Resultaten voor witte bonensoep van jeroen meus
Jeroen Meus - Witte bonensoep met champignonolie - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/witte-bonensoep-met-champignonolie
... witte bonensoep met champignonolie - Verwen jezelf met een grote pot heerlijke soep om een hele week lang van te genieten. Deze witte bonensoep met prei en knolselder is de ideale remedie tegen een winterdipje. Met de champignons maakt jeroen een originele tapenade ...
Jeroen Meus - Witte bonensoep met champignonolie - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/witte-bonensoep-met-champignonolie
... witte bonensoep met champignonolie - Verwen jezelf met een grote pot heerlijke soep om een hele week lang van te genieten. Deze witte bonensoep met prei en knolselder is de ideale remedie tegen een winterdipje. Met de champignons maakt jeroen een originele tapenade ...
Jeroen Meus - Witte bonensoep met room, Parmezaanse kaas en salami - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/witte-bonensoep-met-room-parmezaanse-kaas-en-salami
... en. 8. Stoof de stukjes knolselder in de pot met ui en prei. Roer regelmatig, zodat de groenten niet kleuren. 9. Giet de geweekte witte bonen door een zeef en doe ze bij de gestoofde soepgroenten. 10. Verzamel een flinke portie kruiden om er een kruidentuil van te maken. Bind de laurier, de tijm, de rozemarijn en het bonenkruid stevig vast. Gebruik voldoende touw, zodat de kruiden enkel smaak afgeven, en geen taaie blaadjes verliezen. 11. Doe het bouquet garni bij de stovende groenten en schenk er de kippenbouillon bij. 12. Plaats het deksel op de pot en laat de soep een uurtje pruttelen op een zacht vuur. Controleer of de witte bonen gaar gekookt zijn. 13. Vis de kruidentuil uit de soepketel en laat de staafmixer op volle toeren draaien. Mix de soep glad. 14. Giet ze door en zeef zodat enkel een fluwelige soep overblijft. Gebruik een pollepel om de soep doorheen de zeef te wrijven. De droge pulp van de bonenvliesjes en de groenten gooi je weg. 15. Schenk de room in de soep en verwarm ze op een zacht vuur. 16. Proef en kruid de soep naar smaak met peper van de molen en wat zout. 17. Hou de garnituren voor de soep in de aanslag: rasp wat Parmezaanse kaas, neem de flinterdunne sneetjes salami of droge worst erbij en rits de blaadjes van het takje tijm en het bonenkruid. Met een scherp mes hak je de blaadjes van de kruiden fijn. 18. Vul de borden met romige bonensoep ...
Jeroen Meus - Bonensoep met Mexicaanse balletjes - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/bonensoep-met-mexicaanse-balletjes
... el.Pel de rode uien en snijd ze grof. Stoof ze in de olie.Halveer de paprika’s en snijd er de zaadlijsten uit. Verwijder ook de witte vliesjes binnenin. Snijd de groente grof en stoof aan met de uien.Spoel de selder en de wortelen. Snijd de groenten grof en stoof ze mee aan.Kneus en pel de knoflook. Leg de tenen en de chilipeper in de soepketel.Kruid de groenten met een flinke snuif komijn.Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken.Doe er de zwarte bonen bij (met het vocht uit blik).Voeg de tomatenblokjes toe. Spoel het blik uit met een beetje water en giet het bij de groenten.Giet ook de warme bouillon bij de groenten. Kruid de ...
Jeroen Meus - Bonensoep met tomaat, chorizo, groene kool en lookbroodjes - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/bonensoep-met-tomaat-chorizo-groene-kool-en-lookbroodjes
... emaal in met de folie en konfijt hem 50 minuten in een voorverwarmde oven van 140°C.Haal de varkenspoten uit de soep. Voeg de witte boontjes in tomatensaus en de gebakken chorizo toe aan de soep en breng de soep weer aan de kook. Laat de soep nog 10 minuten rustig koken en haal de kruidentuil eruit. Breng de soep op smaak met wat zout en peper.Zet ondertussen de oven op de grillstand. Snijd het stokbrood in twee.Duw de gekonfijte look uit het omhulsel en smeer de look op het brood. Sprenkel er wat olijfolie en wat grof zout over. Snipper wat tijm fijn en strooi dat over het brood. Rooster het brood goudbruin in de oven.Schep een flinke lepel soep in een diep bord en serveer ze met de geroosterde lookbroodjes. ...
Jeroen Meus - Mexicaanse bonensoep met rundvlees - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mexicaanse-bonensoep-met-rundvlees
... Mexicaanse bonensoep met rundvlees - jeroen maakt een maaltijdsoep die lang, rustig en liefdevol moet garen in de oven. Vooral het borstvlees heeft tijd nodig om botermals te worden en al z’n smaak af te geven. Deze aromatische soep, met een knipoog naar de klassieke ...
Jeroen Meus - Gebakken spek met witte kool in witte saus en aardappelen - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebakken-spek-met-witte-kool-in-witte-saus-en-aardappelen
... Gebakken spek met witte kool in witte saus en aardappelen - Er staat klassieke Dagelijkse kost op het menu ten huize Meus. Gebakken spek met witte kool in witte saus en aardappelen. Simpel, lekker en snel klaar. - Verwarm de oven voor op 200°C. Laat ...
Witte bonensoep (fasolada) - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/soep/bonensoep/witte-bonensoep-fasolada
... ten waardering7.6obv 10 waarderingen HoofdgerechtVegetarischGrieks Ingrediënten 500 g gedroogde limabonen (of cannellinibonen of witte bonen) 3 teentjes knoflook, 1 heel, 2 gesnipperd 1 laurierblad 1 kleine bleekselderijstengel ½ kleine ui 4 eetlepels olijfolie 1 grote ui, gesnipperd 3 wortels, schoongeraspt en in flinke stukken gesneden 400 g g ...
Bruine bonensoep met ham en tomaat - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/partners/honig/bruine-bonensoep-ham-tomaat
... Bruine bonensoep met ham en tomaat 6 personen 0 min voorbereiden 20 min bereiden 0 min wachten waardering7.2obv 9 waarderingen VoorgerechtVleesHollands Ingrediënten 1 pak Honig Bruine bonensoep 1 grote ui, in ringen 150 g gekookte ham, in blokjes olie of boter 1 bosje ...
Exotische bruine bonensoep - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/partners/honig/exotische-bruine-bonensoep
... Exotische bruine bonensoep 4 personen 0 min voorbereiden 30 min bereiden 0 min wachten waardering7.2obv 6 waarderingen VoorgerechtVleesHollands Ingrediënten 1 pakje Honig Bruine bonensoep 100 g gehakt 1 kleine aubergine, in blokjes 1 rode paprika, in reepjes 1 blikje ...