Resultaten voor kip saute marengo
https://koken.vtm.be/recept/kip-marengo
... kip marengo - Kruid de kippenblokjes en bak ze aan in olijfolie. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Bak vervolgens de ui, knoflook en champignons. Doe de tomatenpuree en de wijn erbij. Laat dit al roerend tot de helft inkoken. Doe de kip terug in de pan met de ...
Jeroen Meus - Napoleons ‘kip Marengo’ - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/napoleons-kip-marengo
... Napoleons ‘kip Marengo’ - Een gerecht met een verhaal smaakt meestal eens zo lekker, hoewel het hier allemaal te maken heeft met een bloederig slagveld. kip marengo is een stoofpot, vernoemd naar de Slag bij marengo in 1800, waar Napoleon de Oostenrijkers versloeg. ...
Uit de keuken van Levine: Romige pasta met kip uit de Instant Pot
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2020/06/romige-pasta-met-kip-uit-de-instant-pot.html
... Romige pasta met kip uit de Instant Pot Mijn echtgenoot zeurt al heel lang om macaroni. Het helpt niet als ik zeg dat andere soorten pasta van hetzelfde deeg zijn gemaakt en alleen een andere vorm hebben. Nee, hij wil macaroni. Het liefst zoals zijn moeder dat vroeger ...
Uit de keuken van Levine: Romige pasta met kip uit de Instant Pot
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2020/06/romige-pasta-met-kip-uit-de-instant-pot.html
... Romige pasta met kip uit de Instant Pot Mijn echtgenoot zeurt al heel lang om macaroni. Het helpt niet als ik zeg dat andere soorten pasta van hetzelfde deeg zijn gemaakt en alleen een andere vorm hebben. Nee, hij wil macaroni. Het liefst zoals zijn moeder dat vroeger ...
http://www.lekkervanbijons.be/recept/Kalfsvlees_Marengo
... Bereidingswijze Kruid het kalfsvlees met peper en zout en schroei het dicht in boter en olie, half om half. Snipper intussen de ui en doe die bij het vlees. Strooi er de bloem overheen en laat even doorbakken om de bloemsmaak te elimineren. Blus met de witte wijn ...
Uit de keuken van Levine: Indian Butter Chicken uit de Instant Pot
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2018/01/indian-butter-chicken-uit-de-instant-pot.html
... n pan op het fornuis maken. Restje over? Dit gerecht laat zich prima invriezen. Indian Butter Chicken uit de Instant Pot 900 gram kippendijfilet, in stukjes 110 gram roomboter 1 grote ui, fijngesnipperd 5 teentjes knoflook, fijngesnipperd 2 theelepels garam masala 1 theelepel cayennepeper of chilivlokken (of minder of meer naar smaak) 2 theelepels kerriepoeder 1 theelepel komijnpoeder/djinten 2 theelepels verse gember, geraspt of klein gesneden zout naar smaak 140 gram tomatenpuree 1 blik kokosmelk 240 ml kippenbouillon 2 eetlepels maïzena + 1 eetlepel water verse koriander of platte peterselie voor garnering Basmati rijst voor erbij Zet de Instant Pot aan, druk op Sauté en zet de temperatuur op More. Doe de boter in de pan en laat smelten. Voeg de ui toe en laat al omroerend glazig worden. Voeg na enkele minuten de knoflook toe en bak even mee. Voeg de kruiden toe en daarna de kokosmelk, de bouillon en de tomatenpuree. Roer met een garde goed door elkaar. Voeg de kip toe en roer weer door elkaar. Druk op Keep Warm/Cancel om het Sauté programma te stoppen en doe het deksel op de pan. Zet het ventiel op Sealing. Druk op Poultry en stel 15 m ...
