Resultaten voor kaasschotel

Kaasschotel met fruitige toets

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/kaasschotel-met-fruitige-toets

... kaasschotel met fruitige toets - kaasschotel met fruitige toets - Hoeveel kaas je nodig hebt en hoe je ze het best versnijdt lees je in onze tips.Serveer met peer druiven vijgen broodstengels en chutney.Kriek Frambozen- of bosbessenbier donkere of blonde Chimay ...

Kaasschotel met zoetzure toets

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/kaasschotel-met-zoetzure-toets

... kaasschotel met zoetzure toets - kaasschotel met zoetzure toets - Hoeveel kaas je nodig hebt en hoe je de kazen het best versnijdt lees je in onze tips.Serveer met druiven crackers noten rozijnen ajuinconfituur.Straffe Hendrik Leffe blond of bruin Grimbergen blond ...

Kaasschotel met hartige zuiderse toets

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/kaasschotel-met-hartige-zuiderse-toets

... kaasschotel met hartige zuiderse toets - kaasschotel met hartige zuiderse toets - Hoeveel kaas je nodig hebt en hoe je de kazen het best versnijdt lees je in onze tips.Serveer met rucola olijven zongedroogde tomaten radijzen pecannoten rozijnen of notenbro ...

Kookvideo - Kaasschotel

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Kaasschotel

... Bereidingswijze Leg de kaas op een kaasschotel van hout, aardewerk of steengoed. Kaas wordt in bepaalde streken in bladeren verpakt en zo opgediend. Vandaar dat er in de handel ook papieren bladeren beschikbaar zijn om de kaasschotel te decoreren. Het is ook mogelijk om ...

Briochebrood met ricotta en honing

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/kaasschotel-met-frisse-groentetoets

... kaasschotel met frisse groentetoets - kaasschotel met frisse groentetoets - Hoeveel kaas je nodig hebt en hoe je de kazen het best versnijdt lees je in onze tips.Serveer met kerstomaatjes komkommer mosterd noten tuinkers en donker brood.Donkere of blonde ...

Kaasschotel met witloofchutney en veenbessenbrood | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/kaasschotel-met-witloofchutney-en-veenbessenbrood

... r toe. Roer onder elkaar. Laat 15 minuten op een zacht vuurtje pruttelen zonder deksel. Roer af en toe in de pot.  Haal voor de kaasschotel de kazen minstens een uur voor serveren uit de koelkast. Zo komen ze mooi op kamertemperatuur. Schik de kazen van zacht naar zwaar op een schotel. Verdeel wat gewassen stengels bleekselder, noten, druiven, met olijfolie besprenkelde vijgen en gedroogde abrikozen over de schotel. Serveer met het brood en chutney.  Ingrediënten voor het volkoren veenbessenbrood 150 ml melk 30 g boter op kamertemperatuur 1 tl zout 275 g volkoren bloem 1½ el droge gist (1 zakje) 1 ajuin 1 handvol walnoten 2 handvol gedroogde veenbessen 1 el suiker voor de witloofchutney 400 g witloofstronken 1 el olijfolie 1 appelsien 2 kruidnagel 1 takje tijm 100 ml droge witte wijn 150 g geleisuiker 1 sneetje peperkoek peper zout voor de vijgen-seldersalade gedroogde abrikozen een paar stengels bleekselder 4 verse vijgen noten peper en zout 1 tros blauwe druiven ...

Jeroen Meus - Gepickelde appelen & een perenchutney - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gepickelde-appelen-een-perenchutney

... appelen smaken heerlijk bij bv. een salade met warme geitenkaas. Perenchutney is o.a. een ideale garnituur om te serveren bij een kaasschotel.De azijn in een chutney heeft een conserverend effect. Bewaar de bereiding in bokaaltjes en zet ze koel en donker. Kook de jampotten en deksels om de gepickelde appelen te bewaren vooraf, gedurende minimaal 5 minuten.  - 0. Pel de rode uien en snij ze in matig fijne halve ringen. 1. Schenk een scheut olijfolie in een stoofpot op een matig vuur en stoof de uiringen enkele minuten tot ze glazig zijn. 2. Schil intussen ...

Jeroen Meus - Kaasplank met garnituur - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kaasplank-met-garnituur

... lepel de chutney in een schaaltje of een bokaal. Laat de hartige saus afkoelen. 7. Serveer de chutney op kamertemperatuur bij de kaasschotel. 8. Snipper de selderstengels in erg fijne stukjes. 9. Pluk de blaadjes van de lavas en snipper ze heel fijn. Lavas is een kruid met een sterke seldersmaak. 10. Snij ook de sjalot in piepkleine stukjes. 11. Rasp de hazelnootjes. 12. Meng de selder, de snippers lava, de stukjes sjalot en de geraspte hazelnoot in een schaaltje. 13. Giet de hazelnootolie en de sherryazijn (of xeresazijn) over het groentemengsel. Kruid naar smaak met zwarte peper van de molen en een snuifje zout. Proef de salsa en schep ze in een serveerschaaltje. 14. Zet de seldersalsa koel, tot je serveert. 15. Verwarm de oven voor op 160°C. 16. Snij het brood in dikke sneetjes (ong. 2 cm dik). Schik de sneetjes brood op een ovenschaal. 17. Smelt een klontje boter in een pan. Borstel de gesmolten boter over de sneetjes brood. 18. Laat het brood enkele minuten toasten in de warme oven. Hou het even in de gaten; zodra de broodjes kleuren, zijn ze klaar. 19. Serveer de toasts warm. 20. Snij de gedroogde vijgen, dadels en abrikozen grof. Serveer de mix in een schaaltje. 21. Zet ook een potje met een mix van noten op de tafel. 22. Hoewel allerhande beroemde buitenlandse kazen erg populair zijn, loont het de moeite om de Belgische kazen even te bekijken. Het aanbod uit eigen land is immers indrukwekkend en bijzonder gevarieerd. Een gespecialiseerde handelaar zal je graag met raad en daad bijstaan. 23. Overdrijf ook niet: een beperkte maar slimme selectie is het geheim v ...