Resultaten voor dessertrijst

Sholeh Zard (Perzische rijstpudding) - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/sholeh-zard-perzische-rijstpudding/

... ozenwater en pistachenoten. Nu we binnenkort gaan verhuizen, ben ik bezig om mijn voorraadkast op te ruimen en aangezien er zowel dessertrijst, als rozenwater als pistachenoten en saffraan in stonden was het een mooie gelegenheid om dit dessert eens zelf te proberen. Natuurlijk gebruikt men in de authentieke Perzische variant geen 'dessertrijst', maar basmati rijst. Gebruik gewoon wat je in huis hebt, zou ik zeggen :-). Aangezien ik de dessertrijst op wilde maken, ging ik daarvoor. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen van rozenwater houdt, ik vond h ...

Rijstpap met witte chocolade, kweepeer en pompoenpitten | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/rijstpap-met-witte-chocolade-kweepeer-en-pompoenpitten

... Rijstpap met witte chocolade, kweepeer en pompoenpitten - Zet 1 liter melk op met 200 gram dessertrijst. Voeg wat zeste van citroen toe. Roer regelmatig gedurende twintig minuten. Voeg een vanillestok en eventueel wat kaneel toe aan de rijstpap. Vergeet niet te roeren. Maak ...

Op kamp: Rijstpap voor 100 man | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/op-kamp-rijstpap-voor-100-man

... eng de melk aan de kook. Was en spoel ondertussen de rijst. Giet de suiker bij de melk en voeg ook de vanillestokjes toe. Voeg de dessertrijst pas toe als de melk kookt. Voel regelmatig met een spatel of de melk onderaan de bodem niet begint aan te koeken. Roer zeer zachtjes met de spatel en zorg ervoor dat je bij het toevoegen van de rijst de melk in een traag draaiende beweging houdt zodat de rijst niet onmiddellijk naar de bodem kan zakken. Als de melk terug kookt, zet je het vuur zeer laag. Laat 15 minuten verder garen en voeg dan de saffraan toe. Laat dan nog 20 tot 30 minuten verder garen op een lic ...

Sas Kookt!: Rijstpap met amandelpoeder en mascarpone

http://saskookt.blogspot.be/2013/05/rijstpap-met-amandelpoeder-en-mascarpone.html

... orijst, maar dit recept mag er ook wezen. Ik vond het op de leuke foodblog Cuberdon & Macaron. Deze keer heb ik het met echte dessertrijst gemaakt en dat vond ik toch nog beter dan risottorijst. De korrels zwellen meer op, maar behouden toch een lekkere bite. Het amandelpoeder geeft er een exotische toets aan en de mascarpone maakt het extra romig. Echt een aanrader! Volgen ...

Jeroen Meus - Rijstpap met kokos en aardbeien - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/rijstpap-met-kokos-en-aardbeien

... sten hebt omdat je het ruim van tevoren kan klaarmaken en vlak voor het serveren kan afwerken. - Breng de melk aan de kook met de dessertrijst. Laat 45 minuten garen op een zacht vuur.Zet een hoge pan op het vuur. Doe er een klein scheutje water in.Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Halveer de helft van de aardbeien en stoof ze in de pan. Doe er kristalsuiker en een scheutje vlierbloesemsiroop bij. Laat inkoken tot compote.Verwarm de kokosmelk op een zacht vuur. Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scher ...

Rijstpap

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/222/rijstpap

... Rijstpap - Werkelijk een hemels gerechtje - Spoel de dessertrijst en laat uitlekken. Snij het vanillestokje overlangs doormidden en schraap het merg eruit. Doe het vanillemerg samen met het stokje bij de melk. Doe er ook de suiker bij, het kaneelstokje, de steranijs en de ...

Rijstpap met confituur van rode vruchten en violet meringue | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/rijstpap-met-confituur-van-rode-vruchten-en-violet-meringue

... zo moeilijk en echt lekker!  Voor de rijstpap: Snij een vanillestok overlangs. Warm de 300g melk op met de vanillestok. Gaar de dessertrijst in de warme melk. Roer regelmatig in de melk. Meng er op het einde de suiker onder.  Meng een scheutje van het tweede deel melk met het puddingpoeder. Warm de rest op. Meng beiden. Laat kort doorkoken, terwijl je blijft roeren. Meng de warme pudding met de rijstpap en laat afkoelen.  Voor de confituur van rode vruchten: Meng de 60g suiker met de pectine.  Verw ...

Rijstpap met bruine suiker | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/rijstpap-met-bruine-suiker

... rna de geklopte room erdoor, serveer en overstrooi met bruine suiker. Ingrediënten 1 vanillestokje 2½ dl opgeklopte room 200 gr dessertrijst 1 l melk bruine suiker 150 gr suiker ...

Rijstpap met bruine suiker | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/rijstpap-met-bruine-suiker-0

... 2 1/2de dl geklopte room door het geheel en serveer met bruine suiker en overstrooi met het vanillemolentje. Ingrediënten 200 gr dessertrijst 150 gr suiker 1 l melk 1 vanillestokje 2½ dl room bruine suiker vanillemolentje ...

Rijstpap | Start to Cook

https://koken.vtm.be/start-cook/recept/rijstpap-0

... van het vuur en voeg er 1 eetlepel boter aan toe zodat de rijstpap mooi smeuïg wordt. Ingrediënten 200 ml room 200 gr ronde of dessertrijst 1 l volle melk 1 vanillestok 150 gr suiker saffraan boter ...