Resultaten voor geklaarde boter maken
Pasta met asperges, oesterzwam en truffel | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/pasta-met-asperges-oesterzwam-en-truffel
... een goede scheut wijn in een pan en voeg wat tijm en laurier toe. Schil de asperges en snij ze in stukjes. Bak ze vervolgens in geklaarde boter met peper en zout. Voeg de room en nog wat peper en zout toe aan de saus. Trek de oesterzwam met de hand in reepjes en bak ze aan in geklaarde boter. Kruid met peper en zout. Kook de pasta gaar in zout water. Meng ondertussen de asperges en oesterzwammen onder de saus. Voeg de dille toe. Giet de pasta a ...
Kalfsoester met gebakken asperges - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/kalfsoester/kalfsoester-gebakken-asperges
... 2 witte asperges, geschild 12 groene asperges, geschild 200 ml kippenjus voor de mousseline 4 eierdooiers 100 ml witte wijn 100 g geklaarde boter 100 ml tomatenketchup 10 g gehakte dragon Bereiden Bak de kalfsoesters aan in een koekenpan in de gesmolten boter. Haal ze uit de pan en gaar ze verder naar believen in een voorverwarmde oven van 180 °C.Bak in dezelfde pan de in stukjes gesneden asperges. Werk af met de kippenjus.Maak de mousseline: klop de eierdooiers schuim ...
Duinasperges ‘à la flamande’ met grijze garnalen | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/duinasperges-la-flamande-met-grijze-garnalen
... ijk omdat eieren de smaak van de asperges in het water opnemen. Pel de eieren en plet ze met een vork. Doe er per ei een eetlepel geklaarde boter en een eetlepel gesnipperde bieslook bij en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Snijd de asperges in drie à vier stukken. Leg op de borden eerst het geplette ei, daarover de asperges en bestrooi met de garnalen. Ingrediënten peper nootmuskaat 200 gr geklaarde boter 16 witte asperges 200 gr gepelde garnalen 1 bos fijngesnipperde ...
Hopscheuten met mousselinesaus | Hobbykok van Vlaanderen
https://koken.vtm.be/de-beste-hobbykok-van-vlaanderen/recept/hopscheuten-met-mousselinesaus
... uten met mousselinesaus - Laat een flesje Hopus tot de helft reduceren. Voeg 2 eierdooiers toe en klop op een zacht vuurtje. Voeg geklaarde boter en wat citroen toe, meng tot een mousselinesaus. Neem een klein kookpannetje en vul dit met water en citroensap, zet op een zacht ...
Risotto uit de Alpen | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/risotto-uit-de-alpen
... an van het vuur als de rijst gaar is en roer er de ricotta onder. Snij kleine kubusjes van oud brood (zonder korst) en bak aan in geklaarde boter. Serveer met de risotto. Werk af met tijm en bieslook. Ingrediënten 250 gr Carnaroli del Pavese Gran Riserva risottorijst 1 l vleesbouillon 1 glas witte wijn 1 ajuin, fijngesnipperd 100 gr boter 1 klontje geklaarde boter 100 gr ricotta tijm bieslook 50 gr wilde babyspinazie ...
Recept voor knapperige rösti met spekblokjes | njam!
http://www.njam.tv/recepten/knapperige-roesti-met-spekblokjes
... s door de handdoek ‘uit te wringen’. bak de rösti: Kruid de frietjes met versgemalen zwarte peper en zout. Smelt een klontje geklaarde boter in een pan en leg hierin een flinke hand aardappelfrietjes. Strooi hierover enkele spekblokjes en bak de rosti goudbruin aan beide kanten. Ingrediënten voor 4 stuks 2 zetmeelrijke aardappelen (Désirée) 1 klontje geklaarde boter 50 gfijngesneden spekblokjes versgemalen zwarte peper - zout extra: rasp / mandoline ...
Lamsbout met 'Anna' aardappelen | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/lamsbout-met-anna-aardappelen
... Lamsbout met 'Anna' aardappelen - Verwarm de oven voor op 190°C. Laat de boter op een zeer zacht vuur smelten om geklaarde boter te bekomen voor de ‘Anna’ aardappelen. Vet een ovenschaal in met boter. Maak kleine inkepingen in de lamsbout en vul op met de look, rozemarijn ...
Grijze garnalen met grondwitloof uit Kampenhout en Rodenbach Grand Cru | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/grijze-garnalen-met-grondwitloof-uit-kampenhout-en-rodenbach-grand-cru
... ousselinesaus: meng de eierdooiers met peper, zout en een scheut Rodenbach. Klop deze massa op tot ze licht schuimend is. Voeg de geklaarde boter hier beetje bij beetje aan toe. Afwerking: Meng de grijze garnalen, de blaadjes grondwitloof en de bloedsinaasappelen. Voegde crumble van walnoot toe en werk af met enkele druppels mousselinesaus. Ingrediënten 500 gr ongepelde garnalen 4 stronken grondwitloof 4 bloedsinaasappelen 100 gr walnoten Mousseline met Rodenbach 2 eieredooiers 1 flesje Rodenbach Grand Cru 200 ...
Poperingse hopscheuten met gepocheerd ei, sabayon van Pier Kloeffe bier | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/poperingse-hopscheuten-met-gepocheerd-ei-sabayon-van-pier-kloeffe-bier
... e eierdooiers op het vuur krachtig op met 25 cl bier, tot je de bodem van de pan ziet. Doe er dan, al kloppend, druppelsgewijs de geklaarde lauwe boter bij. Pocheer de eieren in wat water met een scheut azijn. Kook de hopscheuten beetgaar in een kop water gemengd met een kop kippenbouillon. Meng de scheuten met de sabayon en leg er een gepocheerd ei op. Kruid met p ...
https://koken.vtm.be/masterchef/recept/crepe-souffle
... Crêpe soufflé - Maak het pannenkoekenbeslag: meng de bloem, suiker, zout, eieren en melk. Voeg wat geklaarde boter toe en meng goed. Bak flensjes in een licht ingevette pan. Meng de puree van sinaasappelzestes, Grand Marnier en een beetje banketbakkersroom samen tot een ...