Resultaten voor hertenbiefstuk jeroen meus cantharellen

Uit de keuken van Levine: Hertenbiefstuk met portsaus

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2008/12/hertenbiefstuk-met-portsaus.html

... lieft geen margarine of bakboter uit die handige knijpflessen. Echt niet doen hoor!Hertenbiefstukjes met portsaus Recept printen4 hertenbiefstukken (± 150 gram per stuk)zout, versgemalen zwarte peper50 gram roomboter Saus:3 dl rode port (ruby)2 dl wildfond 4 takjes verse tijm2 theelepels vloeibare honingzout, versgemalen peper40 gram ijskoude roomboter, in blokjes (eventueel in de vriezer leggen)Breng de port in een steelpan aan de kook, voeg de wildfond en de takjes tijm toe en laat zachtjes tot de helft inkoken. Zet apart.Laat de hertenbiefstukken minstens een half uur op temperatuur komen. Dep ze droog met keukenpapier en wrijf ze in met zout en versgemalen peper (doe dit pas vlak voordat je ze gaat bakken). Verhit de koekenpan voor, voeg de boter toe en wacht tot het schuim grotendeels is weggetrokken. Bak de biefstukken ± 6 minuten, eerst de ene kant dan de andere kant. Haal uit de pan en verpak in aluminiumfolie.Verwijder het grootste deel van de bakboter en blus de pan af met 2 - 3 eetlepels water. Roer de aanbaksels van de bodem los. Voeg de portsaus toe, breng aan de kook en laat 2 minuten zachtjes koken. Roer de honing door de saus en breng op smaak met zout en versgemalen peper.Schenk de saus door een zeefje weer terug in de steelpan (deze stap niet overslaan). Breng de saus weer aan de kook. Haal de pan van het vuur en klop er met een garde de ijskoude klontjes boter (niet allemaal tegelijk toevoegen) door.Schep wat saus op voorverwarmde borden en leg de biefstukken (eventueel eerst in mooie plakken snijden) erop. Serveer de rest van de saus er apart bij.Eet smakelijk!NB: foto's volgen nog. Alhoewel ik dit gerecht al enkele maken gemaakt heb is er geen goede foto van te vinden in mijn fotoarchief. Geplaatst door Levine op 23:57 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: Feestdagen, Hoofdgerechten met wild ...

Hertenbiefstuk met tapenade - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/meer-groepen/leden/hertenbiefstuk-tapenade

... rsonen 0 min voorbereiden 20 min bereiden 0 min wachten waardering7.0obv 3 waarderingen HoofdgerechtVleesHollands Ingrediënten 4 hertenbiefstukken 25 g boter 2 rode uien, in partjes 50 ml cognac of medium dry sherry 100 ml bouillon 100 g tapenade van zwarte olijven 2 tomaten, in reepjes 1 eetlepel bieslook B ...

Hertenbiefstuk met vossebessen | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/hertenbiefstuk-met-vossebessen/

... nige vitaminebron voor de bewoners, groente moet van ver komen. Rendier is nog het best te vervangen door hert. Daarom vandaag hertenbiefstuk met vossebessencompote. Geen cranberry’s nemen, die zijn wranger dan vossebessen. Wie er niet aan kan komen: Ikea verkoopt v ...

Hertenbiefstuk met paksoi en knolselderijpuree - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/hertenbiefstuk/hertenbiefstuk-paksoi-knolselderijpuree

... in wachten waardering7.8obv 10 waarderingen HoofdgerechtVleesHollands Ingrediënten 1 eetlepel maïskiemolie 1 eetlepel boter 4 hertenbiefstukjes à 130 g elk 200 ml rode port 200 ml bouillon 1 paksoi, in stukken voor de puree 1 kleine knolselderij, in blokjes 500 ml melk 2 eetlepels crème fraîche Bereiden Verwarm de oven voor op 160 °C.Verwarm de olie en bo ...

