Resultaten voor groene koolsoep jeroen meus
Jeroen Meus - Koolsoep met aardappel en spek - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/koolsoep-met-aardappel-en-spek
... spek - Wat is er beter dan een kom warme soep na een stevige herfstwandeling? jeroen maakt vandaag een rijke soep met spitskool, groene kool, aardappelen en gegaard spek, én een toast met gestoofde groene kool, kaas en spek. - Pel de uien en de look en snijd ze fijn. Laat een klontj ...
Jeroen Meus - Driedubbel koolsoep met Poolse worst - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/driedubbel-koolsoep-met-poolse-worst
... t water aan de kook en voeg een snuif bicarbonaat toe. Kook de koolbladeren een dikke 5 minuten, tot ze beetgaar zijn en toch hun groene kleur hebben behouden. Spoel ze meteen koud. 10. Snij het stukje gerookt spek in zeer kleine gelijke stukjes. (lardons) en bak ze groudbruin krokant in een klontje boter. 11. Snij de gepocheerde koolbladeren in repen van een halve centimeter breed roer ze door de gebakken spekjes. Laat de koolrepen kort meebakken, voeg naar smaak wat zout en peper toe, versgeraspte nootmuskaat en een lepeltje maanzaad. 12. Snij de Poolse worsten in identieke rondjes. 13. Verwijder de kruidentuil (en evt. stukken spekzwoerd) en mix de soep glad met de staafmixer. Proef en voeg naar smaak voldoende zout en peper toe en wat scherpe mosterd. 14. Mix de soep nog kort en doe er de rondjes Poolse worst in. 15. Serveer in ieders bord een torentje kool met spekjes en lepel er de warme soep rond met stukjes worst. ...
Feestelijke koolsoep | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/feestelijke-koolsoep
... ee brood en strooi er wat versnipperde grison over. Schep de soep in een kom en bedek met de boterham met grison. Ingrediënten 1 groene kool 1 aardappel 1 ui 1 volledige prei 30 gr boter 1 el PH Groentebouillon peper zout 2 l water 2 dl room 150 gr grisonvlees 60 gr kruidenkaas 8 sneetjes wit brood ...
Jeroen Meus - Soep van groene kool met beenham - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/soep-van-groene-kool-met-beenham
... Soep van groene kool met beenham - groene kool of savooikool is een van de oudste koolsoorten, en volgens jeroen ook de mooiste groente die er bestaat. Hij maakt er een winterse kom soep mee, afgewerkt met fijngesneden beenham. - Verwarm de groentebouillon. Een recept ...
Italiaanse koolsoep met gehaktballetjes - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/soep/maaltijdsoep/italiaanse-koolsoep-gehaktballetjes
... Italiaanse koolsoep met gehaktballetjes 4 personen 0 min voorbereiden 30 min bereiden 0 min wachten waardering7.2obv 14 waarderingen HoofdgerechtVleesItaliaans bevat per portie450 kcal 26 g eiwit 27 g vet 27 g koolhydraten Ingrediënten 250 g rundergehakt 50 g Parmezaanse ...
Jeroen Meus - Groene pesto - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/groene-pesto
... groene pesto - Pesto is een klassieke Italiaanse smaakmaker in verschillende gerechten, maar eigenlijk vooral heerlijk om op een stukje brood te smeren. - 0. Snij of breek de harde Parmezaanse kaas in stukjes. 1. Doe de kaas, de pijnboompitten, de gepelde look en de ...
Koolsoep met aardappelen en raclette | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/koolsoep-met-aardappelen-en-raclette
... koolsoep met aardappelen en raclette - Snijd de ui, wit van prei, aardappel en savooikool fijn. Stoof aan in wat bakboter. Kook ondertussen de aardappelen in de schil. Bevochtig na 5 minuten met water en voeg de groentebouillon toe. Laat opkoken en daarna 35 minuten ...
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/hamburger-met-averbode-kaas-gestoofde-groene-kool-en-geroosterde-aardappelen
... Hamburger met Averbode-kaas, gestoofde groene kool en geroosterde aardappelen - Een lekker sappige hamburger met een al even lekkere Belgische kaas: Averbode. Deze kan zo tussen een pistolet of hamburgerbroodje, maar jeroen maakt er een volwaardige warme maaltijd ...
Jeroen Meus - Kotelet met gestoofde groene kool en mosterdpuree - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kotelet-met-gestoofde-groene-kool-en-mosterdpuree
... Kotelet met gestoofde groene kool en mosterdpuree - Met deze basisgrondstoffen – kotelet, savooikool en aardappelen – kun je heel veel kanten uit. Jeroen maakt een mosterdpuree en stooft de groene kool met sjalotten en knoflook. De koteletten bak je gewoon ...
Jeroen Meus - Curry van groene groenten - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/curry-van-groene-groenten
... Curry van groene groenten - Een knalgroene saus op basis van broccoli, rijst en groene curry, afgewerkt met knapperige, groene groenten en verse, groene kruiden. Zo lekker en zo eenvoudig! - Snijd de broccoli in roosjes en houd ze even apart. Snijd de stengel van de ...