Resultaten voor demi glace

Lamsrack van zuiglam met dragon - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/lamsrack/lamsrack-zuiglam-dragon

... m, rozemarijn en bonenkruid arachideolie wilde paddenstoelen knoflookscheuten olijfolie voor de saus dragon 100 ml wittewijnazijn demi-glace van lam Voorbereiden Marineer de dragon 3 dagen in azijn. Bereiden Snijd de dragonblaadjes heel klein, doe ze weer in de azijn en kook het vocht tot de helft in. Roer er dan demi-glace door. Dit is de dragonsaus.Bestrooi de lamsracks met zout, peper en de kruiden. Braad ze op de ingevette plancha aan en laat ze in ca. 10 minuten in de tot 180 °C verhitte oven goudbrui ...

Kwarteltjes met peperkoek, appel en een rode wijnsaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/kwarteltjes-met-peperkoek-appel-en-een-rode-wijnsaus

... De rodewijnsaus: laat de wijn inkoken met sjalotten, peperkorrels, tijm en het laurierblad. Voeg de suiker, het citroensap en de demi-glace toe. Kruid met peper en zout. Laat alles inkoken en zeef. Monteer de saus met koude klontjes boter op het vuur. Goed roeren! Snijd de aardappeltjes in schijfjes, bak ze rauw heel kort aan in kokende arachideolie. Schik op het bord eerst wat peperkoek, leg daarop de kwartelschijfjes, de appel en een kwartelbilletje. Overgiet met de saus. Schik nog wat gebakken aardappelschijfjes op het bord. Ingrediënten 1 th lepel geplette peperkorrels 2 fijgehakte sjalotten 2 dl demi-glace (kalfsfond) suiker olijfolie zout klontje boter 2 vaste appels 4 sneetjes peperkoek 4 vastkokende aardappelen 1 takje tijm 1 laurierblad 2 dl rode wijn ijskoude boter 5 suiker 1 citroen (sap) 4 kwartels peper zout ...

Hertenbiefstuk met saus van chocolade en aceto balsamico - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/hertenbiefstuk/hertenbiefstuk-saus-chocolade-aceto-balsamico

... op kamertemperatuur 40 g boter voor de saus 100 ml aceto balsamico 1 eetlepel appelstroop 50 g pure chocolade, in stukjes 150 ml demi-glace, of wildfond Bereiden Doe de aceto balsamico in een steelpannetje en breng aan de kook. Los de appelstroop hierin op. Kook even door en laat de chocolade in de saus smelten. Voeg de demi-glace of wildfond toe en roer even door. Breng aan de kook en breng op smaak met zout en peper. Zet weg tot gebruik.Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter tot bru ...

“Verloren” croque met gebakken appel en café glacé | Jeroen Meus

https://koken.vtm.be/met-meus-en-vork/recept/verloren-croque-met-gebakken-appel-en-cafe-glace

... “Verloren” croque met gebakken appel en café glacé - Meng alle ingrediënten van het verloren brood met een vork. Snij de appelen in schijfjes en bak ze in boter met de bruine suiker en blus ze af met een beetje citroensap. Dip de sneetjes brood in het beslag. ...

Café glacé | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/cafe-glace

... Café glacé - Meng ijs en koffie in een grote kom met een garde. Schep in glazen en giet er een beetje koude koffie over. Overstrooi de glazen nog eens met het Piet Huysentruyt Vanillemolentje Ingrediënten 1 dl koude sterke koffie 8 bollen vanille-ijs een beetje ...

IJsgekoelde ‘Café glacé Palermo’ met sesamkoekje - Recept | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/recept/ijsgekoelde-cafe-glace-palermo-met-sesamkoekje

... IJsgekoelde ‘Café glacé Palermo’ met sesamkoekje By: Stéphane Buyens Gepubliceerd: 15 September 2011 Totale tijd: - 15 minuten Yield: 4 persons Ingredients: vanille-ijs : 8 bollen opgeklopte room : 8 suiker : 2 koffie-extract : 1 sesamzaad : 50 gr bloem : 25 ...

Jeroen Meus - Verloren croque met appelen en café glacé - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/verloren-croque-met-appelen-en-cafe-glace

... Verloren croque met appelen en café glacé - Van een fantastisch ontbijtdessert gesproken. Voor deze wentelteefjes/croque stapt iedereen goedgezind uit bed. En als dat niet werkt, is er nog altijd een sterk glaasje café glacé om je op de been te krijgen. - Laat ...

Orange Glacé | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/orange-glace

... Orange Glacé - Klop de eigelen en de suiker wit. Warm de melk op en snijd van 1 sinaasappel de zeste fijn en kook op in water om de bitterheid weg te krijgen. Spoel onder water. Giet er het sap van 3 sinaasappels bij en voeg ook de pulp van 1 sinaasappel toe. Laat ...

Café glacé | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-de-meester/recept/cafe-glace

... Café glacé - Zet een klein tasje sterke koffie en laat afkoelen in de koelkast. Klop 1,5 dl vette room op samen met bloemsuiker, honing en vanille pitjes. Schep 3 grote bollen vanille-ijs in een kom en roer er een beetje koffie en Kahlùa onder en roer er op het ...

Mousserende wijn bij exotische gerechten | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/mousserende-wijn-bij-exotische-gerechten/

... e chardonnays en sauvignons blancs niet hebben. Vandaar dat we het over de bruisende boeg gooien, en dan nog in de vorm van een demi-sec ook. Daar is niks secs aan, droog heet brut bij bubbels. De Veuve Amiot Saumur Demi-Sec ruist zachtzoet door de mond, prikkelt sappig en bloemig en gaat van de weeromstuit helemaal exotisch doen door de smaken van het gerecht. Veuve Amiot Saumur Demi-Sec, Gall & Gall 10,79 euro. ...