Uit de keuken van Levine: Indian Butter Chicken uit de Instant Pot
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2018/01/indian-butter-chicken-uit-de-instant-pot.html
... n pan op het fornuis maken. Restje over? Dit gerecht laat zich prima invriezen. Indian Butter Chicken uit de Instant Pot 900 gram kippendijfilet, in stukjes 110 gram roomboter 1 grote ui, fijngesnipperd 5 teentjes knoflook, fijngesnipperd 2 theelepels garam masala 1 theelepel cayennepeper of chilivlokken (of minder of meer naar smaak) 2 theelepels kerriepoeder 1 theelepel komijnpoeder/djinten 2 theelepels verse gember, geraspt of klein gesneden zout naar smaak 140 gram tomatenpuree 1 blik kokosmelk 240 ml kippenbouillon 2 eetlepels maïzena + 1 eetlepel water verse koriander of platte peterselie voor garnering Basmati rijst voor erbij Zet de Instant Pot aan, druk op Sauté en zet de temperatuur op More. Doe de boter in de pan en laat smelten. Voeg de ui toe en laat al omroerend glazig worden. Voeg na enkele minuten de knoflook toe en bak even mee. Voeg de kruiden toe en daarna de kokosmelk, de bouillon en de tomatenpuree. Roer met een garde goed door elkaar. Voeg de kip toe en roer weer door elkaar. Druk op Keep Warm/Cancel om het Sauté programma te stoppen en doe het deksel op de pan. Zet het ventiel op Sealing. Druk op Poultry en stel 15 m ...
Uit de keuken van Levine: Goulash uit de Pressure Cooker (IP of CPE)
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2019/10/goulash-uit-de-pressure-cooker-ip-of-cpe.html
... Goulash uit de Pressure Cooker (IP of CPE) Dit recept heb ik al vaak gemaakt. Iedere keer smullen wij er weer van. Ik heb de goulash dit keer niet in de Instant Pot gemaakt maar in de Crockpot Express. De Crockpot Express is net als de Instant Pot een elektrische ...
Uit de keuken van Levine: Goulash uit de Pressure Cooker (IP of CPE)
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2019/10/goulash-uit-de-pressure-cooker-ip-of-cpe.html
... Goulash uit de Pressure Cooker (IP of CPE) Dit recept heb ik al vaak gemaakt. Iedere keer smullen wij er weer van. Ik heb de goulash dit keer niet in de Instant Pot gemaakt maar in de Crockpot Express. De Crockpot Express is net als de Instant Pot een elektrische ...
Uit de keuken van Levine: Chicken Tikka Masala
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2019/09/chicken-tikka-masala.html
... epel gerookt paprikapoeder 8 gram garam masala 8 gram verse gember, geraspt 360 gram gezeefde tomaten 45 gram tomatenpuree 120 ml kippenbouillon Kip: 30 ml olijfolie 680 gram kippendijen, in stukjes 1 grote ui, gesnipperd 120 ml kippenbouillon Verder: 6 gram garam masala 120 ml slagroom koriander of platte peterselie, fijngehakt Meng alle ingrediënten voor de saus in een schaal en zet apart. Zet de Instant Pot aan, druk op Sauté en zet de temperatuur op More. Wacht totdat Hot op het display verschijnt. Voeg de olijfolie toe, laat even heet worden. Bak de stukjes kip in twee gedeelten enkele minuten rondom aan. Haal de kip uit de pan en zet even apart. Voeg de ui toe en bak al omscheppend ± 3 minuten. Voeg de kippenbouillon toe en schraap met een houten lepel de aanbaksels van de bodem los. Voeg de saus en de kip toe en roer door elkaar. Druk op Keep Warm/Cancel om het Sauté programma te stoppen en doe het deksel op de pan. Zet het ventiel op Sealing. Druk op Poultry en stel 15 minuten high pressure in. Draai het ventiel naar Venting en laat de stoom ontsnappen. De druk is eraf als het pinnetje naar beneden valt. Open het deksel, druk op Keep Warm/Cancel om het warmhoud programma te stoppen en druk vervolgens op Sauté. Voeg de garam masala toe en laat de saus al roerend nog ± 5 minuten sudderen en iets dikker worden. Roer de slagroom erdoor en laat het mengsel nog ± 2 minuten pruttelen. Schep rijst in de borden en verdeel de de kip met saus erover. Garneer met de koriander of platte peterselie. Volkoren Basmatirijst in de IP koken: Spoel 400 gram rijst in een zeef onder de kraan af. Giet 500 gram water in de binnenpot en doe de rijst en zout naar smaak erbij. Druk op Manual en stel 17 minuten high pressure in. Laat als het programma is afgelopen de druk 5 minuten uit zichzelf dalen en draai dan het ventiel naar Venting. De druk is eraf als het pinnetje naast het ventiel naar beneden valt. Let op: witte basmatirijst heeft een kortere kooktijd. Dit artikel bevat een affiliatielink. Als je via deze link het boek bij Bol.com bestelt, krijg ik een kleine commissie. ...