Resultaten voor hopscheuten jeroen meus
Bereiden van hopscheuten | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/bereiden-van-hopscheuten
... Bereiden van hopscheuten - Koop altijd verse hopscheuten, kan je herkennen aan de witte kleur en de krokantheid! Eerst gaan we de scheuten reinigen : KRAAK (niet snijden) het achterste vezelachtige gedeelte van de hopscheut af. Was de hopscheuten door ze 5 tot 6 keer overvloedig ...
Hopscheuten met zalm | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/hopscheuten-met-zalm
... hopscheuten met zalm - Meng water met een beetje bloem en citroensap. Voeg de hopscheuten eraan toe als het water bijna kookt, laat het opkoken en neem de pan vervolgens van het vuur. Pocheer de eitjes in een beetje water met azijn. Doe de room in een pannetje met een beetje ...
Hopscheuten met mousselinesaus | Hobbykok van Vlaanderen
https://koken.vtm.be/de-beste-hobbykok-van-vlaanderen/recept/hopscheuten-met-mousselinesaus
... e, meng tot een mousselinesaus. Neem een klein kookpannetje en vul dit met water en citroensap, zet op een zacht vuurtje. Neem de hopscheuten en leg ze in het citroenwater, laat ze er een minuutje in liggen. Neem een steelpan en laat boter smelten. Doe de hopscheuten bij de boter. Serveer de hopscheuten met garnalen en de mousselinesaus. Neem een dun schijfje appel en een eierdooier, brand de eierdooier dicht en leg op het schijfje appel ...
Poperingse hopscheuten met gepocheerd ei, sabayon van Pier Kloeffe bier | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/poperingse-hopscheuten-met-gepocheerd-ei-sabayon-van-pier-kloeffe-bier
... Poperingse hopscheuten met gepocheerd ei, sabayon van Pier Kloeffe bier - Maak de sabayon: sla de eierdooiers op het vuur krachtig op met 25 cl bier, tot je de bodem van de pan ziet. Doe er dan, al kloppend, druppelsgewijs de geklaarde lauwe boter bij. Pocheer de eieren in ...
Jeroen Meus - Lamskroon met kruidenkorstje - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lamskroon-met-kruidenkorstje
... Lamskroon met kruidenkorstje - Een lamskroon is het favoriete stukje vlees van heel veel mensen. Het is mals en ziet er tegelijk altijd feestelijk uit. Bovendien is peuzelen toegestaan. jeroen stopt de lamskroon in de oven met een heerlijke kruidenkorst, hij serveert daarbij ...
Jeroen Meus - Aperitiefverrassingsbrood - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aperitiefverrassingsbrood
... Aperitiefverrassingsbrood - Didier groeide op in de bakkerij van zijn ouders en zet de stiel nu voort. Elke dag bakt hij verse broden waarvan hij er een paar aflevert in Jeroens keuken.Jeroen tovert een multigranenbrood om tot een verrassingsbrood gevuld met ‘salsa ...
Jeroen Meus - Konijn “Meus” met frietjes en kropsla - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/konijn-meus-met-frietjes-en-kropsla
... Konijn “Meus” met frietjes en kropsla - Dit is weer echte degelijke Dagelijkse kost zoals iedereen het graag heeft! Speciaal voor de verjaardag van zijn papa deelt jeroen een klassieker zoals die vroeger bij hem thuis op tafel verscheen: een stoofpot van konijn ...
Jeroen Meus - Mayonaise - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mayonaise
... Mayonaise - Voortaan alleen nog maar verse mayonaise! jeroen legt uit hoe je op de klassieke manier mayonaise maakt met een klopper, op basis van mosterd.Je zal merken dat mayonaise erg makkelijk te bereiden is. Maak er dus best niet te veel van, want verse mayonaise ...
Jeroen Meus - Roux - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/roux-0
... Roux - Dé basis, hét fundament waarop elke witte saus kan bouwen. In twee stappen en klaar! - Roux Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Schep de bloem bij de bruisende boter en roer met de garde.Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot je een ...
Jeroen Meus - Mayonaise voor 300 man - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mayonaise-voor-300-man
... Mayonaise voor 300 man - Zelf mayonaise maken is een koud kunstje. Mayonaise maken voor 300 man is niet veel moeilijker. jeroen kruipt in de grootkeuken en gaat aan de slag met 20 eieren. Serveer deze klassieke saus met die andere Vlaamse klassieker: stoofvlees-friet! - Doe ...