Resultaten voor dagelijkse kost jeroen meus deze week franse croqmesieu
Jeroen Meus - Koekjes voor De Warmste Week - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/koekjes-voor-de-warmste-week
... Koekjes voor De Warmste week - De week voor Kerst is het in Vlaanderen toch altijd een paar graden warmer dan Frank of Sabine hebben voorspeld dankzij De Warmste Week. Wil jij ook je steentje bijdragen door een koekenbak te organiseren? Ga dan aan de slag met dit supereenvoudig ...
Jeroen Meus - Boerentenensoep - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/boerentenensoep
... Boerentenensoep - Een stevige soep met boerentenen en daarbij een toast met gebakken spek: dat is dagelijkse kost voor in het putje van de winter. Boerentenen of molbonen zijn grote witte bonen die je zowel vers als gedroogd kan krijgen. De verse kun je meteen gebruiken. ...
Jeroen Meus - Frozen yoghurt frisco's met aardbeien en bosbessen - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/frozen-yoghurt-friscos-met-aardbeien-en-bosbessen
... Frozen yoghurt frisco's met aardbeien en bosbessen - Volgens jeroen is dit een van de gemakkelijkste recepten die hij ooit maakte in dagelijkse kost. Een palet aan kleur en smaak in een gezond tussendoortje! - 0. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in kleine ...
Jeroen Meus - Cassoulet - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/cassoulet
... Cassoulet - Een cassoulet is de franse versie van onze hutsepot. De traditionele bereiding is veel meer dan worst met bonen. Je bakt verschillende soorten varkensvlees in ganzenvet wat de stoofpot heerlijk smeuïg maakt. De varkensstaart gaat erbij voor de smaak. Hij geeft ...
Jeroen Meus - Uiensoep met croque monsieur - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/uiensoep-met-croque-monsieur
... Uiensoep met croque monsieur - Twee franse klassiekers op het menu: een pot rasechte uiensoep en een croque monsieur om u tegen te zeggen. Neem dat maar letterlijk, want de croque monsieur wordt op de klassieke franse manier bereid: met kaassaus en gegrild in de oven. Dit ...
Jeroen Meus - Kotelet met pickleskorst en andijviestoemp - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kotelet-met-pickleskorst-en-andijviestoemp
... n veelzijdige groente die je vaak in slaatjes kan terugvinden, maar even lekker is warm in witte saus of zoals nu in stoemp. Meer dagelijkse kost dan dit wordt het niet! - Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar.Snijd de andijvie grof, kuis en was hem goed. Laat andijvie uitlekken in een vergiet.Snijd de ui in repen en plet de look. Stoof beiden aan in wat boter en voeg de andijvie toe.Doe de panko met de pickles en de boter in de blender en mix even.Kruid de koteletten met peper en zout, laat wat boter s ...
Jeroen Meus - Wittewijnsaus - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/wittewijnsaus
... Wittewijnsaus - Een klassieke wittewijnsaus past bij vele gerechten, zoals bij vis, zeevruchten, wit vlees. - 0. In de keuken wordt witte wijn vaak vervangen door Noilly Prat, een droge franse vermout. 1. Verhit een pot op een matig vuur. Laat daarin een klontje boter smelten. ...
Jeroen Meus - Bavarois van bosbessen met dacquoise - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/bavarois-van-bosbessen-met-dacquoise
... Bavarois van bosbessen met dacquoise - Zeven jaar geleden begonnen we met dagelijkse kost en dat vieren we met een bijzondere taart. De bodem is een dacquoise of amandelbiscuit op basis van meringue. Daarop komt een bosbessenbavarois die we afwerken met een spiegel. - De ...
Jeroen Meus - Gebakken zalm met krieltjes, broccoli en botersaus met vadouvan - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebakken-zalm-met-krieltjes-broccoli-en-botersaus-met-vadouvan
... Gebakken zalm met krieltjes, broccoli en botersaus met vadouvan - Een lekker stukje gebakken vis met gebakken aardappelen, broccoli en een romig sausje met franse curry. Weer een mooi voorbeeld van klassieke dagelijkse kost! - Haal de vis tijdig uit de koelkast om wat op ...
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/iles-flottantes-met-citrus-vanillesaus-frambozen-en-amandelschilfers
... Iles flottantes met citrus-vanillesaus, frambozen en amandelschilfers - Een echte klassieker uit de franse keuken, uiteraard in een dagelijkse kost-jasje. Een zacht eilandje van eiwitschuim in een vanillesaus met limoen, een helderrode coulis van frambozen en gekleurde ...