Resultaten voor balletjes in luikse saus jeroen meeus

Everzwijnrugfilet met Luikse siroop | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/everzwijnrugfilet-met-luikse-siroop

... Everzwijnrugfilet met luikse siroop - Bak de everzwijnfilet mooi roze en laat deze rusten. Bak in dezelfde pan de paddenstoelen, houd ze terzijde en blus de pan met wat rode wijn en de wildfond. Voeg er de luikse siroop bij en laat dit eventjes inkoken. Bind de saus met ...

Luikse gehaktballetjes

https://www.prinsessenboontjes.be/post/luikse-gehaktballetjes

... luikse gehaktballetjes Dit is ook weer zo’n lekkere comfortfood. Je kan het op voorhand klaar maken. Al is dat gevaarlijk. Want ze happen zo lekker weg. Wij eten ze met gestoofde erwtjes en pasta. Super lekker.Ingrediëntengehaktspektijmuisjalotlookbouillon luikse si ...

Jeroen Meus - Luikse balletjes met frietjes en sla - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/luikse-balletjes-met-frietjes-en-sla

... luikse balletjes met frietjes en sla - “Belgische” balletjes met een saus van Limburgse stroop en geserveerd met kraakverse dunne frietjes. Voor extra knapperige frietjes pocheer je ze even kort in het frietvet (niet frituren) en plaats je ze nadien kort even ...

Hobbykok Pluis: Balletjes op Luikse wijze

http://hobbykokpluis.blogspot.be/2011/04/balletjes-op-luikse-wijze.html

... terselie. Voeg naar smaak peper en zout toe. Meng het paneermeel erdoor en kneed alles goed door. Draai er met vochtige handen 12 balletjes van. Doe 4 el bloem op een bord en rol de balletjes door de bloem. Meng de rozijnen met 150 ml warm water.   2. Verhit 25 g boter in een braadpan. Bak de balletjes op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin. Neem ze uit de pan en leg ze op een bord.   3. Voeg de rest van de boter toe en bak de ui 3 min. in dezelfde pan. Voeg de rest van de bloem toe en roer goed. Voeg de rozijnen met het water, de stroop en de jam toe. Breng aan de kook, zodat de stroop smelt en de saus dikk ...

Jeroen Meus - Koude aardappelsalade met Luikse pens - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/koude-aardappelsalade-met-luikse-pens

... Koude aardappelsalade met luikse pens - Een luikse pens is een witte pens met kruiden. Met een lekkere aardappelsalade is het een perfect vakantiegerecht. - Verwarm de barbecue voor. Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met een snuifje zout. Kook de eieren hard. ...

Jeroen Meus - Luikse ballekes met friet en sla - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/luikse-ballekes-met-friet-en-sla

... eper van de molen toe. Zout hoeft in principe niet. 8. Was je handen en meng alle ingrediënten tot een perfecte basis voor gehaktballetjes. 9. Verhit een braadpan (bij voorkeur met een hoge rand) op een matig vuur en smelt er een klontje boter in. Schenk er ook een scheutje olijfolie bij. 10. Zet een kommetje water in de buurt en maak je handen nat. Rol gladde vleesballetjes van ongeveer 5 cm diameter. (Het mogen dus redelijk grote bouletten zijn.) 11. Geef de balletjes een goudbruin korstje. Draai ze na enkele minuten met de nodige voorzichtigheid om. (Jeroen gebruikt mals gehaktmengsel. Wie een steviger balletje verkiest, gebruikt wat minder brood en melk.) 12. Na zo’n 10 minuten bakken schep je de balletjes uit de pan. Hou het vlees warm. Straks kan het verder garen. Hou de braadpan met aanbaksels opzij, want daarin maak je dadelijk de saus. 13. Pel de uien en snipper ze in heel fijne stukjes. 14. Verhit de braadpan opnieuw, en smelt er opnieuw een klontje boter in. 15. Bak de stukjes ui kort en schenk er na een paar minuten een flinke scheut natuurazijn in. Roer de aanbaksels van het vlees los. 16. Schenk het water in de pan tot de balletjes bijna onder staan. Laat de bereiding 20 minuten sudderen op een zacht vuur. 17. Intussen kan je de sla voorbereiden. (zie hieronder) 18. Schep de vleesballetjes uit de pan en giet de saus door een zeef. Schenk de saus in een diepe pan en schep er een deel van de gestoofde uistukjes ...

Balletjes in tomatensaus met aardappelen

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/balletjes-in-tomatensaus

... balletjes in tomatensaus - Wie lust er nu niet graag balletjes in tomatensaus? Volg ons recept en maak zelfgemaakte balletjes waar groot en klein dol op zijn. - Pel en snipper de ui en de knoflook.Vermeng het gehakt met het broodkruim het ei de ui en de knoflook. Breng ...

Luikse salade met Breydelspek | VTM Koken

https://koken.vtm.be/coupe-soleil/recept/luikse-salade-met-breydelspek

... luikse salade met Breydelspek - Was de aardappelen en snij in blokjes van ongeveer ½ cm. Snij de boontjes ongeveer even groot als de aardappel blokjes. Kook ze 2 minuten in gezouten water en giet af. Verwarm ondertussen de luikse siroop en Grimbergen. Meng de mayonaise ...

Luikse salade uit de stoomoven | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/luikse-salade-uit-de-stoomoven

... luikse salade uit de stoomoven - Was de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer ½ cm. Snijd de boontjes ongeveer even groot als de aardappelblokjes. Stoom ze samen 1 minuut op 120° in de stoomoven. Verwarm ondertussen de luikse siroop en Grimbergen. Meng de mayonaise ...

Sas Kookt!: Luikse ballen van Evelien

http://saskookt.blogspot.be/2010/12/luikse-ballen-van-evelien.html

... luikse ballen van Evelien Gisteren ging ik weer eens eetinspiratie opdoen op de blog van Evelien. Het was een tijdje geleden deze keer. Ik kwam er een recept tegen voor luikse gehaktballen, die bij Evelien vrolijk in de kerstboom gehangen werden. We vonden ze heerlijk! ...