Resultaten voor wat is gremolata

Kalfskotelet met gremolata

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/kalfskotelet-met-gremolata

... Kalfskotelet met gremolata - Kalfskotelet met gremolata - Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Bestrijk de kalfskoteletten met olie en kruid met peper en zout.Gril de koteletten op de barbecue zo’n 4 à 5 minuten per kant. Laat 10 minuten in alum ...

Gestoofde lamsschenkel en gremolata met sinaasappel | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/gestoofde-lamsschenkel-en-gremolata-met-sinaasappel

... otten. Bestrooi na 2 minuten met bloem. Meng gedurende 1 minuut en voeg vervolgens de lamsmuizen, het kruidentuiltje, 50 cl warm water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Dek af en laat ten minste 1.30 uur sudderen op een erg zacht vuurtje. Keer de lamsmuizen af en toe. Het vlees moet erg mals worden. Gremolata: hak de blaadjes peterselie fijn, pers het teentje knoflook en rasp de zeste van de sinaasappel. Meng alles door elkaar. Tip: je kunt de sinaasappelzeste ook vervangen door citroenzeste.  Dien de lamsmuizen op met de groenten en st ...

Jeroen Meus - Mosselen met gremolata, mosselsaus en kruidenbroodjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mosselen-met-gremolata-mosselsaus-en-kruidenbroodjes

... terselie. Jeroen combineert het met mosselen en knapperige kruidenbroodjes. - De mosselen Spoel de mosselen een paar keer in koud water. Smelt een klont boter in een grote kookpot. Pel de uien en snijd ze in stukken. Maak de selder schoon en snijd de stengels in stukken. Stoof de uien in de boter en doe er de selder bij. Doe de mosselen bij de groenten en kruid met peper, tijm en laurier. Giet de witte wijn bij de mosse ...

Lasagnesalade met tonijn, ansjovis, kappertjes en gremolata

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/89935/lasagnesalade-met-tonijn-ansjovis-kappertjes-en-gremolata-1

... een pastasaus mee op smaak of verwerk ze in een saladedressing. - Breek de lasagnevellen in twee en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water. Besprenkel met olijfolie en zet aan de kant. Giet de tonijn af en doe ’m in een kom. Hak de ansjovis fijn. Snij de tomaten in kwartjes, halveer de olijven. Doe de ansjovis, de tomaten en de olijven bij de tonijn. Kruid met peper, zout en cayennepeper. Meng alles goed door elkaar. Maak de gremolata. Hak de peterselie fijn en doe ze in een kommetje. Voeg d ...

Ossobuco met gremolata

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/452/ossobuco-met-gremolata-1

... om de 2 cm in (tegen het omkrullen). Wentel het vlees door de bloem en schud het teveel eraf. Spoel de citroen met heet water en dep droog. Rasp de schil (of schil de citroen flinterdun en hak de schil fijn). Snipper de peterselie. Pers de knoflook. Bak het vlees aan beide kanten goudbruin in de hete olie. Kruid met peper en zout, haal uit de pan en giet het braadvet weg. Doe de boter in de pan en stoof selder en wortelen 5 minuten. Blus met de wijn en de fond. Voeg er vlees, ...

Gekookte kip met gremolata van The River Cafe - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/kip-gevogelte/kip/gekookte-kip-gremolata-van-the-river-cafe

... e gremolata 1 citroen 2 teentjes knoflook, fijngehakt 3 eetlepels peterselieblad, fijngehakt Bereiden Breng in een grote braadpan water aan de kook. Doe de tijm erbij met de laurierbladeren, peperkorrels, 2 aardappelen en zout naar smaak.Laat het water opnieuw aan de kook komen en doe de kip erin. Temper het vuur tot heel laag en verwarm de kip 25 minuten. Doe de resterende aardappelen erbij met de bleekselderij en worteltjes en laat alles stoven tot de kip en groenten gaar zijn, in ca. 30-40 minuten.Rasp voor de gremolata de schil van de citroen en meng deze met de knoflook en peterselie. Pers de citroen uit.Controleer de smaak van het kippe ...

Schelvis met gremolata en puree

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/schelvis-met-gremolata-en-crunchy-puree

... et gremolata en crunchy puree - Op zoek naar een visgerecht bomvol smaak? Deze schelvis met gremolata en crunchy puree is precies wat je zoekt. Verras je vrienden met deze heerlijke combinatie van smaken. - Schil de citroen met een dunschiller en hak de schil vervolgen ...

Osso buco met gremolata | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/osso-bucco-met-gremolata

... Osso buco met gremolata - Kruid het vlees met peper en zout en wentel even door wat bloem. Verhit 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel boter in een grote pan en bak de schenkelschijven aan beide kanten aan. Doe de ui, de wortelen en selder in de pan en stoof ze. Voeg ...

Jeroen Meus - Zeekat met venkel, pasta en gremolata - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zeekat-met-venkel-pasta-en-gremolata

... en gremolata. - De zeekat met pasta en venkel Verwarm een scheut lookolie in een grote pan op het vuur.Breng een pot met gezouten water aan de kook.Spoel de zeekat grondig en dep ze droog met een schone handdoek of keukenpapier.Maak ondiepe insnijdingen in het visvlees. Snijd daarna in tegengestelde richting de zeekat in fijne reepjes. Snijd ook de tentakels in stukken.Leg de stukken zeekat in de hete olie en bak ze gedurende 5 minuten. Breng op smaak met een snuif gerookt paprikapoeder, p ...

https://saskookt.blogspot.com/2020/06/gekaramelliseerde-wortels-met-gremolata.html

... Fearnley-Whittingstall. Ideaal als bijgerecht bij een zondags maal. Wij aten het met schnitzels (die ik op smaak bracht met wat fijngehakte salie door het paneermeel) en ovenaardappeltjes.Dit heb je nodig voor 4 personen als bijgerecht:een bussel jonge wortels (500 g)1 el koolzaad- of olijfolie30 g boterzout en pepereen klein teentje knoflookeen klein bosje bladpeterseliefijngeraspte schil van 1 citroen Snijd het ...