Resultaten voor wat is gastrique

Gastrique

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/89899/gastrique-1

... gastrique - Dé basis voor een lekkere bearnaisesaus is gastrique, een reductie van wijn en azijn met dragon. gastrique kun je makkelijk zelf maken én je kunt 'm jarenlang bewaren. - Doe alle ingrediënten in een pannetje en breng ...

Jeroen Meus - Béarnaisesaus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/bearnaisesaus

... bij voorkeur meteen een grote hoeveelheid, want de gastrique kan je perfect bewaren voor later. 1. Neem een maatbeker doe er het water, de witte wijn en de dragonazijn in. Verwarm het mengsel op een matig vuur. 2. Kneus de tenen look en voeg ze toe. 3. Pel de sjalotten en snipper ze grof. Voeg de stukjes sjalot toe samen met de gekneusde peperbollen en de tijm. 4. Laat de gastrique inkoken tot er één derde overblijft. 5. Giet deze sausbasis door een zeef en bewaar het ingekookte vocht. 6. Doe de boter in een pannetje en smelt ze op een zacht vuur. Zo kan je de boter kl ...

Choronsaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-de-meester/recept/choronsaus

... dat het witte gedeelte naar de bodem zakt en dus niet gebruikt wordt. Maak een gastrique: Stoof de sjalot aan en blus die af met water, azijn en witte wijn. Pluk de blaadjes van de dragon en pluk ook de peterselie. Kook de steeltjes van beide mee af in de gastrigue. Voeg nu de tijm en laurier toe. Laat nu de gastrique inkoken tot je 1/3 van de ba ...

Jeroen Meus - Bearnaisesaus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/bearnaisesaus-0

... s de gastrique. Hoe meer zorg je aan deze reductie besteedt, hoe fijner je saus zal smaken. - 0. Neem een maatbeker en doe er het water, de witte wijn en de dragonazijn in. Schenk het mengsel in een pot en verwarm het op een matig vuur. 1. Pel de sjalotten en snipper ze grof. Voeg de stukjes sjalot toe samen met de gekneusde pe ...

Recept voor bearnaise | njam!

http://www.njam.tv/recepten/bearnaise

... Bereiden: Maak de gastrique. Laat de witte wijnazijn met de witte wijn, sjalot, dragon en peperkorrels inkoken. Klaar de boter. Smelt de boter en verwijder het schuim. Verwijder met een pollepel het botervet. Meng de eidooiers met 1 dl gastrique en witte wijn. Roer ...

Bearnaisesaus

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/bearnaisesaus

... de gesmolten boter toe. Blijf de hele tijd kloppen met de garde.Neem de saus weg van het vuur en breng op smaak met peper zout en wat citroensap. Voeg eventueel nog wat gastrique toe.Voeg tenslotte de gesnipperde dragon toe. ...

Recepten - Hammetje met béarnaisesaus

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Hammetje_met_bearnaisesaus

... de helft inkoken. Deze gastrique is de basis voor de béarnaise. Doe 4 eidooiers in een sauspan. Meng er een scheut gastrique en water onder en klop van het vuur schuimig. Zet de pan op een laag vuur en klop tot de dooiers mooi beginngen te binden. Als je de bodem van de pan kan zien tijdens het kloppen, is de basis klaar. Roer er van het vuur de gesmolten boter door. Breng op smaak met pep ...

Tarbot met béarnaisesaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/masterchef/recept/tarbot-met-bearnaisesaus

... , zodat alle eiwit verwijderd is. Doe de eierdooiers in een laag potje en doe er een schepje van de gastrique bij en een scheutje water bij. Klop op op een laag vuurtje. (Klop in een acht in een gelijkmatige beweging). Draai ondertussen de tarbot om. Als de béarnaise mooi schuimig en stevig is, voeg je de geklaarde boter toe: klop altijd in dezelfde richting! Zeef de saus en voeg vers gesneden dragonblaadjes toe. Ingrediënten 4 tarbotmoten, op de graat en met vel olijfolie 1 sjalotje 4 eierdooiers ½ dl witte wijn ½ dl witte wijnazijn 125 gr geklaarde boter witte peperbollen 1 bosje dragon peper en zout ...

Jeroen Meus - Zalm met erwtenstoemp, bacon en bearnaise - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zalm-met-erwtenstoemp-bacon-en-bearnaise

... bacon. Serveer met een stukje gebakken zalm en zelfgemaakte bearnaise. Heerlijk! - De gastrique Neem een maatbeker en doe er het water, de witte wijn en de dragonazijn in. Schenk het mengsel in een pot en verwarm het op een matig vuur.Kneus de tenen look en voeg ze toe.Pel de sjalotten en snipper ze grof. Voeg de stukjes sjalot toe samen met de tijm, de laurier en de takjes dragon.Laat het mengsel rustig inkoken tot er een derde van ...

Tournedos met bearnaise en pommes duchesse

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/14/tournedos-met-bearnaise-en-pommes-duchesse

... e dragon, kervel, tijm, laurier en peperkorrels bij. Laat tot 1/3 inkoken. Zeef en laat afkoelen. Kook de aardappelen in gezouten water. Pureer ze glad. Roer er de boter, het ei en de dooiers door. Kruid met nootmuskaat. Spuit roosjes op een met bakpapier beklede ovenplaat, op 2 cm van elkaar. Bak 20 minuten in een op 175° C voorverwarmde oven. Bak de tournedos 3 minuten aan elke kant in flink wat boter. Kruid met peper en zout. Hou warm onder aluminiumfolie. Voor de saus laat je de boter in een pannetje zachtjes smelten, maar roer niet. Lepel er da ...