Resultaten voor wat kan ik doen wanneer mijn creme au beurre geschift is
Biscuit met crème au beurre en speculaas | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/biscuit-met-creme-au-beurre-en-speculaas
... Biscuit met crème au beurre en speculaas - Voor de biscuit: Verwarm de oven voor op 180°. Mix de eieren met suiker tot een schuimige massa tot het geheel verviervoudigd is. Voeg de gezeefde bloem toe. Smeer de bakvorm in met olie en bebloem de vorm. Stort het mengsel ...
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/javanais
... en op 200 graden. Haal het deeg uit de oven. Leg er een vochtige handdoek over en draai om. Wrijf het bakpapier in met een beetje water en laat afkoelen. Als het afgekoeld is kan je het papier er gemakkelijk afhalen. Crème au beurre: Zie recept crème au beurre Ganache: Warm de room op en doe de suiker erbij en ook de glucose tot alles lauw is. Smelt er dan de chocolade in. Werk op met de boter en doorroer voorzichtig: het mag zeker niet koken. Laat afkoelen. Maak laagjes : een laagje deeg; een laagje crème au beurre; een laagje deeg; een laagje crème au beurre,... Laat één dag opstijven in de koelkast en werk dan ...
Gebakjes met crème au beurre, marsepein en framboos | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gebakjes-met-creme-au-beurre-marsepein-en-framboos
... n. Tot zover de biscuit, tijd voor de crème au beurre. Zorg er zeker voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn! Meng water, suiker en een uitgeschraapte vanillestok en breng aan de kook. Klop de eierdooiers los en giet de suikersiroop erbij. Laat het mengsel koud kloppen en doe er daarna, al kloppend, de boter bij. Rol nu de marsepein uit tot je een lap hebt van zo'n 3 mm dik.Gebruik geen bloem, maar bloemsuiker om uit te rollen. Snij daarna een rechthoek uit de marsepein. Snij de biscuit uit zijn bakvorm en snij er een stuk af. Snij daarna horizontaal in drie. Beleg de bodem met de frambozencoulis en de crème au beur ...
Amandelkoekjes Marie-Antoinette | VTM Koken
https://koken.vtm.be/glamour-puds/recept/amandelkoekjes-marie-antoinette
... je uit te drogen en plaats ze dan 12-15 minuten in een oven van 150°C. Laat de amandelkoekjes afkoelen en kleef ze dan samen met wat crème au beurre. Stapel ze mooi op elkaar op een serveerschaal. Crème au beurre: Doe alle ingrediënten in een kom en klop goed tot je een gladde crème krijgt. Ingrediënten 110 gr gemalen amandelen 225 gr poedersuiker 4 eieren 50 gr suiker ½ vanillestokje Crème au beurre 150 gr zachte ongezouten boter 75 gr poedersuiker 50 gr vanillesuiker ...
Klassieker: Miserable | VTM Koken
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/klassieker-miserable
... Bereiding Klop de eiwitten en de suiker op. Meng de amandelpoeder, bloemsuiker en bloem samen in een kom. Voeg het opgeklopte eiwit toe en meng in een zo kort mogelijke tijd. stort op een platte ovenplaat met bakpapier en bak af gedurende 20 min. Op 190 graden. Crème ...
Mokkataartjes met amandelen en crème au beurre | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/mokkataartjes-met-amandelen-en-creme-au-beurre
... op een rooster). Het is belangrijk dat de biscuit koud is. Haal de biscuit uit de taartvorm. Voor de mokka crème au beurre: Doe water in een vetvrij kookpannetje. Voeg de suiker toe. Breng aan de kook op een zacht vuurtje tot de suiker opgelost is. Zorg dat deze suikersiroop niet begint te kleuren. Draai voorzichtig met het pannetje, maar roer niet met een lepel. Doe de volledige eieren en de eidooiers met de oploskoffie in een kom. Klop op tot een schuimige massa. Giet de hete suikersiroop al kloppend op de eiermassa. Klop een stevig schuim op kamertemperatuur (=pâte à bombe). Zorg zeker dat de boter op kamertemperatuur is. Snij de boter in klontjes. Voeg al kloppend klontje per klontje toe aan het eierbeslag. Gebruik een pannenlikker om de crème van de randjes te wrijven. Meng goed onder elkaar en doe in een spuitzak. Voor de koffiesiroop: zet koffie en laat afkoelen. Meng met een scheut rum. (Dit kun je weglaten voor kinderen.) Opbouw: snij de biscuit in drie of vier delen (kubussen). Gebruik een broodmes. Snij overlangs in drie lagen. Borstel elke laag biscuit in met de koffie en rum. Spuit crème au beurre op de onderste laag. Plaats er de tweede laag biscuit op. Spuit terug crème au beurre op de biscuit. Bedek met een derde laag. Snij in porties. Bestrijk de zijkanten van de kleine taartjes met crème au beurre. Hou wat crème au beurre opzij voor de topping/versiering. Maal de amandelschilfers fijn. Dep de zijkanten van de taartjes in de nootjes. Zet op een taartplateau. Werk de bovenkant af met dotjes crème au beurre. Eet ze dadelijk op of bewaar op een koele plek (maar niet in de koelkast). Ingrediënten 200 g amandelschilfers (geroosterd) voor de koffiesiroop 400 ml koffie (afgekoeld, niet te slap) 1 sc ...
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/miserable
... Miserable - Klop de eiwitten en de suiker op. Meng de amandelpoeder, bloemsuiker en bloem samen in een kom. Voeg het opgeklopte eiwit toe en meng in een zo kort mogelijke tijd. stort op een platte ovenplaat met bakpapier en bak af gedurende 20 min. Op 190 graden. ...
Coquilles met crème van butternut en beurre blanc met tijm | VTM Koken
https://koken.vtm.be/masterchef/recept/coquilles-met-creme-van-butternut-en-beurre-blanc-met-tijm
... penbouillon en deze laten gaarkoken. Het geheel mixen in een blender. De Sint-Jacobsvruchten uit de schelp halen en bewaren in ijswater. Deze kort bakken voor het serveren. Voor de botersaus een scheutje water samen met een scheutje Xeresazijn en 1 el room laten koken. De boter hieraan toevoegen en het geheel mixen. Afwerken met gehakte citroentijm en kruiden met peper en zout. Dresseren op het bord: Een streep trekken met de crème, de gebakken coquil ...
Crème au beurre | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/creme-au-beurre
... Crème au beurre - Maak een suikersiroop met het water en de witte suiker. Zet op een laag vuur. Niet roeren om onzuiverheden te vermijden. De suikersiroop moet op 120 graden komen. Dat kunnen we zien op de volgende manier: we nemen een lepel suikerwater en dompelen ...
Beurre manié | Culinette: Cornette's Culinaire Weblog
http://www.culinette.nl/beurre-mani/
... den van soepen en sauzen. Op het laatste moment nog even een beurre manié erbij. Niet meer echt lang laten koken daarna maar nog wat pruttelen. Je kunt er ook meerdere bijsmijten als het resultaat nog niet is wat je zou willen. De één neemt 75 gram bloem met 100 gram boter. De ander weer een andere hoeveelheid. ik neem a ...