Resultaten voor durum

Dürum zelf maken | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/durum-zelf-maken

... l gelijk stukken en rol ze met een deegrol tot platte schijven. Doe in een anti-kleefpan een scheutje plantaardige olie en bak de durum gedurende een 2-tal minuten aan beide zijden. Ingrediënten 325 gr dürum bloem (harde tarwe) 1½ th lepel zout 230 ml water 1 plantaardige olie ...

Recept voor durum met looksaus | njam!

http://www.njam.tv/recepten/durum-met-looksaus

... ut en peper en laat 30 minuten marineren op een koele plaats. maak de looksaus: Meng alle ingrediënten voor de looksaus. maak de durums: Grill het vlees op de bbq. Breng de ijsbergsla ondertussen op smaak met een scheutje vinaigrette. Vul de durumvellen met het vlees en de rauwe groenten. Werk af met de looksaus en rol op. serveren: Leg de durum nog even op de bbq zodat ze een krokant kors ...

Jeroen Meus - Durum met konijn, hummus en feta - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/durum-met-konijn-hummus-en-feta

... voor hummus samen met een garnituur van verschillende groenten en tot slot werken we af met feta. Oprollen maar en deze durum wordt thuis in een mum van tijd een echte topper! - Spoel de kikkererwten en zet ze op in wat water in een stee ...

Jeroen Meus - Dürüm met kip en pittige dip - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/durum-met-kip-en-pittige-dip

... Dürüm met kip en pittige dip - Deze goedgevulde rol is perfect als snelle lunch of als een stevige snack. Het is een soort fast food met gebakken kip, veel groenten en een smakelijk sausje. Als je zelf een bescheiden salad bar op de tafel zet, dan kan iedereen z’n ...

Tagliatelle met room, ham, paddenstoelen en erwtjes | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/tagliatelle-met-room-ham-paddenstoelen-en-erwtjes/

... Pasta uit Italië (en Frankrijk) moet wettelijk van harde tarwe worden gemaakt. Dat is een afwijkende plantensoort, Triticum durum. Als je bakker zegt dat hij harde tarwe gebruikt, bedoelt hij de betere variëteit van zomertarwe, Triticum aestivum. Patentbloem, farina tipo 00. Dat is geen durum. Maar van die durum zijn ook verschillende kwaliteiten. De pasta van Grand’Italia bijvoorbeeld is niet veel soeps, ook al zegt de verpakking dat hij uit Italië komt en van durum is gemaakt. Maar ja, waarom staat er ook op de verpakking ‘sabor rico e completo da massa’? Dat is Spaans! Nee, kijk uit naar Del Verde, Garofalo, De Cecco, Barilla. En daarvan de chique varianten, de dure verpakkingen, liefst met ‘trafilata in bronzo’ erop, met bronzen mallen gemaakt. Dan nog wel even correct koken, met 10 gram zout per liter water (dat lijkt heel veel, maar bij het afgieten gaat bijna alles de gootsteen in), op tijd proeven, in de pan mengen met de saus, en meteen opeten. Tagliatelle met paddestoeltjes, room, ham en erwtjes: maak de c ...

Jeroen Meus - Tarwetortilla's met gegrilde kip en fetadressing - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tarwetortillas-met-gegrilde-kip-en-fetadressing

... Tarwetortilla's met gegrilde kip en fetadressing - Voor het laatste gerecht van dit seizoen maken we een durum gevuld met gemarineerde kip en een frisse dressing met fetakaas. Uiteraard stoppen we er ook een heleboel groenten bij. Een gerecht om uit het vuistje ...

Jeroen Meus - Dürüm met pulled lamb, aubergine en spitskool - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/durum-met-pulled-lamb-aubergine-en-spitskool

... Dürüm met pulled lamb, aubergine en spitskool - Klinkt het broodje pulled pork met koolsla je nog bekend in de oren? Dan zal deze dürüm je ook wel smaken! Een stevig stuk lamsschouder ingewreven met een heerlijke 'rub' van specerijen gaart ...

Orzo met Gerookte Zalm recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/orzo-met-gerookte-zalm/

... salade op de website gezet en vandaag delen wij het recept voor orzo met gerookte zalm. Orzo is gedroogde pasta gemaakt van harde durum tarwe. Het lijkt een beetje op rijst, maar het smaakt toch anders. Het wordt veel gegeten in landen zoals Griekenland, Turkije en Israël. Vooral Kheira is hier tegenwoordig groot fan van en maakt het regelmatig thuis klaar. Haar nieuwe versie bevat naast gerookte zalm ook nog groente als paprika, courgette, ui en kappertjes. Daarnaast is alles goed op smaak gebracht door dille en citroen. Hierdoor is het gerecht lekker fris. Deze maaltijd is makkelijk om te maken, redelijk snel klaar en licht. Perfect voo ...

Uit de keuken van Levine: Recept: Oliebollen

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2010/12/recept-oliebollen.html

... een oliebol!Ik ben benieuwd .....--------PS: Het recept komt me trouwens enigszins bekend voor, ik herken het aan het feit dat ze durum meel gebruiken voor hun bollen. Als ik me goed herinner heeft hun recept - in zeer verkorte versie - al eens in de Delicious gestaan. Ik geloof niet dat dat recept precies hetzelfde was als in het boekje De Oliebol, maar het lijkt erop. Het recept uit de Delicious heb ik ook al een keer gemaakt en wij vonden ze toen erg lekker. Als ik tijd heb ga ik in de stapel kookbladen zoeken of ik gelijk heb. Geplaatst door Levine op 10:30 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: Feestdagen ...