Resultaten voor kalfstong in madeirasaus van jeroen meus

Jeroen Meus - Kalfstong in madeirasaus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalfstong-in-madeirasaus

... kalfstong in madeirasaus - Je houdt ervan of niet, maar de malse lapjes kalfstong met die klassieke madeirasaus blijven een echte classic. Het is en blijft een feestelijk hoofdgerecht. Iets om van te smullen terwijl de beste familieanekdotes opgehaald worden. - 0. Voor ...

Kalfstong in Madeirasaus | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/kalfstong-in-madeirasaus

... kalfstong in madeirasaus - Kook de tong gaar met de wortel, de prei, de ajuin, de look en selder in ongeveer 3 uur. Was de champignons en snijd ze in schijfjes. Bak ze aan in wat boter. Maak ondertussen een roux en bevochtig met de bouillon. Roer tot een saus, voeg eventueel ...

Recept voor kalfstong in madeirasaus - de klassieker | njam!

http://www.njam.tv/recepten/kalfstong-madeirasaus-de-klassieker

... maak de kalfstong: Doe de kalfstong in een ruime pot met flink gezouten water (50 g zout per l). Plaats de pot 10 uur in de koelkast. Haal de tong uit de pot en leg een uur in koud water om te ontzouten. Snijd de groenten grof. Doe de groenten, knoflook en aromaten samen ...

Jeroen Meus - Kalfstong in seldersaus met kalfsgehaktballetjes en puree - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalfstong-in-seldersaus-met-kalfsgehaktballetjes-en-puree

... dersaus met kalfsgehaktballetjes en puree - Een rasechte Dagelijkse kost-klassieker met een niet alledaagse touch! Zacht gegaarde kalfstong met een hoop selder, kalfsgehaktballetjes en een smeuïge puree. Overheerlijke comfort food!  - Voor de kalfstong (NULL,5 uur op voorhand ...

Jeroen Meus - Kalfstong met ravigotesaus en asperges - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalfstong-met-ravigotesaus-en-asperges

... kalfspoot toe en laat alles even sudderen. 1. Het recept voor zo’n verse bouillon kan je hier lezen en bekijken. 2. Leg de kalfstong in de ketel met warme bouillon en laat het vlees tot 3 uur garen op een zacht vuur. Laat eventueel ook een kalfspoot meekoken voor een extra smaakvolle bouillon. 3. Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet ze nadien af en hou de aardappelen warm. 4. Kook ook de eieren hard in ongeveer 10 minuten. Spoel ze nadien koud en verwijder de eierschaal. 5. Vul een kookpot met koud water en voeg er een snuifje zout aan toe.
 6. Schil de witte asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondomrond. Snij ze vervolgens middendoor en leg ze in de pot met water. Verhit de pot op een matig vuur en breng het water tot tegen het kookpunt. Zodra het water borrelt zet je het vuur eronder uit. 7. Pel de sjalotten en snipper ze zo fijn mogelijk ...

Jeroen Meus - Fricassee van kalfstong met asperges en champignons - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/fricassee-van-kalfstong-met-asperges-en-champignons

... Fricassee van kalfstong met asperges en champignons - Dit kan je serveren op een communiefeest. Malse stukjes kalfstong in een rijke saus met asperges en champignons. Daar een flinke lepel kervelpuree bij en het feest kan beginnen! - Bouillon Snijd de wortelen, de look, ...

Jeroen Meus - Kippendijen in madeirasaus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kippendijen-in-madeirasaus

... Kippendijen in madeirasaus - jeroen gaat aan de slag met het lekkerste stukje van de kip: het vlees van de bouten. Hij bereidt het kippenvlees in een fluweelzachte tomatensaus met champignons, veel kruiden en een scheutje madeira. Wat kroketten of denappeltjes erbij en ...

Jeroen Meus - Varkenskotelet met gebakken ui en madeirasaus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkenskotelet-met-gebakken-ui-en-madeirasaus

... Varkenskotelet met gebakken ui en madeirasaus - Vandaag staat er oerdegelijke, Vlaamse dagelijkse kost op het menu. jeroen maakt varkenskoteletten met een saus van gebakken uien en madeira. Hij serveert er pommes gaufrettes bij, aardappelwafeltjes die hij frituurt op hoge ...

Tong in madeirasaus

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/tong-in-madeirasaus

... n in 3 uur. Ververs het water halverwege. Snijd de prei selder wortel en ui grof.Breng gezouten water aan de kook. Doe er de kalfstong in en laat 5 minuten koken. Giet het kookwater weg en giet er opnieuw kokend water over.Voeg de gesneden prei selder wortel ui en het kruidentuiltje toe en laat 2 5 uur koken op een matig vuur. Pel de tong terwijl ze nog warm is en kuis ze op indien nodig.Maak balletjes van het kalfsgehakt en pocheer ze in gezouten water. Snijd de champignons in plakjes. Smelt boter in een pan. Voeg de ...

Jeroen Meus - Kalfstong in maderasaus met pommes duchesse - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalfstong-in-maderasaus-met-pommes-duchesse

... wijn. Met pommes duchesse (of naar wens kroketjes) erbij, blijft het dé traditional op de Vlaamse feestdis. - 0. 1. 2. 3. Leg de kalfstong in een pot met gezouten water. Zet het vlees een nachtje in de koelkast en leg de tong nadien enkele uren in water om te ontzilten. 4. Zet een grote kookpot of soepketel gevuld met water op een matig vuur. 5. Spoel alle bouillongroenten schoon. 6. Snij de wortelen, de prei en de selder in grove stukken. Gebruik ook wat loof van de selder. Doe de groenten in de pot met water. 7. Pel de uien, snij ze in grove stukken. Snij de bol look overlangs in twee en gooi de helften in de pot, samen met de stukken ui. 8. Doe de peperbolletjes in een vijzel en kneus ze. (Of gebruik grof gemalen zwarte peper.) Doe de peper samen met de k ...