Resultaten voor wat is chop choy
Jeroen Meus - Chop choy met spiering en noedels - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/chop-choy-met-spiering-en-noedels
... - Doe de sojasaus met de rijstwijn en de oestersaus in een steelpannetje en breng de saus aan de kook. Los de maïzena op in wat water en roer dat onder de saus.Snijd de groenten grof: sluimererwten, de oesterzwammen en de ui. De wortelen snijd je in schijfjes. Doe de gesneden groentjes en de sojascheuten in een kom.Zet een wok op het vuur en laat er een flinke scheut arachideolie in heet worden. Snijd het vlees in blokjes en kleur de blokjes in de hete olie. Kruid met peper en zout.Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de noedels net gaar. Schil de gember en de look en snijd beiden ...
Chop choy met gegrilde gamba’s | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/chop-choy-met-gegrilde-gambas
... ook deze op. Blus de groenten met vissaus, oestersaus en zoetzure chili. Voeg op het einde sojascheuten toe. Wok kort op. Verhit wat arachideolie in een andere pan. Bak de gamba’s 1 minuut langs elke kant in de hete pan. Draai om met een tang. Afwerking: leg de gamba’s op de bordjes. Strooi er de saus, sesamzaadjes en fijngesneden koriander over. Serveer de wokpan met groenten aan tafel. Muntthee: snij een limoen en appelsien in schijfjes. Doe samen met munt in een karaf. Giet er kokend water op. Laat even trekken en laat afkoelen in de koelkast. Vingerkommetjes: doe de blaadjes van de orchideebloem in een kommetje. Doe er muntblaadjes en schijfjes limoen bij. Giet er lauw water op. Ingrediënten 1 kg verse gamba's voor de vingerkommetjes 1 orchideebloem een paar muntblaadjes 4 schijfjes limoen voor de muntthee 1 limoen 1 appelsien 1 handvol munt voor de afwerking 1 handvol koriander 1 el sesamzaad (geroosterd) voor het sausje 1 mespunt gerookte paprika 6 el olijfolie 2 limoenen 2 el sesamolie 3 tenen look 1 mespunt gemberpoeder voor de wok arachideolie 1 broccoli 4 baby paksoi 1 rode ui 1 groene paprika 1 handvol babymaïs 1 handvol sugar snaps 250 g sojascheuten 150 g groene asperges 2 el oestersaus 1 el vissaus 2 el zoetzure chilisaus ...
Roergebakken bloemkool, choy sum en kousenband - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/bloemkool/roergebakken-bloemkool-choy-sum-kousenband
... de knoflook, kurkuma, koriander en lente-ui tot de ui zacht is. Haal alles uit de wok en houd het warm.Doe de bloemkool en 60 ml water in de wok en roerbak tot de bloemkool bijna zacht is. Voeg de kousenband en choy sum toe en roerbak tot de groenten beetgaar zijn.Voeg het limoensap, de sojasaus, gehakte koriander en het lente-uimengsel toe en roerbak tot alles warm is. OpmerkingChoy sum (pakaukeo) behoort tot de familie van de paksoi en is gemakkelijk te herkennen aan zijn lange steel, lichtgroene bladeren en gele bloemen. De hele steel is eetbaar; stoom hem of roerbak hem met andere ingrediënten. KookboekHet recept 'Roergebakken bloemkool, choy sum en kousenband' is afkomstig uit het kookboek... Thaisdiverse auteursMet behulp van dit boek kunt u die typische en heerlijke gerechten met chilipeper, citroengras en koriander in uw eigen keuken maken, zelfs als u nog nooi ...
Suikervrije dadel-walnoot koek â sugarfree date walnut slices (GF-SF)
http://boeddhamumglutenfree.blogspot.be/2015/03/suikervrije-dadel-walnoot-koek.html
... ikervrije dadel-walnoot koek – sugarfree date walnut slices (GF-SF)Deze heerlijke suikervrije gevulde koekrepen vergen wel even wat werk, maar je maakt meteen een trommel vol, dus absoluut de moeite waard.Ik pluk/raap altijd mijn eigen walnoten, dus kost het me n ...
