Resultaten voor hoe lang moeten eieren koken

Eieren koken

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/eieren-koken

... eieren koken - Een gekookt eitje bij het ontbijt en je dag begint goed. Maar hoe lang moet je eieren koken? Volg onze instructies en geniet van een perfect gekookt eitje. - Breng water aan de kook en giet er een scheut azijn bij. Zo breekt de schaal van het ei minder ...

Moelleux met hazelnoten | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/moelleux-met-hazelnoten/

... oter. Doe er daarna wat bloem in, wentel en draai zodat de bloem overal zit en klop het teveel er weer uit. Bij siliconenvormen hoeft dit allemaal niet (maar die hebben hun eigen probleem: ze zitten doorgaans met zes aan elkaar, wat het lossen straks moeilijk maakt. Je kunt ze natuurlijk losknippen.) 4. Verdeel het mengsel over de vormpjes. Ze moeten niet helemaal vol zijn. Bereiden (10 minuten): 1. Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtovens 180). Bak de cakejes 7 minuten. Schep ondertussen 4 bollen vanille-ijs en leg die op een bordje in de vriezer. 2. Haal de cakejes uit de oven, doe soepele ovenhandschoenen aan en haal ze heel voorzichtig uit hun vormpjes. Zet ze op borden en leg er een bolletje ijs naast. Belangrijk: ovens verschillen. Is je oven te heet, dan is het cakeje met 7 minuten door en door gaar en is er niks meer aan. Serveer je dit recept voor gasten, dan moet je het eerst een keer testen. ...

Recepten - Boerenomelet 'piperade'

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Boerenomelet_piperade

... Bereidingswijze Snipper de ui en de look en fruit glazig in olijfolie. Snijd intussen de tomaten overlangs door en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees van de tomaten en de paprika’s in blokjes. Doe de tomaten en de pepers bij de uien. Laat vrij lang rustig ...

Wentelteefjes | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/wentelteefjes

... Wentelteefjes - Snij dikke sneden van het brood. Scheid het eiwit van het eigeel. Eigeel in een kommetje doen, daar ook de melk en suiker bij. Goed kloppen met een klopper. Leg het brood in het mengsel en laat even liggen (niet te lang want dan wordt het brood wak). ...

Recepten - Tortilla met erwtenpuree

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Tortilla_met_erwtenpuree

... Bereidingswijze Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm. Blancheer ze zo’n 2 minuten in kokend gezouten water en verfris ze vervolgens onder koud stromend water. Snipper de sjalotjes fijn en stoof ze glazig in schuimende boter. Snijd de p ...

Zwarte pasta met ricotta | VTM Koken

https://koken.vtm.be/start-cook/recept/zwarte-pasta-met-ricotta

... egt. Doe alleen zout in het water, olijfolie is niet nodig want je kruidt nadien de pasta toch nog af. Kijk goed op de verpakking hoe lang de pasta moet koken en trek er 2 minuten af. Zo blijft de pasta zeker ‘al dente’ en is hij niet te papperig in de mond. Meng de ricotta met olijfolie, citroensap en room. Zo krijg je de ricotta goed smeuïg. Met dat mengsel erdoor geroerd wordt het straks lekkere pasta. Giet de pasta af en sto ...

Macaroni met knapperige groenten in kaassaus

https://www.prinsessenboontjes.be/post/macaroni-met-groentenkaassaus

... oli in roosjes.Kook 400 g pasta beetgaar in water met zout en een bouillonblokje.Je kan de groenten samen koken. Tel dan even uit hoe lang je pasta moet koken. De boontjes moeten 6 minuten koken.De kleine blokjes worteltjes en broccoliroosjes moeten 3 minuten koken.Dus als je pasta van 10 minuten neemt, voeg je na 4 minuten de boontjes toe en na nog eens 3 minuten de broccoli en worteljtes.Smelt 1 grote el (30g) boter en voeg 2 el (45g) bloem toe tot een roux. Roer goed. Meng ongeveer 350 ml melk bij de roux en kook tot een stevige saus. Voeg 1.5 eetlepel mosterd toe plus een half bouillonblokje.Kruid de kaassaus met zout, peper en nootm ...

Tom kha kai | Start to Cook

https://koken.vtm.be/start-cook/recept/tom-kha-kai

... oep. Snijd de kip niet te dik anders moeten de stukjes te lang pocheren in de soep. Je kan ze ook in blokjes snijden. hoe fijner, hoe aangenamer in de mond. En voeg ze toe aan de soep. Kruid de kip naar smaak. Snijd de kerstomaatjes in twee en snijd ringen van de rode ui. Leg ze rauw in het bord. Hak de koriander fijn en voeg hem toe. Groene kruiden moet je altijd op het laatst toevoegen. Ze geven hun meeste smaak af zodra ze de hitte voelen. Als ze te lang meekoken verdwijnt hun mooie groene kleur. Ingrediënten 2 th lepel gedroogde galanga, of 5 cm verse galanga 5 dl kokosmelk 2½ dl kippenbouillon 600 gr kipfilet in reepjes 2 el vissaus 1 th lepel bruine suiker 7 gr verse korianderblaadjes 2 stengels citroengras 6 limoenblaadjes 1 rode ui 8 kerstomaten ...

Muffins met banaan en chocolade | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/muffins-met-banaan-en-chocolade

... Muffins met banaan en chocolade - Verwarm de oven voor op 180°. Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng goed. Breek de eieren in een andere kom en klop los met de melk. Roer er de olie onder en roer tot deze volledig is opgenomen. Giet de natte ingrediënten ...

Eenpanspasta met makreel - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/eenpanspasta-met-makreel/

... Eenpanspasta met makreel Eenpansgerechten zijn super fijn: snel, makkelijk én weinig afwas. Dat is toch wat iedereen wil? Helemaal in de keuken die we nu nog hebben, zonder vaatwasser. We moeten alles met de hand afwassen, dus een paar pannen minder zijn dan meer ...