njam.tv/recepten/zwezeriken
... de bouillon inkoken tot een fond. Blancheer de jonge prei gedurende enkele minuten. Is de tong gaar en van haar vel ontdaan, dan kan ze in de rookoven voor een klein uurtje. Bloem de zwezerik en bak ze op een hoog vuur. Bak de paddenstoelen in een andere pan samen met de sjalot en de tijm en voeg op het laatste moment de tomatenblokjes toe. werk af: Glaceer de prei in de fond en snijd de gerookte, nog warme kalfstong in dunne plakjes. Serveer met een toef aardappelpuree. Ingrediënten voor 1 persoon 100 gkalfszwezeriken 30 ggekookte en gerookte kalfstong 1 bouquet garni van tijm, rozemarijn en een laurierblaadje 1 stengel witte selder 2 grote wortelen 1 grote stengel prei 2 steeltje jonge prei bloem boter 25 ggirolles (dooierzwammen) of pieds de mouton (gele stekelzwammen) ...
Jeroen Meus - Kalfstong in seldersaus met kalfsgehaktballetjes en puree - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalfstong-in-seldersaus-met-kalfsgehaktballetjes-en-puree
... kalfstong in seldersaus met kalfsgehaktballetjes en puree - Een rasechte Dagelijkse kost-klassieker met een niet alledaagse touch! Zacht gegaarde kalfstong met een hoop selder, kalfsgehaktballetjes en een smeuïge puree. Overheerlijke comfort food! - ...
Jeroen Meus - Kalfstong in madeirasaus - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalfstong-in-madeirasaus
... kalfstong in madeirasaus - Je houdt ervan of niet, maar de malse lapjes kalfstong met die klassieke madeirasaus blijven een echte classic. Het is en blijft een feestelijk hoofdgerecht. Iets om van te smullen terwijl de beste familieanekdotes opgehaald worden. - 0. ...
Recept voor kalfstong in madeirasaus - de klassieker | njam!
http://www.njam.tv/recepten/kalfstong-madeirasaus-de-klassieker
... maak de kalfstong: Doe de kalfstong in een ruime pot met flink gezouten water (50 g zout per l). Plaats de pot 10 uur in de koelkast. Haal de tong uit de pot en leg een uur in koud water om te ontzouten. Snijd de groenten grof. Doe de groenten, knoflook en aromaten ...
Jeroen Meus - Kalfstong met ravigotesaus en asperges - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalfstong-met-ravigotesaus-en-asperges
... met een Franse ‘ravigotesaus’, met hardgekookt ei, zure augurk, kappertjes en boter.En als het seizoen dat toestaat, kan je nog wat heerlijke witte asperges toevoegen. Voor de liefhebbers van tong: dit is een aanrader voor een geslaagd hoofdgerecht op de feesttafel. - 0. Bereid een klassieke groentebouillon met wortel, selder, ui en prei. Voeg extra smaak toe met tijm, laurier, peper, kruidnagel en look. Voeg eventueel ook een kalfspoot toe en laat alles even sudderen. 1. Het recept ...
Jeroen Meus - Fricassee van kalfstong met asperges en champignons - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/fricassee-van-kalfstong-met-asperges-en-champignons
... Fricassee van kalfstong met asperges en champignons - Dit kan je serveren op een communiefeest. Malse stukjes kalfstong in een rijke saus met asperges en champignons. Daar een flinke lepel kervelpuree bij en het feest kan beginnen! - Bouillon Snijd de wortelen, de ...
Recept kalfstong met sauce piquante – Volkskeuken van 13 december | | Onno KleynOnno Kleyn
http://www.onnokleyn.nl/recept-kalfstong-met-sauce-piquante-volkskeuken-van-13-december/
... f regionale slagerijbedrijf wordt, met verontschuldigende geluiden uit de hoorn, en toenemende wanhoop dan wel razernij aan uw kant. Maar despereer niet; deze saus smaakt ook uitstekend bij karbonaadjes. O, en wie wel aan een rauwe kalfstong kan komen – na bestellen, vermoed ik – en de culinaire tijd aan zijn kant heeft: 12 uur weken in koud water, 10 minuten koken, vel eraf stropen en keelstuk wegsnijden, 2 uur koken in water met zout. Goed. Saus. De sauce piquante is een verrukkelijk relikwie uit verloren tijden, want dat piquante stelt in onze moderne ogen niks voor. We betrekken dat woord uitsluitend op pittigheid, terwijl het daar vroeger niet voor stond. Hier gaat het om fris zuur en geurig. Kook de sjalotten met de wijn en azijn zachtjes vijf minuten. Smelt in een sauspan de boter en doe er de bloem bij. Laat onder voortdurend roeren twee minuten garen en voeg er dan al roerend de fond, het sjalottenmengsel en de tomatenpuree aan toe, plus voldoende water om het geheel sausachtig te maken. Laat heel zachtjes vijf minuten koken. Breng op smaak met zout en flink wat peper. Roer er de augurk door. Warm de plakken kalfstong heel zachtjes in de saus. En dan smullen maar, met een gekookt aardappeltje ...