Resultaten voor eieren vlaai

Oost-Vlaamse vlaai

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/560/oost-vlaamse-vlaai-560

... Oost-Vlaamse vlaai - Elke regio heeft zo zijn eigen vlaai, geniet van deze Oost-Vlaamse versie - Verkruimel de honingkoek en de beschuiten. Verwarm de oven voor op 175°C. Vermeng de verkruimelde honingkoek en beschuit samen in een pan en doe er ook de suiker ...

Limburgse vlaai

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/561/limburgse-vlaai

... Limburgse vlaai - Een typisch Limburgs dessert: vlaai met abrikozen - Verwarm de oven voor op 190°C. Zeef de bloem en maak in het midden een kuiltje. Verbrokkel de gist in de lauwe melk en giet het papje erin. Kneed er meteen wat bloem door. Voeg er de suiker ...

Brusselse vlaai

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/562/brusselse-vlaai

... Brusselse vlaai - Recept voor Brusselse vlaai: heerlijk met die kriekjes - Verwarm de oven voor op 190°C. Zeef de bloem, maak in het midden een kuiltje. Verbrokkel de gist in de melk en giet het papje erin. Kneed er wat bloem door. Voeg de suiker en de boter ...

Jeroen Meus - Aalsterse vlaaien - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aalsterse-vlaaien

... tot een dikke broodbrij. 9. Doe het mengsel in de mengkom van de keukenmachine. 10. Voeg er donkerbruine suiker, kristalsuiker en eieren aan toe en laat de keukenmachine geruime tijd draaien. 11. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem. 12. Giet het beslag in de taartvorm en bak 1,5 uur in de oven. 13. Haal de vlaai uit de oven en laat ze afkoelen. Je kunt de vlaai uit de vorm halen, maar traditioneel wordt hij in de vorm in stukken gesneden. ...

Droge vlaai | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/droge-vlaai

... Droge vlaai - Voeg de bloem, de vanillesuiker, vanillebloem en de helft van de suiker samen. Klop de eieren, samen met de andere helft van de suiker wit. Meng dit met de garde goed door de bloem. Zorg ervoor dat de boter goed mals is. Verwarm ze eventueel een beetje ...

Uit de keuken van Levine: Tijd voor appelvlaai

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2010/03/tijd-voor-appelvlaai.html

... Tijd voor appelvlaai Mijn dag stond vandaag in het teken van artsen, onderzoeken, een grote naald en uitslagen. Een vervelende dag, maar gelukkig met een goede afloop. Dat moet natuurlijk gevierd worden. Eenmaal weer thuis ben ik de keuken ingedoken om iets lekkers te ...

Jeroen Meus - Zonderlinge vlaai - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zonderlinge-vlaai

... oven voor op 175°C.Maal de amandelen fijn tot poeder in een blender of gebruik amandelpoeder dat je in de winkel koopt.Kluts de eieren los in een kom.Haal de vanillepeul uit de rijstpap en meng de rijstpap met de pudding.Voeg een scheutje rozenwater, het amandelpoeder en de suiker toe.Doe ook de losgeklutste eieren erbij en meng alles tot een mooi beslag.Boter de taartvorm in en bestuif met bloem. Stort het beslag in de taartvorm en bak de taart gedurende 30 minuten op 175°C.Schil de appels en snijd ze in blokjes.Smelt een klont boter in een pan en stoof de stukjes appel aan.Rasp er de gember bij en voeg de kaneel en de suiker toe. Laat het appelmengsel garen tot compote. Voeg tenslotte nog een scheutje verjus toe en laat afkoelen.Haal de taart uit de oven en laat afkoelen. Bestuif de taart met een laagje bloemsuiker.Serveer een stuk zonderlinge vlaai met een lepel verse appelcompote. Smakelijk! ...

Aalsterse vlaai | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/aalsterse-vlaai

... Aalsterse vlaai - Verbrokkel de speculaas en peperkoek in een kom. Voeg de suiker en de melk toe. Laat dit even weken en roer dan goed door met een garde. Zet een kookpot op een middelmatig vuur en giet alles erin. Roer heel goed door tot er een binding ontstaat. Doe ...

Jeroen Meus - Potsocker vlaai - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/potsocker-vlaai

... Potsocker vlaai - Jeroen groeide op met heerlijke vlaai dankzij zijn familie in Limburg. Hij toont dan ook graag hoe je een fantastische ‘knobbelkesvlaai’ of potsocker vlaai kan bereiden.   - Verwarm de oven voor tot 175 °C.Verwarm de melk in ...

Rijstevlaai met kersen - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/rijst/meer-rijst/rijstevlaai-kersen

... rediënten 1 pot kersen op sap 250 ml slagroom 100 g dessertrijst 50 g suiker 2 theelepels citroenrasp 2 theelepels koekkruiden 2 eieren 1 blikje gekoeld croissantdeeg poedersuiker Voorbereiden Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereiden Meet het sap van de kersen af en vul het met slagroom tot een halve liter aan. Breng de rijst met het sap/roommengsel al roerend aan de kook. Laat de rijst 12 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door. ...