Resultaten voor fricassee
Rode poon en escargots in vleessaus
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/fricassee-van-rode-poon-en-escargots-in-een-vleessausje
... fricassee van rode poon en escargots in een vleessausje - fricassee van rode poon en escargots in een vleessausje - Snijd de knolselder en de groene kool in fijne schijfjes met een diameter van ongeveer 4 cm.Smelt boter in een anti-aanbakpan. Sauteer de knolselder en de ...
Fricassee met witbier, bloemkool, champignons en krieltjes | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/fricassee-met-witbier-bloemkool-champignons-en-krieltjes
... ze in blokjes. Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water. Meng ze met de resterende boter en de kervel. Bind de fricassee met maïzena. Voeg de champignons, de bloemkool en de tomatenblokjes bij het vlees. Voeg naar smaak peper en zout toe. Serveer samen met de aardappelen in diepe borden. Ingrediënten 600 gr kalfsstoofvlees (van de borst, hals of schouder versgemalen peper & grof zout 4,5 dl lichte rundbouillon 1 flesje witbier 3 teentjes knoflook 1 tomaat 100 gr champignons een halve bloemkool 1 kruidentuiltje van peterselie, tijm en laurier 2 el gehakte kervel 500 gr krielaardappelen 1 el maïzena 150 gr boter ...
Jeroen Meus - Fricassee van konijn met kroketten - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/fricassee-van-konijn-met-kroketten
... fricassee van konijn met kroketten - Jeroen maakte al eens een smeuïge kalfsfricassee met verse zilveruitjes. Maar ook met mager konijnenvlees kan je een geweldig lekker resultaat bekomen. Vraag je beenhouwer om de konijnenbouten te ontbenen, dat bespaart jou later wat ...
Jeroen Meus - Fricassee van kalfstong met asperges en champignons - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/fricassee-van-kalfstong-met-asperges-en-champignons
... met peper en zout.Snijd de kopjes van de asperges en hou ze apart. Snijd de rest van de asperges in stukken en voeg ze toe aan de fricassee.Giet de aardappelen af en voeg er een dooier, een scheut melk en een klont boter aan toe. Kruid met peper, zout en muskaatnoot en ga er met een pureestamper door tot je een smeuïge puree hebt. Snijd de kervel fijn en meng hem onder de puree.Schep een lepel kervelpuree op een bord, schep er wat fricassee bij en werk af met een schijfje citroen. ...
Hobbykok Pluis: Kalkoen fricassee
http://hobbykokpluis.blogspot.be/2011/04/kalkoen-fricassee.html
... Kalkoen fricassee Ingrediënten: 400 g kalkoenfilet, in reepjes 50 g boter 2 sjalotten, gesnipperd 1 teen knoflook, fijngesneden 1 bakje champignons (250 g), in kwarten 2 el bloem 150 ml droge witte wijn (bijv. chardonnay) 1 flesje kookroom (250 ml) Bereiden: 1. Bestrooi ...
Jeroen Meus - Fricassee van kip met lentegroentjes - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/fricassee-van-kip-met-lentegroentjes
... e ver zoeken. Met een smakelijke kip, een selectie van seizoensgroenten, wat verse bouillon en kruiden zet je deze licht gebonden fricassee op tafel. - 0. Ontdooi een portie verse kippenbouillon of maak een keteltje verse bouillon. 1. Ontbeen de kip of gebruik op voorhand versneden kippenvlees. (filet, bouten) Voor wie het graag zelf doet: Maak langs beide zijden een insnijding tussen de bout en de romp van de kip. Trek de bouten los. Snij langsheen het borstbeen en maak de ...
Jeroen Meus - Kalfsfricassee met champignons en zilveruitjes - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalfsfricassee-met-champignons-en-zilveruitjes
... Kalfsfricassee met champignons en zilveruitjes - Er gaat niks boven een smeuïge kalfsfricassee met malse stukjes vlees, gehaktballetjes en gebakken paddenstoelen. De verse zilveruitjes maken het helemaal af. Probeer te werken met een zelfgemaakte bouillon, want die is ...
https://koken.vtm.be/recept/kalfsfricassee
... Kalfsfricassee - Zet een pan met een dikke bodem op het vuur en smelt hierin de boter. Als ze hazelnootbruin is mag je er het vlees in aanbakken. Begin niet onmiddellijk het vlees te draaien, geef het vlees de tijd om te bruinen (zo kan het niet beginnen koken). Wacht dus ...
Gordon Ramsay: parelhoen met erwten-slafricassee - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/kip-gevogelte/parelhoen/gordon-ramsay-parelhoen-erwten-slafricassee
... Gordon Ramsay: parelhoen met erwten-slafricassee 4 personen 0 min voorbereiden 20 min bereiden 0 min wachten waardering7.5obv 2 waarderingen HoofdgerechtGevogelteFrans Ingrediënten 4 parelhoenfilets, met vel, ca. 130 g per stuk 1½ eetlepel olijfolie enkele takjes tijm ...
Jeroen Meus - Varkensspiering met fricassee van aardappel, ui, erwten en spek - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkensspiering-met-fricassee-van-aardappel-ui-erwten-en-spek
... Varkensspiering met fricassee van aardappel, ui, erwten en spek - Spiering is een stuk varkensvlees dat bij Jeroen in een hoge schuif ligt. Het is geen duur vlees, en het staat waarschijnlijk niet chic om het op de feesttafel te zetten, maar voor hem is zo’n lap gebakken ...