Carrot oatmeal breakfast bowl (GF-SF-V-DF)
http://boeddhamumglutenfree.blogspot.com/2014/02/carrot-oatmeal-breakfast-bowl-gf-sf-v-df.html
... 8 minutes till everything is smooth and creamy and the carrots cooked. Stir occasionally and when it gets a little dry, add some water.In the simmer time you can crack and chop your walnuts or almonds.Serve in your favourite bowl, sprinkle with the nuts and maybe some extra coconut milk.For me this breakfast is sweet enough, but you can always add a little maple syrup!Enjoy! ...
lente pluksoep â spring harvest soup (GF-DF-V-SF)
http://boeddhamumglutenfree.blogspot.be/2015/04/lente-pluksoep-spring-harvest-soup-gf.html
... lente pluksoep – spring harvest soup (GF-DF-V-SF)Het is eindelijk lente! Tijd voor jonge blaadjes, voor beweging, voor zon, voor de tuin, voor nieuwe ideeën, voor nieuwe recepten. De moestuin krijgt al weer langzaam vorm en het is zo’n fijne plek om te zijn, ...
http://boeddhamumglutenfree.blogspot.be/2015/09/supersimpele-courgette-preisoep.html
... lvoud, ook na het weggeven aan anderen. Even een dag of 10 op vakantie en je hebt supercourgettes of marrow in het engels.Ze zijn wat zachter van binnen, met zachte zaden en vruchtvlees, uitstekend geschikt voor een snel en simpel, romig soepje.Nodig:1 flinke courgette van 1 kg1 grote prei1 el peterselie stengelsolijfoliepeper en zout1 liter groentebouillon Was de courgette en snijd in grote stukken. Snijd de peterseliestengels fijn.Snijd de prei in ringetjes en ...
http://boeddhamumglutenfree.blogspot.com/2014/02/fennel-carrot-lentil-soup-with-touch-of.html
... And for me that means soup time.You?ll need:700g or 2 fennel bulbs500g carrots1 onion1 clove of garlic1 tbsp fresh ginger1 l hot water or vegetable broth1 blood orange½ cup red lentils Olive oil Pepper and salt to taste Begin by frying the onion softly in a big soup casserole in some good olive oil for about 10 minutes. Add a pinch of salt and stir once in a while.Clean the vegetables and cut carrots and fennel in small cubes.Chop the garlic clove fine and also finely cut the ginger in slices and then like the garlic: very, very fine.First add carrot cubes and let them cook together with the onion for 5 more minutes. Then add fennel, garlic and ginger and stir in well. Fry for 5 more minutes.Add hot stock or water and the well rinsed lentils and bring to the boil. Lid on, gas low. After 20 minut ...
Bananenbrood met dadels en walnoten âbanana bread with dates and walnuts (GF-SF- V option)
http://boeddhamumglutenfree.blogspot.be/2015/05/bananenbrood-met-dadels-en-walnoten.html
... n hebben. Nee toch! Ik maakte een nieuwe versie zonder suiker, waar de zoetheid wordt bepaald door de rijpe bananen, de dadels en wat bruine rijststroop. Vol van smaak en een bite van de walnoten.En wat chocolate chips voor een nog rijkere, decadente smaak!Wil je een veganistische versie gebruik dan plantenmargarine en maak 2 lijnzaadeieren: laat 2 eetlepels gemalen lijnzaad minimaal 15 minuten weken in 4 eetlepels water. En laat me weten hoe de uitkomst is!Nodig:125 g zachte boter 50 g bruine rijststroop2 biologische eieren250 g boekweitmix (65 g boekweitmeel, 65 g bruine rij ...
http://boeddhamumglutenfree.blogspot.be/2015/09/quinoasalade-met-geroosterde-wortels-en.html
... jfolie2-4 el yoghurtpeper en zoutevt. 1 tl fijngewreven knoflook Verwarm de oven voor op 200°C.Kook de quinoa in 3x zoveel water met een snufje zout, ongeveer 12 minuten zachtjes. Giet eventueel overtollig water af en plaats een vel keukenpapier of een schone theedoek tussen pan en deksel zodat aanhangend vocht wordt geabsorbeerd. Zet apart.Was en schrap de wortels en snijd ze in reepjes, ± 1cm dik; meng in een kom met peper en zout, wat olijfolie en een grof gehakte teen knoflook. Stort op een bakplaat en bak in het midden van de hete oven, 20-30 minuten. Zet apart.Hak de peterselie, snijd de ui in fijne ringen en rooster wat pitten en noten, bijvoorbeeld pistachenoten en pompoenpitten, in een droge koekenpan. Zet alles klaar.Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen in een kom, proef steeds en voeg alles naar smaak toe. Zoveel yoghurt naar dikte van de saus.Snijd de avocado in blokjes.Pak een mooie ruime kom en meng alle ingrediënten door elkaar. Bestrooi met de peterselie.you’ll need:½ cup red quinoa350 g carrots1 clove of garlicolive oil, salt and pepper4 tbsp toasted pits and nutssmall handful of chopped parsleysmall onion, in fine rings1 avocado, in cubesfor the dressing:2 tbsp tahin1-2 tbsp lemon juice2 tbsp brown rice syrup1 tbsp ...