Resultaten voor peter goossens zeetong duglere
Recept voor bruine kippenfond van peter goossens | njam!
http://www.njam.tv/recepten/bruine-kippenfond-van-peter-goossens
... bereiden: Verwarm de oven voor op 180°. Leg de karkassen op een bakplaat met bakpapier en bak ze 30 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd de groenten grof en leg de ui en wortel bij de karkassen op de bakplaat. Zet nog 20 minuten in de oven. Haal alles uit de oven ...
Jeroen Meus - Zeetong met garnalen en aardappelen - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zeetong-met-garnalen-en-aardappelen
... garnalenkoppen en –pantsers samen met de witte wijn, een flinke scheut water, tijm, laurier, enkele stengels peterselie en een paar peperbolletjes in een pot.Spoel de selder onder koud water en snijd hem grof. Pel de sjalot en snijd in stukken. Pel en plet de look. Voeg alles toe aan de fumet en laat 30 minuten opkoken.Neem de zeetongen erbij. Knip zuinig het buitenste randje van de vis weg en laat meekoken in de fumet. Kruid de tongen langs beide zijden met wat peper van de molen en een beetje zout.Snijd de tomaten in kwarten en snijd bij elk partje de zaadlijsten weg. Snijd het vruchtvlees van de tomaten vervolgens in kleine blokjes. Zet ze opzij.Snijd de champignons in helften of kwartjes (n ...
Recept voor bruine kalfsfond van peter goossens | njam!
http://www.njam.tv/recepten/bruine-kalfsfond-van-peter-goossens
... bereiden: Verwarm de oven voor op 180°. Leg de kalfsschenkels op een bakplaat en bak ze 45 minuten in de voorverwarmde oven. Doe de ui en wortel erbij en bestrijk de schenkels met tomatenpuree. Plaats het geheel opnieuw 45 minuten in de oven op 180°C. Haal alles ...
Zeetong met geroosterde paprika’s
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/zeetong-met-geroosterde-paprikas-en-krieltjes
... zeetong met geroosterde paprika’s en krieltjes - zeetong munière is een Belgische klassieker maar met zeetong kan je nog heel wat andere kanten op. Deze zeetong met geroosterde paprika en krieltjes moet je zeker eens proberen. - Leg de paprika’s op ...
Zeetong 'Meunière' | VTM Koken
https://koken.vtm.be/masterchef/recept/zeetong-meuniere
... vertollige graten verwijderen. De visfilets mooi opnieuw op elkaar schikken op een warm bord. De zeetong afwerken met fijngehakte peterselie, vermengd met enkele druppels citroensap, bruisende boter en zout. Deze saus rijkelijk over de vis lepelen. Ingrediënten bloem enkele druppels citroensap boter 1 bot gehakte peterselie 4 zeetongen peper zout zout zout zout ...
Gebakken zeetong 'Meuniere' | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gebakken-zeetong-meuniere
... boter ( hou eventueel 3 mooie champignons aan de kant als versiering). Kruid af met peper en zout. Hak het bieslook en de platte peterselie fijn en meng als laatste bij de aardappelpuree. Fileer de gebakken zeetong en verwijder de middengraat. Lepel er eventueel een beetje bakboter van de zeetong naast of over de vis als versiering. Ingrediënten 1 zeetong grote bintjes aarappelen 50 gr gemengde champignons bloem scheutje melk boter platte peterselie 1 klontje ...
Zeetong met pesto van zuiderse groenten
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/zeetong-met-pesto-van-zuiderse-groenten
... zeetong met pesto van zuiderse groenten - Feestelijk gerecht van zeetong met pesto van zuiderse groenten zoals paprika, courgette en aubergine. Een hoofdgerecht waar je gasten zeker tevreden over zijn! - Verwarm de oven voor op 200 ° C.Spoel en snijd de paprika ...
Gebakken zeetong gevuld met stoemp van grijze garnalen | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gebakken-zeetong-gevuld-met-stoemp-van-grijze-garnalen
... Gebakken zeetong gevuld met stoemp van grijze garnalen - Kook of stoom de aardappelen en plet ze met zout, peper en muskaatnoot. Snij de sjalot, de kervel en de bieslook in stukjes en bak in boter. Doe de aardappelen erbij en voeg de room toe. Bak de zeetong zonder ...
Gestoomde zeetong met champignonsaus | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gestoomde-zeetong-met-champignonsaus
... Gestoomde zeetong met champignonsaus - Fileer de zeetong en hou de graten bij. Rol 2 filets in een S-vorm op en steek vast op een spies. Stoom de zeetong ongeveer 2 minuten tot ze gaar is. Laat de gedroogde champignons weken in water. Hak de graten in kleine stukken ...
Zeetong Duglèré | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/zeetong-duglere
... n kook gaar in gezouten water. Giet af en haal de aardappelen door schuimende boter.Kruid met zout en werk af met fijngehakte krulpeterselie. Witte wijnsaus: Snij de champignons in fijne reepjes en laat ze bakken in een pan met boter. Kruid met peper en zout.Pel de tomaten, verwijder het klokhuis en de zaadjes en snij in fijne blokjes.Pers het sap van een halve citroen uit over de pan met gebakken champignons.Stoof de sjalot aan in boter en blus met een scheut Noilly Prat en witte wijn. Kook bijna droog. Bevochtig met de garnalenbouillon en reduceer voor 1/3. Voeg room toe en kook terug in Voeg 3 eetlepels van de jus van de tong toe.Voeg de tomaten en champignons toe en laat nog even mee opwarmen.Doe er als laatste de garnalen en fijngehakte krulpeterselie bij. De saus is nu klaar om op te dienen. Serveertip: Dresseer de tong met enkele garnalen en fijngehakte krulpeterselie Ingrediënten garnalenbouillon 300 gr ongepelde garnalen 1 sjalot enkele bladen van groene selder 50 ml witte wijn enkele champignonstengels ongezouten boter tongen 2 tongen van 400 gr, in filets boter peper en zout garnalenbouillon witte wijn gestoofde prei 2 wit van prei (gekuist) 60 gr ongezouten boter kasteelaardappelen 1 kg bintjes aardappelen zout ongezouten boter 1 botje krulpet ...