Resultaten voor geperste kop saus
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/28/oosterse-kipspiesjes-1
... Oosterse kipspiesjes - Oosterse kip op een stokje - Maak de marinade. Meng de helft van de yoghurt met de gember, een teentje geperste knoflook, de tomatenpuree en het sap van een halve citroen. Werk het mengsel af met wat gemalen koriander en komijn. Wentel vervolgens ...
Kipsaté met pindasaus | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/kipsate-met-pindasaus
... goudbruin langs beide kanten. Voor de saus: Zet een sauspan op het vuur en laat heet worden. Doe 1 el olie in de pan en fruit de geperste look goudgeel. Doe de rode currypasta en de kokosmelk erbij en roer goed. Als de kokosmelk begint te koken, kruid met suiker en zout. Werk af met geroosterde pindanoten. Ingrediënten 2 teentjes geperste look 3 arachideolie 4 stengels gemalen citroengras ½ th lepel zout 1 suiker 1 th lepel kurkumapoeder 1 th lepel oestersaus 2 vissaus 2 geroosterde, gemalen pindanoten 400 gr kipfilet 2 th lepel rode currypasta 250 ml kokosmelk 1 th lepel suiker ...
Scampi diabolique van Sofie Dumont | VTM Koken
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/scampi-diabolique-van-sofie-dumont
... Bereiding Stoof de fijngesneden ui en geperste look aan in vetstof. Voeg de sambal oelek toe en blus met witte wijn. Doe er vervolgens de geconcasseerde tomaten, het tomatenconcentraat, visfumet en room bij. Werk af met een snuifje suiker en breng op smaak met peper en ...
Filet pur met pas de bleu en spinazie
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/filet-pur-met-blauwe-kaas-en-gecrushte-aardappelen
... bakpapier beklede bakplaat en plet voorzichtig met een vlakke onderzijde van een drinkglas.Smelt de boter en meng er de teentjes geperste look en de tijmblaadjes onder.Giet dit over de aardappelen en kruid met peper en zout. Bak ze in 25 minuten goudbruin en krokant.Snipper de ui fijn en bak samen met de geperste look glazig in boter. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Kruid met nootmuskaat peper en zout. Kruid het vlees met peper en zout. Verhit een klontje boter en weinig olijfolie in een pan. Schroei de filet pur mooi dicht aan alle kanten en draai het vuur een beetje zachter.Bak verder naar wens. Haal het vlees uit de pan dek af met zilverpapier en laat even rusten.Giet het overgebleven vet vanuit de pan weg blus met de witt ...
Pasta met kikkererwten en spinazie
https://www.prinsessenboontjes.be/post/pasta-met-kikkererwten-en-spinazie
... h ook kan verrassen. Ja echt eens uittesten.Ingrediënten:Bereidingswijze:Stoof 1 fijngesneden sjalotje in 3 el olijfolie. Voeg 2 geperste teentjes look toe, en 2 el komijn, 1 el tijm, 1 blikje ansjovis, geraspte citroenschil van een halve citroen, 1 tl zout en veel peper. Roer en stoof mee.Voeg na 3 minuten 400g (of 600g indien fan) kikkererwten toe, en 1 el bruine suiker.Bak dit 6 min ...
Pasta met Italiaanse gehaktballetjes
https://www.prinsessenboontjes.be/post/pasta-met-italiaanse-gehaktballetjes
... diënten Bereidingswijze:Voor de tomatensaus:Snij 1 grote ui, 1 sjalotje en 2 teentjes look fijn.Stoof het fijn gesneden uitje en geperste teentje knoflook 2 minuten aan in 2 el olijfolie. Voeg 1 el Italiaanse kruiden, 1 tl cayennepeper of chilipoeder toe. Bak even mee. Voeg 1 blikje van 140g tomatenpuree toe en roerbak 1 minuut mee.Voeg 1 blik tomatenstukjes (400g) toe en 1 blik water en 1 blokje runderbouillon.Laat 10 minuten koken en roer af en toe. Kruid met z+p.Bij ...
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/gebraden-hammetje-met-honing
... je het met aardappelen en een slaatje, en de volgende dag als lekker broodbeleg. Smakelijk! - Meng de honing met azijn en de geperste knoflook. Breng de marinade op smaak met peper en zout.Snijd het zwoerd van het hammetje kruiselings in tot aan het vlees. Stop de kruidnagels in het vlees en giet er de marinade over.Laat minstens 1 uur marineren. Draai het vlees rege ...
Scampi met currysaus | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/scampi-met-currysaus
... Scampi met currysaus - Zet de wok op het vuur ,laat de wok heet worden,voeg de olie toe. Als de olie begint te dampen, voeg je de geperste look toe. Laat die goudgeel bakken. Bak hierin de scampi’s 1 min. tot ze rood kleuren. Voeg de sjalot, het gemalen citroengras, ...
Kalfsgehaktballetjes chimichurri
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/gehaktballetjes-met-chimichurri
... nië. Maak je klaar voor een smaakvol avontuur met deze gehaktballetjes met chimichurri! - Meng het gehakt met de lente-ui de geperste knoflook het ei de panko en breng op smaak met peper en zout. Rol er balletjes van en zet koel weg.Maak de chimichurrisaus. Doe de kruiden rode ui chilipeper en citroensap in een blender. Maak alles fijn. Voeg het chilipoeder de olijfolie peper en zout ...
Eendenborst met sinaasappelsaus
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/131/eendenborst-met-sinaasappelsaus-1
... C. Breng het water aan de kook met de suiker. Laat, zonder te roeren, inkoken tot een lichtgekleurde stroop. Doe er de gepelde en geperste knoflook, de gevogeltefond en de specerijen bij. Laat tot de helft inkoken. Voeg er het sap van 2 sinaasappels aan toe. Laat 1 minuut doorkoken en zeef. Schil de derde sinaasappel grondig en snij de partjes tussen de vliezen uit. Snij de venkel in partjes. Frituur ...