Resultaten voor gemalen kaas emmentaler
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/kaaskroketten
... ot je een stevige roux hebt. Giet hierover de kokende melk en roer stevig door. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg die samen met de gemalen emmentaler en de eitjes toe aan het mengsel. Giet de dikke saus in een grote ovenschaal en strijk de bovenzijde glad. Snij een vel plastic folie ter grootte van de ovenschaal en leg die bovenop het beslag. Zet de schaal in de koelkast en laat minstens 5 uren opstijven. Snij nu de opgesteven basis voor de kaaskroketten in de gewenste groottes. Doe de bloem, eiwit en paneermeel in 3 verschillende schaa ...
Gegrilde aubergine met rozemarijn en kaas - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/aubergine/gegrilde-aubergine-rozemarijn-kaas
... Gegrilde aubergine met rozemarijn en kaas 4 personen 0 min voorbereiden 20 min bereiden 0 min wachten waardering7.5obv 4 waarderingen BijgerechtVegetarischFrans Ingrediënten 2 aubergines 100 ml olijfolie 1 koffielepel rozemarijn 200 g emmentaler, geraspt Bereiden Snijd ...
Hamrolletjes met selder en kruidenbechamel | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/hamrolletjes-met-selder-en-kruidenbechamel
... der de saus mengen). Kruiden met peper, zout en muskaatnoot Hak de kruiden fijn en voeg ze toe aan de bechamelsaus. Voeg 100 gram gemalen kaas toe Rol de selder in de hamsneetjes. Leg ze samen met de aardappelen in een ovenschaal. Overgiet met de bechamelsaus. Strooi er de rest van de gemalen kaas over en bak gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 195°C Ingrediënten 1 kg nieuwe aardappelen 8 sneden hesp 1 bot groene selder 1 bot witte selder laurier tijm restjes van groene kruiden (peterselie, basilicum, dille, bieslook,…) voor de bechamelsaus 75 gr ALPRO Bakken en Braden 75 gr bloem 800 ml melk 200 ml kookvocht van ...
Kaas uienquiche | met gruyère kaas - Lekker en Simpel
https://www.lekkerensimpel.com/kaas-uienquiche/
... kaas uienquiche Ook gek op hartige taarten en quiches? Probeer dan eens deze kaas uienquiche met gruyère kaas en tijm. Lekker met een salade of een kop soep. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode- en witte uien in halve ringen. Doe een klont boter ...
Recept voor supersnelle pasta met 3 kazen en venkel | njam!
http://www.njam.tv/recepten/supersnelle-pasta-met-3-kazen-en-venkel
... d het groen eraf. Snijd de knol in 2 en snijd in zeer fijne sneetjes met behulp van een snijmachine of keukenrobot. Kruid met versgemalen peper, wat citroensap en 1 eetlepel olijfolie. Stoof de venkel 5 minuten aan in een scheutje olijfolie. Rasp de emmentaler en de ...
Volkoren penne met kruidenballetjes, kaas en groentjes | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/volkoren-penne-met-kruidenballetjes-kaas-en-groentjes
... as en groentjes - Begin met het fijnsnijden van de bieslook, sjalot en kervel. Meng daarna alles onder het gehakt. Doe ook nog de gemalen beschuit en eitjes bij het mengsel. Kruid met peper en zout. Rol mooie balletjes van het gehakt en bak ze daarna in de pan in een gesmolten klontje boter. Was de prei, ...
Kaasfondue klassiek - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/fondue/kaasfondue/kaasfondue-klassiek
... - ca. 5 minuten in totaal - omdat hij anders draderig en taai wordt.Voeg het aardappelzetmeel- of maïzenapapje, ¼ theelepel gemalen witte peper en de nootmuskaat toe en laat nog 2 minuten sudderen. De fondue mag niet aan de kook komen. De fondue moet nu dik genoeg zijn om aan het brood te blijven hangen; aan tafel wordt hij dikker.Giet de kaasfondue in een voorverwarmde fonduepan en serveer direct. Extra benodigd Fonduepan VariatietipsDe mildste kaasfondue wordt alleen van emmentaler gemaakt. Gebruik voor een medium smaak de helft emmentaler en de helft Gruyère. Nog sterker is een mengsel van 1/3 emmentaler en 2/3 Gruyère. De sterkste fondue wordt met alleen met belegen Gruyère gemaakt. Hier zijn andere bekende Zwitserse variaties.Jura: hak 2 lente-uitjes fijn en fruit ze in 15 g boter, voeg de wijn toe en volg verder het recept boven.Vaud: hak 2 teentjes knoflook fijn, voeg samen met de wijn toe en volg verder het recept boven.Appenzell: gebruik cider in plaats van wijn en gebruik geraspte Appenzeller en Fribour ...
Croque madame met een koolrabisalade | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/croque-madame-met-een-koolrabisalade
... portie kaas en hesp. Sluit af met een sneetje brood. Bedek het ovenrooster met bakpapier. Leg er de croque monsieurs op. Verdeel gemalen kaas over de croques. Zet de oven op 200 graden Celsius en plaats het rooster met de croques in de oven. Warm een pan met olijfolie op. Breek en bak de eitjes in de pan. Verhoog de oven naar 250 graden Celsius, als de kaas is gesmolten en zet nog twee minuten op grillstand. Leg wat koolrabisalade en in sneetjes gesneden tomaten op een bord. Plaats een croque op het bord. Werk af met het spiegelei en ketchup. Ingrediënten 1 ovaal zuurdesembrood (ongesneden) 8 sneetjes jonge kaas 8 sneetjes beenham 4 eieren boter 100 g gemalen kaas (bv. Emmentaler) peper zeezout voor het koolrabislaatje 1 koolrabi 1 Granny Smith appel 2 el yoghurt 2 tomaten peper zeezout ketchup ...
Heerlijk aperitieven: notenballetjes met geitenkaas en chilidipsaus | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/heerlijk-aperitieven-notenballetjes-met-geitenkaas-en-chilidipsaus
... iken! Hak de noten fijn. Pel en snij de rode ui zeer fijn. Hak ook de peterselie fijn. Meng de noten met de fijngesneden rode ui, gemalen kaas, geitenkaas, eitjes, peterselie. Kruid met peper en zout. Voeg het paneermeel toe. Meng goed. Is het niet stevig genoeg? Voeg dan nog wat toe. Dit hangt af van de grootte van de eitjes of de soort geitenkaas. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het deeg in porties en rol tot balletjes ter grootte van een kleine pingpongbal. Leg op wat bakpapier of een bakmatje op een bakplaat. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Meng ondertussen de mayonaise met de pikante chilisaus. Ser ...
Tortilla met kruidenkaas | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/tortilla-met-kruidenkaas
... Tortilla met kruidenkaas - Stoof de spinazie aan met wat gehakte look in een beetje boter. Beleg de tortilla met achtereenvolgens gemalen kaas, ham, spinazie, kruidenkaasje, ham en gemalen kaas. Leg er een andere tortilla bovenop en druk goed aan. Bak gedurende 3 minuten ...