Recept voor stoemp van spruiten met hertenbiefstuk | njam!

http://www.njam.tv/recepten/stoemp-van-spruiten-met-hertenbiefstuk

... Leg de puree in het midden van het bord. Leg daarop het vlees. Werk af met de vleesjus. Ingrediënten voor 4 personen 4 hertenbiefstukjes 750 gspruiten 1 kgaardappelen 20 ...

Hertenbiefstuk met Rode Portjus recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/hertenbiefstuk-rode-portjus/

... vuur en kook de spruiten ongeveer 10 minuten tot dat ze gaar zijn. Na het koken afspoelen met koud water. We gaan nu de stukjes hertenbiefstuk bakken. Verhit in een koekenpan een beetje boter en voeg de stukjes biefstuk toe als de boter mooi goudbruin wordt. Bak de biefstuk ongeveer 4 minuten lang, elke kant 2 minuten. Let op, prik niet met een vork in het vlees. Hierdoor zullen de vlees sappen uit het vlees verdwijnen waardoor de biefstuk gauw droog wordt. Wanneer de biefstuk gebakken is, laat het dan ongeveer 5 minuten rusten op een bord. Verpak het vlees met wat aluminiumfolie om het warm te houden. Maak de jus af met 50 gram ijskoude roomboter. Om de roomboter extra koud te krijgen kun je deze even in de vriezer leggen. Haal de hete jus van het vuur en roer hier langzaam de boter doorheen. Hierdoor word de saus wat dikker en romiger. Nu alle onderdelen klaar zijn is het tijd om het bord op te maken. Halveer de spruitjes en leg deze in het midden van het bord. Plaats hierover de hertenbiefstuk en maak het gerecht af met een juslepel de rode port jus. Dit gerecht is heerlijk in combinatie met onze aardappelgratin of knapperige aardappeltjes. Geniet van dit feestelijke gerecht! ...

Gordon Ramsay: hertenbiefstuk met chocoladesaus - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/hertenbiefstuk/gordon-ramsay-hertenbiefstuk-chocoladesaus

... Gordon Ramsay: hertenbiefstuk met chocoladesaus 4 personen 0 min voorbereiden 1:30 uur bereiden 0 min wachten waardering7.6obv 7 waarderingen HoofdgerechtVleesOverige keukens Ingrediënten 400 g wortels, in blokjes van 1 cm 400 g knolselderij, in blokjes van 1 cm 300 g gerookte ...

Hertenbiefstuk met saus van chocolade en aceto balsamico - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/hertenbiefstuk/hertenbiefstuk-saus-chocolade-aceto-balsamico

... min voorbereiden 25 min bereiden 0 min wachten waardering7.6obv 11 waarderingen HoofdgerechtVleesOverige keukens Ingrediënten 4 hertenbiefstukjes, van ca. 150 g elk, op kamertemperatuur 40 g boter voor de saus 100 ml aceto balsamico 1 eetlepel appelstroop 50 g pure chocolade, in stukjes 150 ml demi-glace, of wildfond Bereiden Doe de aceto balsa ...

Gratin met cantharellen in roomsaus

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/235/gratin-met-cantharellen-in-roomsaus-1

... Gratin met cantharellen in roomsaus - Heerlijk met dat goudbruine korstje! - Borstel de cantharellen schoon (niet spoelen). Verwarm de oven voor op 180°C. Zet een droge pan op een hoog vuur gedurende 3 minuten. Smelt de boter en voeg er onmiddellijk de cantharellen aan ...

Broodje met pesto en cantharellen

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/broodje-uit-de-oven-met-pesto-en-cantharellen

... Broodje uit de oven met pesto en cantharellen - Broodje uit de oven met pesto en cantharellen - Mix de ingrediënten voor de pesto in een blender of stamp ze fijn in de vijzel.Halveer de broodjes en besmeer ze met een laagje pesto.Schik er enkele plakjes geitenkaas op en ...