Resultaten voor duxelle

Jeroen Meus - Kastanje-aardpeersoep en een toast met duxelle - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kastanje-aardpeersoep-en-een-toast-met-duxelle

... Kastanje-aardpeersoep en een toast met duxelle - Een gezonde soep met aardpeer en gekonfijte kastanjes wordt een volwaardige maaltijd als je er een toast met duxelle bij serveert. - 0. Verwarm de bouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier. 1. ...

Jeroen Meus - Champignonsoep en gegrilde wrap met duxelle, hazelnoot en feta - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/champignonsoep-en-gegrilde-wrap-met-duxelle-hazelnoot-en-feta

... Champignonsoep en gegrilde wrap met duxelle, hazelnoot en feta - Om de start van de lente vieren, maakt Jeroen een stevige pot champignonsoep. Hij maakt er ineens een volwaardige maaltijd van door er ook een gegrilde wrap met duxelle van champignons, geroosterde hazelnoot ...

Jeroen Meus - Cannelloni met champignons, spinazie en tomaat - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/cannelloni-met-champignons-spinazie-en-tomaat

... ni met champignons, spinazie en tomaat - Een heerlijke vegetarische pastaschotel met spinazie en cannelloni gevuld met een romige duxelle van champignons. Daarover gaat een rijke tomatensaus. Comfortfood voor een doordeweekse dag! - De saus Verwarm een flinke scheut olijfolie in een ...

Jeroen Meus - Parelhoen 'Kiev' met gebakken aardappelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/parelhoen-kiev-met-gebakken-aardappelen

... ;Kiev' met gebakken aardappelen - Dit is een klassieke bereiding waarbij de parelhoen opgevuld wordt met kruidenboter en een duxelle van champignons. Daar geeft Jeroen nieuwe patatjes bij die hij roostert in de oven. Ideaal om studenten die in de blok zitten eens te verwen ...

Gepocheerd eitje met truffelsaus en gekonfijte kabeljauw | VTM Koken

https://koken.vtm.be/masterchef/recept/gepocheerd-eitje-met-truffelsaus-en-gekonfijte-kabeljauw

... epocheerde ei. Dit afwerken met een crumble van gedroogde ui en spekjes. Daarnaast de gekonfijte kabeljauw schikken met daarop de duxelle. Verder het bord afwerken met affilla cress en een julienne en plakjes van zomertruffel. Ingrediënten jus van truffel zomertruffel rozemarijn teentjes look zeezout kabeljauwfilet oesters gehakte peterselie gehakte sjalot Parijse champignons snuifje suiker olijfolie witte uien eieren xeresazijn room boter affilla cress ...

Jeroen Meus - Beef ‘Wellington’ - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/beef-wellington

... ieuw-Zeelandse plaatsnaam waar de bereiding voor het eerst werd geserveerd.Beef Wellington is een smakelijk pakket van ossenhaas, duxelle en prosciutto, gehuld in krokant bladerdeeg. Zorg voor een lang en niet te hoog stuk vlees van topkwaliteit en let erop dat de bereiding nooit te vochtig wordt. - 0. Laat de ossenhaas op kamertemperatuur komen en kruid met peper en zout. 1. Smelt een klontje boter in een pan en schroei het vlees rondom dicht. Haal het uit de pan en leg het ...

Jeroen Meus - Sint-jakobsnootjes met zwarte pens, bospaddenstoelen en een knolseldersoepje - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/sint-jakobsnootjes-met-zwarte-pens-bospaddenstoelen-en-een-knolseldersoepje

... lukken bijzonder klein. Het resultaat is feestelijk en tegelijk rijk en zacht van smaak. Bovendien kan je de knolseldersoep en de duxelle van bospaddenstoelen ook als receptjes op zich beschouwen. - 0. Schil de knolselder en snij deze in blokjes. 1. Snipper de uien en de look grof. 2. Maak een bouquet garni van tijm, laurier en peterseliestelen, samengebonden met keukentouw. 3. Smelt een klontje boter in een ruime pot en stoof daarin de uien, de look en de blokjes knolselder op een matig vuur. Let erop dat de groenten niet kleuren, want ...

Recept voor noordzeetong meunière - hof van cleve style | njam!

http://www.njam.tv/recepten/noordzeetong-meuniere-hof-van-cleve-style

... minuten op 53°C. Haal de tong uit en beleg met de panade, plaats onder de grill tot een goudbruine korst is verkregen. maak de duxelle van champignon: Snij de champignons in fijne plakjes en daarna in fijne blokjes. Stoof aan in boter met een sjalot en kruid met peper en zout. maak de prei: Snij het wit van de prei in ringen. Leg de preiringen in een pan en leg er de klontjes boter op. Kruid met peper en zout. Giet er klein beetje kokend water bij en laat 2 minuten uitdampen  op het vuur. maak de mosselen: Doe de ontbaarde mosselen in kleine steelpan. Kruid met peper en voeg een klein scheutje water toe. Zet er een tweede pan bovenop en plaats 1 minuut op het vuur. Haal de mosselen uit de schelp. maak de coulis van peterselie: Doe de geplukte en gewassen platte peterselie in kokend gezouten water. Giet na 1 minuut af en laat schrikken in ijswa ...

Griet met dijonaise-saus, champignons en spinazie

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/gepocheerde-griet-met-dijonaisesaus-en-jonge-spinazie

... verwijderd worden tenzij gebakken. Uit esthetische overwegingen en omwille van de gaarwijze omzeil ik dat graag." - Maak voor de duxelle de champignons schoon met keukenpapier. Snijd zowel de champignons als de 2 sjalotten fijn. Stoof de sjalotten aan in 25 g boter tot ze glazig zijn. Voeg de champignons toe. Blus met 0 5 dl witte wijn en voeg een takje tijm en een half blaadje laurier toe. Kruid ...

Jeroen Meus - Wellington van gekonfijte wortel en crème van wortel - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/wellington-van-gekonfijte-wortel-en-creme-van-wortel

... n dooier met een scheutje melk. Leg een groot vel bladerdeeg op je werkvlak en bedek het midden van het bladerdeeg met een laagje duxelle. Laat 2 à 3 cm van de randen zeker vrij. Verdeel de spinazie over de duxelle en schik de wortelen in het midden op en naast elkaar. Smeer de randen in met eimengsel en rol het bladerdeeg helemaal op.Leg de rol op een bakplaat met een siliconenmatje of bakpapier. Smeer het bladerdeeg helemaal in met het eimengsel. Snijd met een deegsnijder nog een lapje bladerdeeg in en plooi het bovenaan over de rol. Ga nogmaals met het eimengsel over de bladerdeegrol en schuif hem vervolgens voor 45 minuten in een oven van 180°C.Haal de laurier en de tijm uit de gestoofde wortelen en schep alles in de blender. Voeg er nog een klont boter aan toe en mix alles glad. Kruid met peper, zout en een snuifje komijn. De consistentie moet die van een crème zijn, geen saus maar ook geen puree.Schep een flinke lepel wortelcrème op een bord. Snijd een dikke plak van de wortel Wellington en leg het in de wortelcrème. ...