Resultaten voor court de bouillon
https://koken.vtm.be/recept/court-bouillon
... Court-bouillon - Breng het water aan de kook en voeg de grof gehakte groenten, kruidentuil, zout en peper toe. Laat een 3-tal minuten koken en voeg dan het te garen product toe. Ingrediënten 3 l water 1 prei 1½ selderijstengel 3 wortelen kruidentuil 2 th lepel zout ...
Recept voor gepocheerde tarbot met mousselinesaus | njam!
http://www.njam.tv/recepten/gepocheerde-tarbot-met-mousselinesaus
... bereiden: pocheer de tarbot: Maak een court-bouillon. Neem hiervoor een grote pot gevuld met water. Doe alle ingrediënten voor de court-bouillon erbij, breng zachtjes aan de kook en laat 10 minuten trekken. Pocheer de vismoten gaar in de bouillon. Zorg ervoor dat ...
Recept voor ragout van wulken en paddestoelen | njam!
http://www.njam.tv/recepten/ragout-van-wulken-en-paddestoelen
... bereiden: Spoel de wulken goed onder koud stromend water. Breng de ingrediënten voor de court bouillon aan de kook en laat ca. 10 min. trekken. Voeg de wulken toe en laat op een zacht vuur 20-25 min. sudderen. Bak de paddestoelen in de boter en pers het teentje ...
Recept voor kreeft met pernodboter en een venkelslaatje | njam!
http://www.njam.tv/recepten/kreeft-met-pernodboter-en-een-venkelslaatje
... maak court-bouillon: Snijd alle groenten voor de bouillon en meng alles samen, behalve de wijn. Laat de bouillon een half uur goed doorkoken onder een deksel. Voeg de wijn toe en laat de bouillon op een laag vuurtje tegen het kookpunt aanzweven. kook de kreeften: Kook ...
Recept voor stoofpotje met kreeft en wintergroenten | njam!
http://www.njam.tv/recepten/stoofpotje-met-kreeft-en-wintergroenten
... bereiden: van tevoren: Laat de witte bonen 1 nachtje weken in koud water. maak de court bouillon: Neem een grote pot waarin de kreeften helemaal passen en vul met koud water. Doe alle ingrediënten erbij en breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 10 minuten ...
Jeroen Meus - Gepocheerde rogvleugel en geplette aardappel met selder - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gepocheerde-rogvleugel-en-geplette-aardappel-met-selder
... oe en een steranijs. Vul aan met enkele takjes tijm, laurierbladeren en een snuif zout. 4. Zet het deksel op de pot en breng deze court-bouillon zacht aan de kook. Hou de temperatuur tegen het kookpunt en laat de bouillon maar pruttelen. 5. Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. 6. Kruid de stukken rogvleugel met een beetje peper van de molen. Leg ze in de court-bouillon en zet het deksel gekanteld op de pot. Pocheer de vis gedurende zo’n 10 tot 12 minuten. 7. Pluk tussendoor de steeltjes van de grote kappers en hak de bloemknopjes fijn. (Of gebruik je vertrouwde kleine kappers.) 8. Schep de stukken rogvleugel uit de pot en zet ze even opzij. Vis ook de uitgekookte takjes tijm, de laurierbaadjes en het steranijs uit de bouillon. 9. Spoel de takjes lavas en snipper het kruid met een intense seldersmaak fijn. 10. Doe de warme aardappelen in een pot. Voeg ook de snippers lavas en de gehakte kappertjes toe. 11. Gebruik een schuimspaan om de stukjes selder uit de bouillon te scheppen. Doe de gare groente bij de aardappel ...
Oosterscheldekreeft met lentegroenten | VTM Koken
https://koken.vtm.be/masterchef/recept/oosterscheldekreeft-met-lentegroenten
... ppebouillon toe samen met peper en zout. Voeg de groentjes apart toe in functie van gaartijd, in dit geval tot beetgaar. Breng de court bouillon aan de kook. Dompel de kreeft er in één keer helemaal in onder en laat 2 minuten koken. Haal de kreeft uit het water en verwijder de staart. Leg de poten terug in de pot en laat nog 5 minuten koken. Haal het vlees ...
Recept voor rog op 2 wijzen | njam!
http://www.njam.tv/recepten/rog-op-2-wijzen
... al er wat grof zout over. bereidingswijze 2: Breng water aan de kook, voeg de groenten en het bouquet garni toe. Leg de rog in de court-bouillon en laat zachtjes pocheren. Draai de rog na enkele minuten om in het pocheervocht. Warm in een pan de boter en sjalot op, laat rustig aanstoven. Blus de sjalotjes met een scheutje witte wijn en laat even inkoken. Roer de boter onder de sjalotjes en houd warm op een zacht vuur. Werk de botersaus af met wat pocheervocht. Leg de graanmosterd en 1 el kappertjes in een pan, zeef de saus erboven. Meng alles zacht door elkaar. Haal de rog uit het pocheervocht en serveer met de mosterd-kappertjes saus en wat grof gemalen zeezout. serveren: Lekker met een gekookte aardappel. (voor meer recepten van Johan Segers: klik hier) Ingrediënten voor 2 personen 2 rogvleugels voor ...
Jeroen Meus - Brochette van merguez met een tomaten- en couscoussalade - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/brochette-van-merguez-met-een-tomaten-en-couscoussalade
... oelen. de couscous Breng het water aan de kook in een kookpot. Doe er kurkuma, kippenkruiden en currypoeder bij. Dat heet een ‘court bouillon’. Giet de court bouillon over de couscous en laat wellen. de tomatensalade Pel de sjalotten en snijd ze in fijne ringen. Doe ze in een kom met een scheut rode wijnazijn. Snijd de tomaten in plakjes, kwartjes en blokjes. Meng ze met en scheut olijfolie en kruid met peper en zout. Halveer de kerstomaten en doe ze bij de rest van de tomaten. Snipper de bieslook en meng door de tomaten. de brochettes Verwarm de barbecue voor. Pel de rode ui en snijd hem in grote stukken. Schil de paprika, verwijder zaden en zaadlijsten en snijd hem in stukken. Snijd de worstjes in stukken. Steek afwisselend ui, paprika en merguez op spiesen en wrijf ze in met olijfolie. Bak de brochettes op de barbecue. Afwerken en serveren Meng de couscous met de tomatensalade en breng op smaak met wat rode wijnazijn. Serveer de brochettes met de tomaten- en couscoussalade en de koude saus. ...
Recepten - Noordzeekrab met appel en venkel
http://www.lekkervanbijons.be/recept/Noordzeekrab_met_appel_en_venkel
... Bereidingswijze Maak een court-bouillon: laat ui, selder, tijm, laurier, peper en zout gedurende een kwartier koken in ruim water. Voeg dan de krabben toe. Zet het vuur lager en laat een kwartier zacht pocheren (niet laten koken!). Laat de krabben afkoelen in het ...