Resultaten voor wat serveren bij kaaskroketten en garnaalkroketten

Garnaalkroketten | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/garnaalkroketten

... garnaalkroketten - Stoof de garnalenkoppen aan in wat boter, en blus af met cognac. Zet onder met de melk op een zacht vuur en laat 20 minuten trekken. Week de gelatineblaadjes in koud water. Maak een roux van boter en bloem en bevochtig met de melk. De bloem moet ...

Kaaskroketten | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/kaaskroketten

... kaaskroketten - Warm 1 liter melk op samen met 1 dl room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Breng aan de kook. Bedek een ovenschaal met plastiekfolie. Doe 6 eitjes in een kom en klop lichtjes los. Smelt 200 gram boter en voeg de bloem toe aan de gesmolten boter. ...

Kaaskroketten van Sofie Dumont | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/kaaskroketten-van-sofie-dumont

... Bereiding Warm 1 liter melk op samen met 1 dl room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Breng aan de kook. Bedek een ovenschaal met plastiekfolie. Doe 6 eitjes in een kom en klop lichtjes los. Smelt 200 gram boter en voeg de bloem toe aan de gesmolten boter. Roer ...

Kaaskroketten van Sofie Dumont | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/kaaskroketten-van-sofie-dumont

... Bereiding Warm 1 liter melk op samen met 1 dl room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Breng aan de kook. Bedek een ovenschaal met plastiekfolie. Doe 6 eitjes in een kom en klop lichtjes los. Smelt 200 gram boter en voeg de bloem toe aan de gesmolten boter. Roer ...

Kaaskroketten met Brugge oud en zuurdesembrood

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/kaaskroketten-met-brugge-oud-en-zuurdesembrood

... - Doe het oud zuurdesembrood in een blender en hak tot fijne kruimels. Leg opzij.Laat de gelatine weken in een kommetje met koud water.Smelt de boter in een kookpot voeg 100 g bloem toe en roerbak 1 minuut. Voeg geleidelijk aan de melk toe en blijf kloppen met de garde.Laat de roux al roerend indikken.Zet de pan van het vuur en voeg de kaas gelatine 4 eidooiers en room toe en roer goed door. Kruid ...

Klassieker in de kijker: garnaalkroketten | VTM Koken

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/klassieker-in-de-kijker-garnaalkroketten

... Bereiding Stoof de garnalenkoppen aan in wat boter, en blus af met cognac. Zet onder met de melk op een zacht vuur en laat 20 minuten trekken. Week de gelatineblaadjes in koud water. Maak een roux van boter en bloem en bevochtig met de melk. De bloem moet gezeefd ...

Klassieker in de kijker: garnaalkroketten | VTM Koken

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/klassieker-in-de-kijker-garnaalkroketten

... Bereiding Stoof de garnalenkoppen aan in wat boter, en blus af met cognac. Zet onder met de melk op een zacht vuur en laat 20 minuten trekken. Week de gelatineblaadjes in koud water. Maak een roux van boter en bloem en bevochtig met de melk. De bloem moet gezeefd ...

Garnaalkroketten

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/garnaalkroketten

... kook zet het vuur lager en kruid naar eigen smaak met peper zout en nootmuskaat.Laat de gelatineblaadjes weken in voldoende koud water tot ze soepel zijn.Knijp het water eruit en roer ze onder de nog warme bechamelsaus tot ze volledig opgelost zijn.Voeg de gepelde garnalen bij de bechamelsaus en roer even om.Vet een vierkante ovenschotel in met boter.Maak de liaison door de eidooiers los te kloppen in de room en voeg onmiddellijk bij de bechamelsaus roer goed. Laat even pruttelen en stort in de vierkanten ovenschotel strijk uit tot ongeveer 1 5 cm. dikte.Laat een nacht rusten in de ijskast zodat het geheel goed opstijft. Zet alles klaar voor het paneren; een bord met bloem een ander bord met de losgeklopte eidooiers en een derde bord met paneermeel. Snijd de vulling in 8 ongeveer gelijke rechthoekige stukken kroketvorm.Wentel de kroket één voor één door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Wentel daarna in de eidooiers zorg ervoor dat er geen onbedekte stukjes blijven. Leg vervolgens de kroketten in het bord ...

Jeroen Meus - Champignon-kaaskroketten met witloofsalade - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/champignon-kaaskroketten-met-witloofsalade

... Champignon-kaaskroketten met witloofsalade - Smeuïge kaas met een krokant korstje, dat is wat een klassieke kaaskroket zo onweerstaanbaar maakt. Deze versie met stukjes champignon zijn mogelijks nóg lekkerder als we Jeroen mogen geloven. Maak ineens een flinke portie ...

Garnaalkroketten | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/garnaalkroketten

... garnaalkroketten - Pel de garnalen. Doe de karkassen in een kookpot. Voeg er de kreeftenbisque, melk en room aan toe, kruid met peper, zout en cayennepeper en laat opkoken. Smelt de boter, meng de bloem er onder tot een roux. Giet de garnalenjus door een zeef en voeg ...