Resultaten voor zachte deeg voor vlaaien

Jeroen Meus - Aalsterse vlaaien - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aalsterse-vlaaien

... Aalsterse vlaaien - Jeroen maakt speciaal voor Len een echte Aalsterse vlaai klaar.Voor de vlaai heb je mastellen nodig, een typisch streekproduct uit Aalst. Traditioneel maken ze daar ‘gestreken mastellen’ door de sandwiches open te snijden en er boter en ...

Zachte witte broodjes met zuurdesem

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2014/05/zachte-witte-broodjes-met-zuurdesem.html

... bloem30 gram suiker210 gram melk, 20 ? 25 °C150 gram actief zuurdesem op basis van tarwebloem, 100% hydratatie7 gram zout30 gram zachte ongezouten roomboter Afwerking:1 ei, los geklopt met 1 eetlepel water Hieronder staat hoe je het deeg in een standmixer kunt kneden. Het deeg kan uiteraard ook in een broodbakmachine of met de hand gekneed worden. Weersta de neiging om bloem toe te voegen als je het deeg met de hand gaat kneden. Het deeg wordt vanzelf minder plakkerig!Deeg in een standmixer kneden: doe tarwebloem, suiker, melk en zuurdesem in de kom en kneed ± 5 minuten. Voeg het zout en de boter in klontjes toe en kneed in nog ± 5 minuten tot een soepel deeg. Het deeg is goed gekneed als je er een vliesje van kunt trekken. Hoe je een vliesje van deeg kunt trekken zie je in dit filmpje.1e rijs: vorm een ...

Uit de keuken van Levine: Lichtbruine bolletjes met kamut

https://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2018/09/lichtbruine-bolletjes-met-kamut.html

... Lichtbruine bolletjes met kamut Heerlijke zachte bolletjes met tarwebloem en kamutmeel. Met alleen kamutmeel vind ik de broodjes wat compacter worden. Daarom heb ik het kamutmeel gemengd met Amerikaanse patentbloem. Dit recept is eerder ook op de website van De Zuidmolen ...

Uit de keuken van Levine: Lichtbruine bolletjes met kamut

https://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2018/09/lichtbruine-bolletjes-met-kamut.html

... Lichtbruine bolletjes met kamut Heerlijke zachte bolletjes met tarwebloem en kamutmeel. Met alleen kamutmeel vind ik de broodjes wat compacter worden. Daarom heb ik het kamutmeel gemengd met Amerikaanse patentbloem. Dit recept is eerder ook op de website van De Zuidmolen ...

De keuken van Johanna: maart 2010

http://dekeukenvanjohanna.blogspot.be/2010_03_01_archive.html

... zachte witte broodjes (van Arden) Tijdens een workshop broodbakken bij Oldenhof heb ik kennis gemaakt met Arden. Al een tijdje volg ik haar blog. Ondertussen heb ik al veel geleerd over hoe een deeg te maken, het vormen en wat je allemaal kan doen (of niet doen) met ...

Pruimentaart met gezouten karamelijs | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/pruimentaart-met-gezouten-karamelijs

... ter 1 ei 70 g bloemsuiker 25 g amandelpoeder 1 vanillestok 1 snuifje zout 2 el Sweet Mix Karamel 1 mespunt kaneel 300 g gedroogde zachte pruimen 500 ml Gezouten Karamelijs (Sofie Dumont) ...

Petit beurre koekjes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/petit-beurre-koekjes

... Petit beurre koekjes - Meng de zachte boter met de bloemsuiker en de honing. Meng de maïzena met de bloem. Meng daarna afwisselend het ei met de bloemmengeling en de melk. Voeg de vanille toe. Meng tot je een glad deeg bekomt. Laat het deeg 1 nacht rusten in de koelkast. ...

Lierse Vlaaikes | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/lierse-vlaaikes

... het deeg in de vormpjes. Bak in een voorverwarmde oven van 170 graden gedurende 15 minuten. Ingrediënten 100 gr peperkoek 60 gr zachte boter 1 ei 25 gr bloem ½ dl melk 1 vel kruimeldeeg 40 gr kandijsuiker 20 gr amandelpoeder speculaaskruiden ...

Appeltaart met abrikozen en noten

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/appeltaart-met-abrikozen-en-noten

... Appeltaart met abrikozen en noten - Geef jouw appeltaart extraveel smaak met abrikozen en walnoten. - Meng de zachte boter met de basterdsuiker en meng dit door de bloem met zout tot er een deeg ontstaat. Vorm het deeg tot een rol en wikkel in plasticfolie. Laat 20 minuten ...

De keuken van Johanna: Zachte witte broodjes (van Arden)

http://dekeukenvanjohanna.blogspot.be/2010/03/zachte-witte-broodjes-van-arden.html

... en)Ingrediënten:500 gram tarwebloem 7 gram droge gist 10 gram suiker 140 gram water, lauwwarm115 gram karnemelk, lauwwarm30 gram zachte ongezouten roomboter 1 ei (M)9 gram zout Bereiding:Doe alle ingrediënten - behalve het zout - in de kom. Roer met een houten lepel door elkaar. Kneed met de deeghaak in 10 - 15 minuten tot een soepel deeg dat van de wand loslaat, het mag nog iets aan de bodem plakken. Voeg het zout na 5 minuten toe.1e rijs:Vet een grote kom in met wat olie en leg het deeg hierin, 1 keer keren zodat alle kanten met olie bedekt zijn. Dek de kom af en laat het deeg op kamertemperatuur in ongeveer 1 uur in volume verdubbelen.Vormen:Stort het deeg op een licht met olie ingevette werkplek. Verdeel het met een deegsteker in 12 gelijke stukjes en maak er bolletjes van. Laat de bolletjes deeg afgedekt circa 10 minuten liggen en bol ze dan nog een keer goed op. Leg ze een paar centimeter uit elkaar op een met bakpapier of bakmatje beklede bakplaat. 2e rijs:Laat de bolletjes afgedekt op kamertemperatuur in 45 - 60 minuten tot bijna dubbel volume ...